Kom naar Zuid-Limburg!

0
3179

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten. En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven.

Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken. Wellness staat voor alles wat met ontspanning, genieten, rust en herstellen te maken heeft. In Zuid-Limburg zijn er diverse wellnesscentra waar dit lichamelijk én geestelijk welbevinden alle aandacht krijgt.

HIER EEN WELLNESS TOP 5:

1. Wellness Sittard – Fitland Thermen & beauty
Wellness Sittard, is een mooi en luxe beauty en wellnessresort voor een heerlijke dag ontspannen. Waar ‘tijd voor jezelf’ centraal staat. Maak het hoofd leeg in één van de vele sauna’s, geniet van een massage of beauty behandeling, kom tot rust in één van de baden en laat je verrassen door de culinaire specialiteiten van de koks. Een dagje bij Wellness Sittard voelt als een échte vakantiedag.

2. Thermae 2OOO
Op de top van de Cauberg ligt Thermae 2OOO verscholen in het groen. Thermae 2OOO werd door twee fysiotherapeuten in 1989 opgericht als kuuroord. Het bijzondere thermale water is goed voor spieren en gewrichten en heeft bovendien een extra ontspannende werking. Geniet van de binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s.

3. Ons Epen met privé sauna
Midden in de Heuvels van Zuid-Limburg, pittoresk gelegen in het idyllische dorpje Epen, liggen de luxe hotelappartementen van Rene en Veronique Alberts. Voor de echte ontspanning kun je dagelijks gebruik maken van de saunafaciliteiten met Almsauna, Infra-roodkabine, stoombad, Rain-shower, Kneippdouche, neveldouche en drinkbron met Grander gerevitaliseerd water. Oók te reserveren als privésauna!

4. Spa & Wellness Chateau St. Gerlach
Spa & Wellness St. Gerlach is gelegen in de gewelfde kelders van het voormalige adellijke stiftgebouw van Château St. Gerlach. De kelders zijn omgetoverd in intieme en sfeervolle behandelruimtes. Samen met het in Romeinse stijl uitgevoerde zwembad, de sauna en het Turks stoombad een schitterende entourage om u van “top tot teen” te laten verwennen.

5. Bilderberg Kasteel Vaalsbroek
Bilderberg Kasteel Vaalsbroek is een oase van luxe en comfort gelegen in het hart van het Limburgse heuvelland. Kasteel Vaalsbroek beschikt over een Spa & Wellness gedeelte met zwembad, fitness en sauna’s. Tevens zijn verschillende behandelingen en massages mogelijk.

ACTIEF ONTHAASTEN IN ZUID-LIMBURG
Het is heerlijk om te genieten van de spirituele uitingen van anderen, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag gaan. Leuke ludieke activiteiten waarbij je tóch tot jezelf komt, zijn bijvoorbeeld knuffelen met een koe(!), kruidenwandeling onder leiding van een herborist, mindfullness zowel ín de mergelgrotten als erbuiten, en wandelen met een ezel!

Even weg van alle drukte en écht tijd voor jezelf? Kom naar Zuid-Limburg!

MEER INFORMATIE

www.vvvzuidlimburg.nl/wellness