Het culinaire ‘station’ waar u wel graag wacht

0
3866

Waar u vroeger uw treinkaartje kon kopen, wordt u nu verwelkomd door de warmte van het fornuis dat brandt. Waar buiten reizigers wachtten op hun trein, kunt u nu aanschuiven om te genieten van uw eigen culinaire prestaties. Het Kookstation is volgens chefkok Jurgen de Vries het resultaat van culinaire passie in een karakteristieke omgeving. Samen met zijn vrouw Mariska streek Jurgen hier in 2007 neer. “Ik verzorgde al jaren lang de catering bij particulieren en bedrijven. Maar na een culinaire dag hard werken, ging het opruimen en meeslepen van mijn ‘kook-spullen’ steeds meer tegen te staan.”

Kedeng kedeng

Langzaam verlegt Jurgen zijn blik naar het verzorgen van workshops in den lande. “In de regio waar mijn klanten vandaan kwamen, huurde ik dan een kookstudio af. En het idee van een eigen kookstudio begon langzaam te rijpen. Maar het moest wel een locatie met smoel zijn en niet zoals zoveel kookstudio’s ergens achteraf op een semi-industrieterrein. Bij toeval attendeert zijn vrouw hem op het vrijstaande NS-station in Bodegraven. “Zelf reis ik zelden tot nooit met de trein en had ik dit fraaie historische pand nooit gvonden.” De naam is snel bedacht en ‘Het Kookstation’ is een feit.” Inmiddels komen in dit monumentale gebouw jaar in jaar uit enthousiaste particulieren, maar ook bedrijven samen om actief te koken en te genieten. In Het Kookstation bereidt u namelijk onder begeleiding van een professionele chef uw eigen lunch of diner. Individueel of samen met uw vrienden, familie, collega’s of klanten. Tot maximaal 90 personen.

Culinaire reis

Als chefkok zwaait Jurgen de Vries nu de garde in zijn eigen keuken. Op inspirerende wijze neemt hij u en uw gasten mee op ontdekkingstocht. Van high tea tot wijn-/spijscombinaties. Van stamppot tot tapas. Daarbij komen de producten niet alleen van heinde en ver, maar ook gewoon uit de regio. “Ik ben een groot voorstander van streekproducten en er is hier in de directe regio zoveel beschikbaar. Bovendien draag je dan een steentje bij aan de duurzaamheid. Minder transport, minder verpakkingsmateriaal en vers en biologisch”, benadrukt Jurgen. “Wat dacht je van de Reeuwijkse gans die een plaag vormt voor de boeren en met zijn ontlasting schadelijk is voor de koeien. Of verse melk uit Bodegraven als basis voor zelfgemaakt ijs.”

Teambuilding

Het samen werken in de keuken geeft volgens Jurgen een heuse band. En het samen genieten van gerechten leidt tot mooie gesprekken aan tafel. Hierdoor is een workshop bij Het Kookstation ook uitermate geschikt voor een zakelijke ‘teambuildings-’sessie. “En omdat wij bovendien een erkend leerinstituut zijn, is het voor bedrijven extra interessant om te weten dat een kookworkshop niet ten laste komt van de werkkostenregeling (WKR).” Dus wilt u ook samen met vrienden, familie of collega’s koken met liefde tijdens een culinaire ontdekkingsreis, koop dan nu een kaartje op de website www.hetkookstation.nl. Maar wees opgelet, OV-chipkaarten worden niet geaccepteerd.

Het Kookstation
Stationsplein 1, Bodegraven
T. 0172-618648
www.hetkookstation.nl