Scheiden met begrip

0
4062

Wie gaat scheiden heeft behoefte aan overzicht en zekerheid. Aan goed onderling overleg. Zodat de gemaakte afspraken ook in de toekomst nog werken. De dienstverlening van 2Divorce is inclusief ouderschapsplan en de juridische afwikkeling bij de rechtbank. Dit alles tegen een vast tarief. Ook als u wat meer tijd nodig heeft om tot goede afspraken te komen. Omdat tijdens uw scheidingen persoonlijke zaken besproken worden, is een klik tussen u en de bemiddelaar van 2Divorce heel belangrijk. Daarom is het eerste gesprek altijd zonder kosten.

Volgens Amber Droog van 2Divorce is een (echt)scheiding veel meer dan alleen een juridische kwestie. “Persoonlijke relaties kunnen namelijk veel schade oplopen”, legt zij uit. “In eerste instantie wil men duidelijkheid over een mogelijk traject. Wat komt er allemaal bij een scheiding kijken? Waar moet ik rekening mee houden? Hoe zit het met de kinderen? Met het huis?” 2Divorce helpt u door deze vaak emotionele ‘rollercoaster’ van het scheidingsproces. Met expertise, duidelijke taal en een persoonlijke benadering, zodat partners niet vervallen in een v(echt)scheiding maar samen ouders kunnen blijven voor hun kinderen. Samen met u zoekt Amber als ‘neutraal Zwitserland’ naar oplossingen die echt bij u en uw situatie passen. Zodat u achteraf samen kunt terugkijken, met de zekerheid dat u voor de best haalbare oplossingen heeft gekozen. Het resultaat hiervan is volgens Amber voor alle betrokkenen acceptabeler dan beslissingen die door de rechter zijn genomen.

KINDEREN STAAN CENTRAAL

Sinds maart 2009 is het bijvoorbeeld wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. “Als ouders zul je in overleg moeten om de afspraken over de zorg en opvoeding van de kinderen zo goed mogelijk in te vullen. Dat varieert van de viering van verjaardagen tot de introductie van een nieuwe partner. Ook de kosten voor de kinderen vormen een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan. Ongeacht of een scheidingsproces redelijk soepel verloopt of met veel conflicten gepaard gaat, het doet zowel de ouders als de kinderen pijn. Het is een periode van spanning, onrust en onzekerheid, voor alle gezinsleden. Ik richt me op begeleiding voor, tijdens en na de scheiding”, vertelt Amber. “Als vaste gesprekspartner en ‘projectleider’ zorg ik er samen met jullie voor dat de scheiding van A tot Z wordt ingevuld op een wijze die bij jullie past.” Overigens kunt u ook voor problemen na de scheiding bij 2Divorce terecht. Door veranderingen in de leefsituatie, door gebrek aan vertrouwen in elkaar als ouders kunnen er immers ook na de scheiding problemen ontstaan waar u als ouders, maar ook uw kinderen last van hebben. Dit geeft niet alleen rust voor u beiden maar ook voor uw kinderen. Zij hebben immers recht op en behoefte aan contact met hun beide ouders.

MAATWERK

Ieder mens is uniek. Bij zowel de zakelijke als de persoonlijke kant van een scheiding levert 2Divorce daarom maatwerk: van omgangsregelingen en zorg voor de kinderen tot verdeling van inkomen, vermogen en opgebouwd pensioen. Want natuurlijk spelen geldzaken een grote rol. “Bij de inventarisatie van jullie gemeenschappelijk vermogen en schulden houd ik rekening met zaken als de mogelijke overwaarde van de woning, de waarde van een eigen onderneming, tegoeden op aanwezige bank- en spaarrekeningen, de roerende zaken en het opgebouwde pensioen.” Deze zaken worden stap voor stap inzichtelijk. De afwikkeling en werkelijke verdeling wordt gemaakt als alle opties duidelijk zijn en u kunt kiezen wat voor u belangrijk is.

MEER INFORMATIE?

Een scheiding is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven is. En omdat het veel meer omvat dan een af te werken lijstje met praktische en zakelijke onderwerpen, is goede communicatie onontbeerlijk. Om tot een goed eindresultaat te komen is het vertrouwen tussen de cliënten en mediator van wezenlijk belang. Het kennismakingsgesprek is daarom vrijblijvend en kosteloos. Bel 06-37332508 of bezoek de website www.2divorce.nl om een afspraak te maken.

Fotografie: Joke Schut