Duurzame energie met de zonnepanelen van Zonwatt

0
4231

De zon is van iedereen. Wordt onafhankelijk van fossiele brandstofleveranciers en bespaar. Zonnepanelen zijn tegenwoordig zeer interessant voor zowel particulieren, scholen, bedrijven en collectieve initiatieven zoals een VVE. Benut uw dak door zonnepanelen van Zonwatt met een hoog rendement te plaatsen en verdien uw investering in no-time terug.

Volgens Menno van Rijn van Zonwatt is het al jaren bekend dat licht kan worden omgezet in elektriciteit en warmte. Bovendien stimuleert de overheid uw eigen elektriciteitswinning met BTW-teruggave, fiscale voordelen en diverse subsidies op de aanschaf. Verder zijn zonnepanelen en zonnecollectoren de laatste jaren door de sterke vraag en toegenomen productiecapaciteit veel voordeliger geworden. De effectieve kwaliteit is daarbij aanmerkelijk vergroot, waardoor uw mogelijke rendement toeneemt en de terugverdienperiode korter wordt. Momenteel is China de grootste leverancier van zonnepanelen. “Er zit echter veel kaf tussen het koren”, legt Menno uit. Maar kwaliteit bewijst zich altijd. “Ook dat is duurzaamheid. Daarom werk ik uitsluitend met materialen van topkwaliteit.”

WAAROM ZONNEPANELEN?

Er zijn volgens Menno diverse redenen waarom u voor zonnepanelen kunt kiezen. “Sommige mensen vinden het stoer en duurzaam, maar uiteindelijk is toch vaak de portemonnee de grootste reden om tot aanschaf over te gaan. “Maar,” legt Menno uit, “dan moet u wel de juiste materialen kiezen en de juiste partij om het voor u te verzorgen. Er zijn helaas ook bedrijven die panelen en collectoren van mindere kwaliteit aanbieden.” Zonnepanelen zijn overigens het meest interessant voor kleingebruikers. “In Nederland gaat het credo ‘de vervuiler betaalt’ namelijk minder op voor grootverbruikers. Bij grootverbruik is de prijs per kilowatt namelijk lager.” Voor veel bedrijven is de keuze voor zonnepanelen dan ook niet economisch gedreven maar uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een groener imago of een bewuste visie staan daarbij centraal. Hoe groter het oppervlak, des te hoger de productie van elektriciteit. Vaak is de hoeveelheid stroom die op een dak wordt opgewekt voldoende om de jaarbehoefte van
een gezin te dekken.

ZONNEPANELEN STEEDS POPULAIRDER

Dat er zo veel vraag naar zonnepanelen is, is volgens Menno niet vreemd. Uiteindelijk gaat het er immers om wat u betaalt voor uw energie/elektriciteit. Doorgaans zo’n 22 cent per KWh voor een particuliere aansluiting. Zelfs zonder subsidie ligt de kostprijs van Zonwatt tussen de 12 en 15 cent per geproduceerde KWh. Dit is dus een stuk voordeliger dan stroom inkopen van het net, terwijl de zon voor niets opgaat. “Het financieel rendement op een investering in een zonnestroom-systeem is ongeveer tussen de 12 en 18%. Dit is een geweldig rendement op een relatief lage investering, dat vele malen hoger is dan het rendement op een spaarrekening. Zonnepanelen zijn bovendien gemaakt voor de lange termijn, onderhoudsarm en gaan zeker 25 jaar mee. “Na 5 tot 7 jaar is het systeem al terugverdiend”, zegt Menno. Bovendien is het goed voor het milieu en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

INTERESSE?

Bent u begaan met het milieu? Of wilt u ook rendement uit uw dak halen? Laat Zonwatt dan vrijblijvend een kosten-/batenanalyse voor uw situatie maken en u voorlichten over de mogelijkheden. Want tegenwoordig zijn daken met een oriëntatie op het westen of het oosten ook uitermate geschikt voor plaatsing van zonnepanelen

Zonwatt
Nes 72, Pijnacker
T. 06-11111127
www.zonwatt.nl

Fotografie: Joke Schut