Van idee tot droommeubel

0
4191

Met ruime ervaring in de meubel- en interieurbouw bent u bij Hirsch Kasten in Huizen aan het goede adres voor al uw wensen op het gebied van uw interieur. Meubelmaker Gideon Hirsch ontwerpt maatwerk meubelen voor zowel particulieren als bedrijven geheel volgens uw wensen. De gebruikte materialen worden met zorg uitgekozen. Duurzaamheid en kwaliteit staan hierbij bovenaan.

Gideon Hirsch is geen vreemde in het vak van meubelmaker. Ruim 20 jaar werkervaring als ambachtelijk meubelmaker vormt de basis. “Ik heb het vak meubelmaken geleerd aan het Hout- en Meubileringcollege te Amsterdam”, vertelt Gideon. “Tijdens mijn studie heb ik gewerkt bij en met de gerenommeerde meubelmaker Hans Hubach, die zowel met hout als metaal werkt en interieuren voor restaurants en winkels maakt. Na mijn studie heb ik een aantal jaren in de jachtbouw gewerkt bij Hakvoort en ben ik actief geweest in de interieurbouw.” Het fundament van zijn bedrijf is echter zijn specialisatie in exclusieve kasten.

MAATWERK KASTEN

“De gelegenheid zelfstandig de mooiste meubels te maken voor tevreden opdrachtgevers is een geweldige en constante uitdaging. Ik heb door de jaren heen namelijk ervaren dat veel seriematig geproduceerde meubelen net niet aan de eisen van de consument voldoen. Waardoor er concessies gedaan moeten worden qua maatvoering, uitstraling, kleur etc. Als mensen verhuizen nemen ze in eerste instantie namelijk vaak hun bestaande, ‘oude’ meubilair mee. Ik kom dan ook veel klanten tegen die een paar jaar ergens wonen en al een poosje op zoek zijn naar dat ene meubel dat past in het interieur en op die locatie. Ze kunnen vaak niet slagen bij de reguliere meubelzaken en komen dan bij mij terecht voor kledingkasten, inloopkasten, meubels voor moeilijke plekken op zolder, tv-meubilair.” Soms komen mensen met woonbladen of foto’s van meubilair dat als inspiratie kan dienen. Maar vaak krijgt Gideon van zijn opdrachtgevers toch redelijk de vrije hand bij het maken van een voorstel op maat.

EINDELOOS CREATIEF

U kunt het zo gek niet bedenken of Gideon kan het maken. De roomdivider kast bijvoorbeeld die Gideon heeft ontworpen voor de familie Quaedvlieg uit Laren is inderdaad een plaatje. Niet alleen sluit de kast naadloos aan op de muren en het plafond, tevens herbergt deze blikvanger voldoende (on)zichtbare ruimte om spullen op te bergen. En de ‘kastdeuren’ aan de rechterzijde geven toegang tot de achterliggende slaapkamer. “In het middendeel zijn de open vakken naar keuze groter of kleiner te maken. Daarnaast heeft Gideon sommige vakken uitneembaar gemaakt. Hierdoor krijgt de kast extra diepte en wordt bovendien een speels effect gecreëerd.”

BETAALBAAR MAATWERK

Bovendien hoeft een maatwerkmeubel volgens mevrouw Quaedvlieg niet duur te zijn. “Je kunt het vergelijken met de prijzen in de betere meubelzaak. Alleen krijg je bij Gideon een uniek product dat geheel op je persoonlijke wensen en eisen is afgestemd. Het resultaat is een meubel dat je nergens in de winkel kunt vinden en waar je ook geen drie maanden op hoeft te wachten. Gideon werd ons destijds warm aanbevolen door goede vrienden”, vertelt mevrouw Quaedvlieg. “En inderdaad, zijn creativiteit, enthousiasme en vakmanschap heeft ons zeker geraakt. Bezochten we eerst nog ter vergelijking diverse woonwinkels, tegenwoordig bellen we gewoon Gideon met onze verzoeken.” Inmiddels is hij alweer druk met het ontwerpen van een salontafel en een compleet nieuwe keuken.

VRIJBLIJVEND GESPREK BIJ U THUIS

“Om een goed beeld te krijgen en de sfeer te kunnen proeven, ga ik voor een gesprek eigenlijk altijd bij de mensen langs. Dan kunnen ze je de specifieke ruimte tonen waar een meubel moet komen. Dat kan ik dan meenemen in mijn schets en uitgebreide offerte met prijsspecificatie”, legt Gideon uit. Hoewel in zijn branche vaak met all-in prijzen wordt gewerkt, kiest Gideon bewust voor een transparante prijsspecificatie. “Bij een meubel op maat hoort immers ook een offerte op maat, zodat de klant precies weet wat hij krijgt en niet voor verrassingen komt te staan.”

EIGEN MEUBELMAKERIJ

Daarbij is Gideon niet alleen uw adviseur, maar maakt hij ook uw droommeubel in de eigen compleet geoutilleerde werkplaats. “Omdat elk meubelstuk of interieur klantspecifiek is en geen massaproduct, is een goede kwaliteitsborging van groot belang”, benadrukt Gideon. “Dat betekent dat elk meubel hier in de werkplaats wordt opgebouwd. Je kunt als klant dus ook tijdens de ontwikkeling langskomen om de voortgang van je eigen unieke meubel te bekijken. En dat wordt zeker gewaardeerd door onze klanten.” En als het ‘moment suprème’ daar is, monteert Gideon uw meubel of interieur bij u thuis of op kantoor op de gewenste plaats.

INTERESSE?

Bent u al tijden op zoek naar een kast voor in die lastige hoek, een design dressoir of een unieke tafel? Wilt u een complete ruimte aanpakken? Of wilt u uw keuken renoveren? Gideon Hirsch helpt u graag uw idee uit te werken tot uw droommeubel.

Hirsch Kasten
Lindenlaan 109, Huizen
T. 06-55853530
www.hirschkasten.nl

Fotografie: Nico Brons