Ford pick-ups: The American way of driving

0
3850

Het is wellicht ondenkbaar, maar het rijden van een Amerikaanse auto brengt voor ondernemers diverse fiscale voordelen met zich mee, ook in dit tijdperk van slurptax, CO2-heffing en bijtelling. De befaamde Ford pick-ups op een grijs kenteken zijn dan ook een goed alternatief voor de rijders van een luxe personenauto zoals de Audi Q7 of Range Rover. Bos V8 Supercars uit Gouderak is de specialist op het gebied van Ford pick-ups en heeft jarenlange ervaring met de import en het onderhoud van deze koningen van de weg.

Nadat hij jarenlang aan oldtimers had gesleuteld, besloot Bas Bos in 2003 het roer om te gooien. Hij startte met het importeren én onderhouden van Amerikaanse auto’s, want het sleutelen zat toch in zijn hart. In eerste instantie bestond het aanbod niet alleen uit pick-ups, maar ook uit personenwagens. Met de komst van de ‘slurptax’ in 2008 werd de ‘American dream’ voor de particulier bijna een utopie en werd de focus verlegd naar Ford pick-ups voor primair de zakelijke markt.

Koning van de weg

“Veel ondernemers rijden nu rond in een luxe personenauto of een goed uitgeruste bestelwagen en betalen zich blauw aan aan wegenbelasting en bijtelling”, vertelt Dimitri Verwaal die verantwoordelijk is voor de verkoop bij Bos V8 Supercars. “En dat terwijl een ‘Amerikaan’ zoveel voordelen biedt voor juist diezelfde ondernemer. Niet alleen is er veel ruimte voor passagiers en heb je een goed zicht op de weg, je hebt ook nog eens een trekkracht van 3500 kg en alle denkbare luxe. Bovendien heb ik in Nederland nog nooit meegemaakt dat er een ‘Amerikaan’ is gestolen. Daarnaast worden bijna al onze pick-ups uitgerust met een lpg-installatie waardoor de verbruikskosten lager liggen dan de meeste diesels.”

Fiscale voordelen

En dat zijn volgens Dimitri slechts de ‘rijvoordelen’. Op fiscaal vlak is nog veel meer mogelijk. “Omdat het grijze import betreft, wordt de bijtelling berekend op basis van de Amerikaanse cataloguswaarde. Dit scheelt al snel behoorlijk in de aanschafwaarde en dus ook de bijtelling. Bovendien hoeft een ondernemer omdat het een ‘grijs’ kenteken betreft geen BPM te betalen en geldt een lager MRB-tarief.” Veel bestaande klanten hebben dan ook hun Audi Q7 of Range Rover ingeruild.

Showroom

In de ‘showroom’ is altijd een aantal nieuwe en gebruikte pick-ups te bezichtigen en uiteraard kan de door u gewenste configuratie ook in de fabriek worden geproduceerd. Op de online showroom kunt u altijd het actuele aanbod bekijken.

Interesse?

Dus bent u op zoek naar een schitterende Amerikaanse pick-up truck voor uw bedrijf, dan kunt u zes dagen per week bijna 14 uur per dag bij Bos V8 Supercars terecht. Vanaf voorjaar 2016 verhuist het bedrijf bovendien naar een nieuwe locatie om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Bos V8 Supercars
Middelblok 142, Gouderak
T. 0182-372966
www.v8supercars.nl

Fotografie: Hermen Buurman