Maak van je huis een thuis

0
3835

Een huis dat om je heen past als een warme jas. Het gevoel van harmonie en rust biedt en een veilige thuishaven vormt. Het is dit gevoel dat veel mensen nastreven in hun huis, maar ook mee worstelen om dit te bereiken. Het lukt hen vaak net niet om met de inrichting van hun woning de zo gewenste sfeer volledig te creëren.

En daar ligt de uitdaging voor Anja Otto. Vier jaar geleden heeft Anja haar hart gevolgd en van haar passie haar beroep gemaakt. Als interieurstyliste is het haar streven mensen te ondersteunen in het realiseren van hun wensen op interieurgebied. “Het eindresultaat is voor mij pas geslaagd als de klant tevreden is”, zegt Anja. In de praktijk blijkt dit uitstekend te lukken.

Persoonlijk woonadvies

Voor Anja begint een persoonlijk woonadvies vanzelfsprekend met een goed gesprek. Het geeft zowel de klant als Anja de mogelijkheid elkaar ook beter te leren kennen. “Het is belangrijk om eerst met elkaar vast te stellen dat er een goede klik is”, zegt Anja. “Dit vormt een randvoorwaarde om met elkaar verder in zee te gaan. Het gaat tenslotte om iets heel persoonlijks, namelijk het thuisgevoel van de klant”. In het gesprek, dat bij voorkeur thuis bij de klant plaatsvindt, worden de woonbehoeften en wensen van de klant vastgesteld. Zo wordt onder meer duidelijk wat de klant belangrijk vindt in zijn of haar interieur en wat niet, welke functies de ruimtes krijgen, welke knelpunten de klant nu ervaart en wat de klant graag zou willen veranderen. Er ontstaat hierdoor een goed beeld van de woonwensen van de klant en de eerste contouren van de basisstijl, zoals landelijk, modern of basic. Maar minstens net zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker, is dat Anja een goed beeld en gevoel krijgt van de sfeer die bij de klant past. Hierin komt de toegevoegde waarde van Anja Otto het meest tot zijn recht. “De functionele wensen en de basisstijl vormen een belangrijk fundament voor een goed interieuradvies, maar zonder de juiste sfeer die bij de klant past, blijft een huis een huis. Het is de persoonlijke sfeer die het jouw thuis maakt”, aldus Anja.

Een eigen woonidentiteit

Eén van de manieren om achter die persoonlijke sfeer, of woonidentiteit zoals Anja Otto het ook wel noemt, van de klant te komen is het laten maken van een sfeerbord. De klant wordt gevraagd op zoek te gaan naar plaatjes en foto’s (bijvoorbeeld uit woonbladen of via internet) die de sfeer uitademen die zij nastreven in hun huis. Op een groot vel worden deze plaatjes en foto’s geplakt, waardoor er een totaaloverzicht ontstaat. Samen met het beeld dat Anja tijdens het gesprek van de klant heeft gekregen leidt dit tot de eigen woonidentiteit van de klant. “En deze woonidentiteit vormt dan voor mij het startpunt voor het advies”, zegt Anja.

Van A tot Z

Van kleuradvies tot een volledige wooninrichting voor een bestaand of nieuwbouwhuis. Uit welke elementen dan het advies op maat komt te bestaan, wordt bepaald door de klant. Hij of zij heeft hierbij de keuze uit een breed palet aan mogelijkheden. Dit kan uiteenlopen van een basis kleur- en/of persoonlijk sfeeradvies tot aan een compleet interieuradvies inclusief lichtplan, kleur en styling, materiaalkeuze in vloer, verf en stoffering en aankoopbegeleiding van meubels en accessoires. Interieuradvies verdient zichzelf meer dan terug. De ervaring leert dat veel klanten, zeker bij nieuwbouwhuizen, er voor kiezen om gedurende het inrichtingstraject zich volledig of grotendeels te laten ondersteunen door het advies van Anja Otto. Naast de kwaliteit van het eindresultaat, speelt hier ook het kostenmotief een rol. Zo is het voor veel klanten lastig om de losse onderdelen van hun inrichting aan te schaffen met behoud van harmonie en de gewenste persoonlijke sfeer. Aankoopbegeleiding door Anja leidt er toe dat er niet alleen mooie aankopen worden gedaan, maar dat het ook in het totaalplaatje bij elkaar past en elkaar zelfs versterkt. De aankopen in één keer goed doen, bespaart geld.

Nieuwbouw

De ervaring leert dat juist bij nieuwbouwhuizen tijdige ondersteuning door middel van een goed interieuradvies kosten bespaart. “Regelmatig ben ik bij klanten die na 1 of 2 jaar in hun nieuwbouwhuis tot de conclusie komen dat hun huis niet de gewenste harmonie en sfeer uitademt. Dat is zonde. Het mooie van het (laten) bouwen van een nieuwbouwhuis is dat het een doorlooptijd heeft van vele maanden of langer. Dat geeft alle tijd om samen met de klant na te denken over de inrichting en aankleding van hun toekomstige woning en hun eigen woonidentiteit hierin optimaal in te vullen”. Een andere manier waarop het, overigens aantrekkelijk geprijsde, advies van Anja Otto zich terug verdient, is het gebruik van bestaande materialen in het huis. “Te snel wordt door klanten afstand gedaan van oude meubels of accessoires. Door deze te behandelen met bijvoorbeeld verf of loogbeits kunnen zij een nieuw leven krijgen en uitstekend passen in de nieuwe sfeer. Ook in mijn eigen huis krijgen meubels en accessoires regelmatig een 2e of zelfs 3e leven”, geeft Anja aan.

Persoonlijke voorkeur

Ondanks dat Anja Otto met alle basisstijlen prima overweg kan, heeft zij een persoonlijke voorkeur voor een stoere, sobere sfeer. “In de loop der jaren heb ik ontdekt dat de rust en de eenvoud van deze sfeer het beste bij ons past. Dit zie je terug in ons eigen huis. Het gebruik van natuurlijke materialen, sobere accessoires en verstilde kleuren zorgt voor harmonie en het thuisgevoel. Ik merk dat deze stijl steeds meer mensen aanspreekt”, aldus Anja. Veel klanten komen dan ook bij Anja Otto thuis om inspiratie op te doen en te zien en te ervaren hoe binnen de sobere landelijke stijl een warme harmonieuze sfeer kan worden gecreëerd. Het toepassen van verstilde verfkleuren op de muren en kozijnen vormt hierin een belangrijk element. Anja gebruikt hiervoor de (kalk- en krijt)verven van Carte Colori, een merk dat via haar verkrijgbaar is en perfect past in deze sfeer.

Meer weten?

Wil je meer zien en lezen over de wijze waarop Anja Otto werkt, dan kun je haar volgen op haar Facebookpagina of via Instagram. Is je interesse gewekt en wil je meer inspiratie opdoen om van jouw (toekomstige) huis ook meer een thuis te maken, maak dan een afspraak via mail of telefoon. Anja Otto streeft er naar om met haar creativiteit, enthousiasme en kennis, in een goede sfeer samen met jou je woonwensen te realiseren.

Anja Otto Interieur & Verkoopstyling
Noordelijke Dwarsweg 49, Zevenhuizen
06-416 518 16 | anja-otto@kpnmail.nl
FB: Anja Otto Interieur & Verkoopstyling