More than just wines…

0
3871

‘t Reeuwijks Wijnhuis is meer dan een wijnwinkel pur sang. Het is een proeflokaal en slijterij in één. Genieten van een heerlijk assortiment van wijnen, borrels en niet te vergeten delicatessen gaat hand in hand met het kopen van een fles wijn voor een gezellig avondje of een diner voor vrienden en familie. ‘t Reeuwijks Wijnhuis is lekker lokaal genieten, voor iedereen.

U staat er vaak niet bij stil, maar wijn is een natuurproduct. Het zijn volgens Jolanda van der Lee van ‘t Reeuwijks Wijnhuis de druiven in al hun puurheid die de basis leggen voor talloze smaakbelevingen in wijn. “In het sap van de druif komt alles bij elkaar: de locatie van de wijngaard, de bodemgesteldheid, een straaltje zon, elke druppel water die valt, of die juist niet valt.” Juist door deze diversiteit is goed advies bij het selecteren van een wijn van groot belang. De medewerkers van ‘t Reeuwijks Wijnhuis beschikken allen over een wijnbrevet en zoeken samen met u uit welke wijn wanneer bij u past.

Bier, wijn en sterke drank

Een bezoek aan ’t Reeuwijks Wijnhuis is binnenlopen op een plek waar genieten voorop staat. U vindt er prachtige wijnen die zich thuisvoelen bij een diner op niveau, maar ook een collectie prima betaalbare wijnen voor ‘s avonds bij de tv of heerlijk op het terras in het zonnetje. Laat de naam ‘t Reeuwijks Wijnhuis u trouwens niet misleiden. Ook bieren en gedestilleerd maken namelijk deel uit van het uitgebreide assortiment. Zo kunt u terecht voor alle soorten borrels en zag ik tijdens een snelle blik wel drie vakken vol met verschillende jenevers. “Bekende merken staan zij-aan-zij met de minder bekende namen en met ons eigen huismerk ‘Miereakker’, genoemd naar het winkelcentrum waar wij deel van uitmaken. Lekker lokaal genieten, ook voor de bezoekers van buiten Reeuwijk”, aldus Jolanda. “Ons assortiment is steeds in beweging, want we willen ons onderscheiden van de supermarkt of de Sligro. En staat het drankje waar u naar op zoek bent, niet in onze schappen? Niet getreurd, wij kunnen altijd bij onze leveranciers informeren of wij de gewenste drank voor u kunnen bestellen.”

Delicatessen

Daarnaast kunt u bij ‘t Reeuwijks Wijnhuis terecht voor een keur aan heerlijke delicatessen. “Onze culinaire passie is de drijvende kracht achter onze zoektocht naar mooie delicatessen”, vertelt Jolanda. “In ons assortiment hebben wij dan ook in- en uitheemse heerlijkheden, zoals chocolade van chocoladeatelier PUUR, truffelproducten van Il-mondo-del-Tartufo en San Mauro olijfolie’s, balsamico azijn en tophazelnootpasta (aanbevolen door topkoks).”

Bodega

De bodega ‘wijnbar’ dient als thuisbasis voor de snel groeiende wijnimport van Galladio World Products. Eén van de wijnen viel begin 2015 weer in de prijzen en werd voor de derde keer bekroond met de titel ‘Beste Horecawijn’. De bodega is drie dagen per week geopend voor het nuttigen van een hapje en een drankje, en is soms open voor een gecaterd diner door een gastkok. De wijnbar is bovendien zeer geschikt voor wijnproeverijen, vergaderingen en borrels.

’t Reeuwijks Wijnhuis
Miereakker 2, Reeuwijk
T. 0182-300580
www.reeuwijkswijnhuis.nl

Fotografie: Hermen Buurman