Huren nog steeds een goede keuze!

0
3858

Bent u starter op de woningmarkt? Is uw oude woning net verkocht en bent u op zoek naar een nieuwe koopwoning? Wilt u gaan samenwonen met uw grote liefde of ligt u juist net in een scheiding? Dan is het huren van een woning bij Van ‘t Hof Rijnland een goede keuze. U weet maandelijks wat uw lasten zijn, heeft geen omkijken naar groot onderhoud en u heeft een ruime keuze uit beschikbare (duurzame) huurwoningen in uw directe regio. Woningen die passen bij uw leefsituatie.

Volgens Wilko Vermeulen, Hoofd Verhuur, is huren een goede keuze en heeft u aan Van ‘t Hof Rijnland een betrouwbare en flexibele partner. Met meer dan 18.500 woningen in de verhuur is het bedrijf één van de grootste aanbieders in de regio Zuid-Holland en Utrecht. De woningen worden in opdracht van institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars beheerd en verhuurd. Hierdoor heeft Van ‘t Hof Rijnland in elk segment zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten waarvoor u zich kunt inschrijven.

Voordelen van huren

Het huren van een woning heeft veel voordelen. Met een huurwoning bent u immers flexibel en weet u exact wat uw woonlasten zijn. Wanneer u huurt, verbindt u zich bovendien niet voor een lange termijn aan een woning zoals bij een koopwoning het geval is. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld eerst samenwonen wilt uitproberen of flexibel wilt zijn om op korte termijn elders te gaan werken of studeren. “Wij werken namelijk met een jaarcontract dat na deze eerste periode maandelijks opzegbaar is”, licht Wilko toe. “Bijkomend voordeel is dat u binnen ons aanbod van huurwoningen steeds kunt verhuizen naar een woning die past bij een gewijzigde situatie als een gezinsuitbreiding of een scheiding.” Daarnaast bent u als huurder door de wet natuurlijk goed beschermd en heeft u altijd zekerheid over de woonlasten, want u weet tenslotte wat u per maand kwijt bent aan huur. Een ander bijkomend voordeel is volgens Wilko dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten van groot onderhoud. “Hiervoor zijn wij als verhuurder namelijk verantwoordelijk.” De woningen van Van ‘t Hof Rijnland verkeren bovendien altijd in goede staat. “Indien er onverhoopt toch een reparatie noodzakelijk is, dan staat onze technische dienst 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar. Wij werken daarbij met speciaal geselecteerde aannemers, waardoor de zorg voor uw woning immer gewaarborgd is.”

De baron, Zoetermeer

En zoals gezegd, u heeft de keuze uit bestaande bouw en nieuwbouw. Een goed voorbeeld van een starterswoning is volgens Wilko ‘De Baron’ in Zoetermeer. Hierbij wordt een bestaand kantoorpand nabij het Stadshart getransformeerd naar 75 studio’s en appartementen in de sociale huursector. “Het gebouw heeft een lage energie-index zodat u flink bespaart op uw energieverbruik. De woning is bovendien volledig afgewerkt en heeft voldoende aansluitingen voor elektra. Ook beschikt u over een compleet ingerichte keuken en badkamer.”

Rijswijkbuiten, Rijswijk

Een ander interessant duurzaam nieuwbouwproject is RijswijkBuiten. “Van begin af aan stond vast dat dit een duurzame wijk moest worden met een neutraal energieverbruik. De woningen voldoen daarom aan strenge normen, zodat de woningen nog vele decennia mee kunnen. Deze prestatie wordt gerealiseerd door verschillende slimme technieken toe te passen: een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt, een ventilatiesysteem dat reageert op de aanwezigheid van mensen in een ruimte, drielaagsglas, zonnepanelen en nog veel meer.”

De tuinen, Alphen aan den Rijn

Zoekt u iets in de vrije sector, dan is De Tuinen, een project met 45 royale eengezinswoningen nabij het stadscentrum van Alphen aan den Rijn een echte aanrader. Een groot deel van het straten- en woonplan is al gerealiseerd en wat hier opvalt is de diversiteit aan woningen en de fraaie uitvoering hiervan. De straten waar u doorheen rijdt voor u bij uw eigen huis komt, ogen allemaal even vriendelijk en verzorgd. De tuinen tussen de woningen zijn bovengemiddeld diep. Kortom een heerlijke leefomgeving voor gezinnen met jonge kinderen.

Verduurzamen

Geeft u de voorkeur aan huren in bestaande bouw, maar is duurzaamheid toch wel een issue, dan is een project in de wijk Rokkeveen zeker een aanrader. “De vastgoedinvesteerder BouwInvest heeft hier namelijk een pilot opgestart waarbij alle woningen van zonnepanelen worden voorzien. Hiermee worden twee vliegen in één klap geslagen. Enerzijds wordt de vastgoedportefeuille van de investeerder verduurzaamd, anderszijds profiteert u als (potentiële) huurder van een aanzienlijke besparing op de energiekosten.”

Interesse?
Bekijk het huuraanbod op www.hof-rijnland.nl.