Activiteitengerichte kinderopvang

0
4233

Zus en Zo is gespecialiseerd in activiteitengerichte kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in Rotterdam (Hillegersberg, Nesselande) en Lansingerland. Zus en Zo biedt opvang waar kinderen graag naar toe gaan. In een prettige omgeving leren kinderen voor zichzelf opkomenen sociaal vaardig zijn. Bij Zus en Zo is er veel aandacht voor persoonlijke interesses en hobby’s.

Kinderdagverblijf Flora

Ouders die in Nesselande op zoek zijn naar een kleinschalig kinderdagverblijf kunnen terecht bij kinderdagverblijf Flora. Flora biedt opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Op het kinderdagverblijf worden wekelijks activiteiten aangeboden zoals: peuteryoga, babygebaren, muziek en peuterdans. Kinderen maken spelenderwijs kennis met Engels en Flora neemt deel aan het project ‘Boekstart’. Tijdens de wintermaanden wordt er natuurlijk veel aandacht besteed aan de gezellige wintertijd, het Sinterklaasfeest en Kerstmis. Op 22 december is de warme winterochtend. De kinderen kunnen knuffelen met een levensgrote ijsbeer. Spelen het pinguïnspel en natuurlijk wordt er een mooi winterverhaal voorgelezen.

BSO Zus en Zo

Schoolgaande kinderen gaan naar BSO Fiësta (gevestigd naast kinderdagverblijf Flora, aan de Cesar Domelastraat) en bij BSO Move-It. BSO Fiësta vangt kinderen vanaf 4 jaar op van kindcluster I. Fiësta beschikt over een theaterhoek, een leerkeuken en een grote tuin en speelplein. De kinderen van Fiësta sporten en dansen in de sporthal in KC I en bij BSO Move-It. Om de kinderen te vervoeren wordt gebruikt gemaakt van de elektrische stint.

BSO Move-It is een buitenschoolse opvang voor de kinderen van kindcluster II. Bij Move-It ligt de nadruk op sport en dans. Deze BSO is gevestigd in het clubgebouw van de Ommoordse Mixed Hockeyclub (OMHC) en in de binnenruimte van het Tangram. Move-It maakt voor haar sportactiviteiten gebruik van de speellokalen, de sportzaal en de sportvelden.

Big Time

BSO is niet saai! Je hoort wel eens verhalen: “Onze kinderen willen niet meer naar de BSO. Ze vinden het er saai.” Maar wat als het kind pas in groep 5 zit? Dan wil je ze toch nog niet alleen thuis laten? Dit is een probleem waar ouders mee worstelen, jammer…want het kan echt anders. Bij Zus en Zo is er een Big Time-programma speciaal voor kinderen vanaf groep 5. Een programma vol uitdaging om BSO voor oudere kinderen leuker en spannender te maken. Het is leuk om inspraak te hebben in het programma en je talent te ontwikkelen. Binnen het Big Time programma van Zus en Zo kunnen kinderen workshops volgen in vier stromingen. Per dag kan een stroming gekozen worden. Ook huiswerkbegeleiding behoort tot de mogelijkheden.

  • Sport, dans & outdoor: Van voetbal tot turnen en acrobatiek, van hip hop tot ballet, van skaten tot vissen.
  • Kunst & Expressie: Van schilderles tot beeldhouwen. Van zang, muziek tot musical school.
  • Time 4U: Kookles (van culinaire wereldreis tot banket), Verzorging, tutten en mode (van kleding pimpen tot project catwalk), Taalontwikkeling (van poëzie tot journalistiek en social media).
  • ICT, Experimenten & Natuur: Van back stage, licht & geluid tot website maken. Van experimenteren tot survival.

Vakantiepret

Iedere schoolvakantie biedt BSO Zus en Zo een vakantieprogramma in een thema met leuke activiteiten, workshops en uitstapjes. Deze kerstvakantie is het thema ‘Oud en Nieuw’. Er worden ‘nieuwe’ dingen ontdekt in het Science Center Nemo. De kinderen spelen ‘oud’ Hollandse Spelletjes, koken warme winterse gerechten uit grootmoeders tijd en krijgen een staaltje nieuwe techniek voorgeschoteld tijdens de workshop ‘DJ’. Wie wordt BSO Zus en Zo’s Hardwell?.

Winter-specials

Naast een afwisselend activiteitenprogramma en vakantieprogramma bieden BSO Move-It en BSO Fiesta ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de BSO ‘specials’ Jaarlijks organiseert Zus en Zo drie winterspecials: Skiën en Snowboarden bij Snowworld en Schaatsles in het Silverdome in Zoetermeer. De lessen worden gegeven door ervaren ski- en schaatsleraren. Natuurlijk hopen de kinderen deze winter op flink vorst en mooi natuurijs, zodat ze hun schaatskunsten aan iedereen kunnen tonen, maar het wordt sowieso een heerlijke actieve winter bij Zus en Zo.

Openingstijden en informatie

Zus en Zo is het gehele jaar geopend op maandagtot en met vrijdag (m.u.v. officiële zon- en feestdagen). BSO Fiesta is op woensdag open voor alle BSO-kinderen in Nesselande. De BSO-openingstijden sluiten aan bij de schooltijden. Er zijn bij Zus en Zo geen sluitings- en of studiedagen. Er is een mogelijkheid voor voorschoolse opvang vanaf 7.15 uur, inclusief gezond ontbijt, stint-pendelservice voor BSO Move-It en koffie-to-go. KDV Flora is 52 weken per jaar geopend 07.30 tot 18.30 uur. Wilt u eens komen kijken? Bel gerust voor een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding.

Voor meer informatie:
www.kzz.nl, info@kzz.nl of (010) 522 17 88