Dermatologie en huidtherapie onder één dak

0
3523

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het is daarom niet vreemd dat één op de vier huisartsbezoeken over huidgerelateerde klachten gaat. In het Gezondheidscentrum Vondelplein te Amersfoort zijn dermatoloog Dr. David Njoo en MediDerm Amersfoort hiervoor een veelbelovende samenwerking aangegaan. Beide praktijken hebben veel kennis en ervaring omtrent de huid. Samenwerking tussen de dermatoloog voor diagnostiek en voorbehouden handelingen en de huidtherapeut voor huid- en lasertherapie, geeft een solide basis voor een optimale invulling van medische en cosmetische huiszorg.

MEDIDERM

Na de oprichting twaalf jaar geleden, is de onlangs geopende praktijk in Amersfoort de zesde vestiging van MediDerm in Nederland. De huidtherapeuten van MediDerm behandelen de zieke of beschadigde huid en zijn deskundig op het gebied van paramedische en cosmetische huidzorg. De meest uiteenlopende huidproblemen kunnen worden behandeld. Denk hierbij aan de behandeling van acne, oedeem, het verwijderen van wratjes, tatoeages, kalknagels en ouderdomsvlekken tot wensen op het gebied van cosmetische verbeteringen, zoals versteviging en vernieuwing van de huid en het definitief verwijderen van ongewenste haargroei. Bij manuele lymfdrainage voor vrouwen na een borstoperatie vanwege borstkanker, kan MediDerm meer betekenen dan alleen het reduceren van de vochtophoping, oedeem. MediDerm besteed extra aandacht aan het litteken voor een optimale genezing zodat er later zo min mogelijk voelbare en zichtbare beperkingen optreden.

LASERTHERAPIE

Een aantal behandelingen wordt uitgevoerd met behulp van laser therapie. Een voorbeeld van een veel voorkomende laser behandeling is definitief ontharen. MediDerm is ruim twaalf jaar gespecialiseerd in definitief ontharen en beschikt hiervoor over verschillende behandelsystemen. Zo kan voor elke situatie de meest geschikte techniek worden aangeboden. In Amersfoort heeft MediDerm een krachtige Alexandrite laser, twee Elos systemen en Blend apparatuur klaar staan voor gebruik. Een laser behandeling is absoluut veilig voor de huid. Bij een lichte tot natuurlijk getinte huid wordt meestal de Alexandrite laser toegepast. De Alexandrite laser heeft geen direct contact met de huid en werkt met een uniek koelsysteem wat zorgt voor een snelle, pijnloze behandeling en extra bescherming. Een vrij nieuwe ontwikkeling is de behandeling van kalknagels met behulp van de Fox laser. Door middel van warmte kan de schimmelinfectie worden bestreden. Een kalknagel, of schimmelnagel, is onsierlijk en kan ook pijnlijk zijn. Na twee tot drie behandelingen is de infectie verholpen en kan de nagel weer gezond uitgroeien.

HUID IS VISITEKAARTJE

“Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam”, aldus Dr. David Njoo. “Het is een cliché, maar de huid is en blijft ons visitekaartje. U voelt u letterlijk prettiger in uw vel als uw huid er goed uitziet. Om deze redenen doet jong en oud er alles aan om er zo goed, fris en jong uit te blijven zien. Een mooie gezichtshuid vergroot daarnaast ook uw kansen op de arbeids- en huwelijksmarkt.” Gedurende zijn loopbaan heeft dr. Njoo zich gespecialiseerd in het behandelen van de gezichtshuid met injectables en lasers. Als gerenommeerde dermatoloog weet hij als geen ander dat de veiligheid van de klant bovenaan staat. In zijn praktijk kunt u terecht voor medisch-specialistische behandelingen, gericht op huidverjonging en huidverbetering. Ook kunt u hier een afspraak maken voor algemene dermatologische klachten of vragen. Het anti-aging concept van dr. David Njoo behelst een combinatie van behandelingen en maatregelen die samengevat worden onder het acronym ‘LICOS’: Lasers, Injectables, COsmeceuticals en Supplements.

INJECTABLES

Bij het ouder worden, verandert de kwaliteit van onze gezichtshuid. De huid wordt droog, vertoont rimpels en lijntjes en gaat verslappen. Door factoren als zon, stress en luchtvervuiling, wordt dit proces nog versneld. Door middel van injectables kunnen deze ouderdomsverschijnselen worden gecorrigeerd. Hiermee kunnen rimpels worden verminderd en gezichtscontouren worden verbeterd. Het resultaat is een natuurlijk verjongde huid. Injecties met botox kunnen worden toegepast in de behandeling van ongewenste rimpels in het gezicht, tegen tandenknarsen en tandvlees lachen en tegen overmatige zweten van de oksels, voorhoofd en de liezen. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat hoe vaker u een behandeling ondergaat, des te langer het effect aanhoudt. En dat bespaart u veel geld.

LASERS

Dr. Njoo maakt gebruik van de CO2RE gefractioneerde laser. Dit is een nieuw geavanceerd laserapparaat om de huid van uw gezicht, hals en decolleté voor een aantal jaren te verjongen. Lijnen, rimpels en pigmentvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. “De bekende ‘rokerslijnen’ aan de bovenlip zijn na één behandeling met deze laser verleden tijd. Ook voor mensen die al jaren rondlopen met ontsierende acne littekens in het gezicht biedt deze laser de oplossing” Maar wist u ook dat allerlei vormen van goedaardige huidgezwelletjes met deze laser kunnen worden verwijderd? De behandeling van deze diagnosegroep wordt niet meer in de reguliere zorg door uw verzekeraar vergoed, terwijl u met slechts één behandeling van al die hinderlijke (moeder)vlekjes, bultjes en wratjes af bent.

SPATADERBEHANDELING

Dr Njoo heeft een primeur in Amersfoort: laserbehandeling van kleine spatadertjes aan de benen zonder operatie en zonder inspuiten. Met de Ellipse Nd:YAG laser worden kleine ontsierende paarse, blauwe en rode spatadertjes met scherpere precisie behandeld. Het bloed in het vat wordt opgewarmd; waardoor de wand van het vat definitief wordt vernietigd. Het vat wordt vervolgens op een natuurlijke wijze door uw afweersysteem opgeruimd. Door deze gerichtere benadering wordt de huid rondom het vat nauwelijks aangetast tijdens de behandeling. Ook hoeft u na de behandeling geen elastische kousen te gebruiken. Door een nieuwe koeltechniek is de behandeling met de Ellipse laser een stuk minder pijnlijk dan andere lasersystemen. Afhankelijk van de grootte en uitgebreidheid van de adertjes zijn er één of meerdere behandelingen nodig. Uw benen zijn binnen no-time weer klaar voor de zomer! Aan de hand van een huidonderzoek en een recent Duplexonderzoek van uw benen kan dr Njoo bepalen of uw spatadertjes in aanmerking komen voor deze behandeling.

SAMENWERKING IN DE PRAKTIJK

Ziet een huidtherapeute een vlekje dat zij niet vertrouwt, dan kan Dr Njoo altijd even bijspringen mocht zijn advies nodig zijn. Is er misschien sprake van een chronische ontsteking of een mogelijke huidaandoening? Dr. Njoo werkt op dezelfde verdieping, een paar deuren verder. Omgekeerd kunnen patiënten makkelijk doorverwezen worden naar MediDerm huidtherapie, bijvoorbeeld voor reinigingstherapie bij acne, of indien er kalknagels geconstateerd zijn. Omdat de lijnen kort zijn kan altijd snel worden overlegd om te komen tot een juiste diagnose. Dit zie je terug in de kwaliteit van het advies en uiteindelijk in de behandeling. Cliënten van alle leeftijden kunnen met hun huidproblemen in Gezondheidscentrum Vondelplein terecht. Bij Dr. Njoo is het esthetisch consult en bij MediDerm het eerste consult kosteloos. U wordt dan voorgelicht over de mogelijkheden, geheel toegespitst op uw persoonlijke situatie, en ontvangt uiteraard een vrijblijvend kostenoverzicht.

MediDerm
Vondelplein 4, Amersfoort
T. 033-2048282
www.mediderm.nl

Dr. David Njoo
Vondelplein 4-D, Amersfoort
T. 06-44702873
www.davidnjoo.nl