Constructief voor nu en later

0
3990

Ruim 25 jaar ervaring in houtconstructies. Dat is de ruggegraat van aannemingsbedrijf A.J. Verduijn. Met een unieke en innovatieve werkwijze heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het ontwerpen en monteren van beschoeiingen, damwanden en vlonders. Daarnaast kan de doe-het-zelver sinds kort terecht bij de ‘eigen’ houthandel voor kwaliteitshout met duurzaamheidsklasse 1.

Houthandel Verduijn in Zevenhuizen heeft een compleet assortiment kwaliteitshout, bevestigingsmiddelen (schroeven, houtdraadbouten, slotbouten, draadeinden), speciale hardhoutboren en bits behorend bij de schroeven, gronddoek en olie op voorraad, zodat u maar naar één adres hoeft voor u aan uw klus begint. De meerwaarde van Houthandel Verduijn zit volgens Wim Verduijn in het advies. “Omdat wij als aannemingsbedrijf ruim 25 jaar ervaring hebben in houtconstructies, weten we exact welke kwaliteit hout en bevestigingsmaterialen we nodig hebben. We zijn dagelijks aan de slag om de mooiste projecten te realiseren. Van een vlonder tot een damwand of een steiger. Hout zit gewoon in ons dna.”

Vanuit deze gedachte koopt en verkoopt Wim nu via de eigen houthandel kwaliteitshout met duurzaamheidsklasse 1 aan particulieren en hoveniers. “Bovendien kunnen wij onze klanten ook als geen ander het advies geven dat nodig is om het gewenste eindresultaat te bereiken.” De ervaren adviseurs kennen immers de praktijk van het plaatsen van schuttingen, pergola’s, vlonders, beschoeiingen, grondkeringen, damwanden of andere houten constructies. Desgewenst kunt u ook ervoor kiezen om uw damwand, beschoeiing of vlonder vakkundig te laten plaatsen.

Historie

Het bedrijf is gestart in 1986 door Arjan Verduijn. Sinds 2008 ligt de dagelijkse leiding in handen van de tweede generatie. “Door de jarenlange ervaring zijn er talloze grote en kleine projecten gerealiseerd in de meest uiteenlopende disciplines”, vertelt Wim. “En we merken dat de klanten blij zijn met onze aanpak. Een enthousiast, vakkundig en meedenkend team zorgt er bovendien voor dat steeds weer de beste oplossing of resultaat naar boven komt.”

Onderhoud en reparatie

Hout is een natuurproduct en onderhevig aan de grillen van ons klimaat. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat het ene stuk hout eerder aan het einde van de levensduur is dan het andere. U kunt er dan voor kiezen om direct alles te vervangen of om de verrotte of gebroken planken/gordingen te vervangen en zo de levensduur van het totaal te verlengen. in geval van de bevestigingsmiddelen kan het al afdoende zijn om de planken opnieuw vast te zetten. “Wij beschikken over de juiste kennis en praktische instelling om dit op een correcte manier voor u op te lossen”, aldus Wim. “Kwaliteit is namelijk geen opdracht, maar een missie!”

Welke planken zijn het meest geschikt voor een vlonder?

Omdat het direct uit de natuur komt, is onbehandeld hardhout ook aan het einde van de levensduur niet schadelijk voor het milieu. Het grootste nadeel van houten vlonders is dat ze glad worden. De oorzaak hiervoor is algengroei op de planken. Onze ervaring is dat op gladgeschaafde of geschaafde planken zonder profiel er minder snel algengroei ontstaat dan op geprofileerde planken. Dit komt omdat de planken na een regenbui zeer snel opdrogen en eenvoudig schoon te maken zijn. Komt er toch groene aanslag op, dan hebben we een breed scala aan mogelijkheden om dit te verwijderen.

Houthandel Verduijn
Zuidelijke Dwarsweg 13 A, Zevenhuizen
Alleen geopend op zaterdag van 8 tot 12 uur of op afspraak.
Vrijwel alle producten staan op de website: www.houthandelverduijn.nl

Fotografie: Joke Schut