Wonen op de mooiste plekjes van het Gooi

0
3434
Heilijgers Bouw

Een vliegende start, zo kun je het begin van de verkoop van woningen in de Tuin van Blaricum typeren. Het geliefde nieuwbouwproject in de groene wijk Blaricummermeent, grenzend aan Blaricum, is onlangs gestart met de tweede fase. Wat maakt wonen op deze geselecteerde plekjes zo bijzonder?

BLARICUM: POPULAIRE WOONGEMEENTE

Als u nog zoekt naar een woning in de Blaricummermeent moet u er snel bij zijn: de woningen in de Tuin van Blaricum zijn populair. Niet verrassend voor een omgeving die alles biedt voor optimaal wooncomfort. De gemeente Blaricum behoort tot Nederlands beste woongemeenten, zo bleek uit het laatste onderzoek van Elsevier onder alle gemeenten van ons land. Wat de plek zo bijzonder maakt? Fantastische natuur om de ene hoek en een gezellige en idyllische dorpskern om de andere. De monumentale boerderijen en karakteristieke huisjes die het oude Blaricum zo populair maken én de groene straten, lanen en pleinen zijn daarom ook de uitgangspunten geweest voor het ontwerp van de Blaricummermeent.

Verscholen tussen bos, De Randmeren, heide en zandverstuivingen én met een eigen rivier die dwars door de wijk heen gaat stromen, ontstaat de nieuwe wijk de Blaricummermeent. Ontwikkelaar Heilijgers selecteerde de mooiste plekjes van de Blaricummermeent voor 14 unieke woningen in de eerste fase en 13 woningen in de tweede fase. Welkom in de Tuin van Blaricum!

HET BESTE VAN HET BESTE

Maar waarom juist déze plekjes? Ronald van Wees, ontwikkelingsmanager bij Heilijgers “Bij het selecteren van de mooiste kavels van de Blaricummermeent hebben we gekeken naar de ligging, het uitzicht en de ruimte die de locaties bieden. Zo krijgen de zes driekappers aan het Laantje van Vos een voortuin uitkijkend op hagen en bomen en een achtertuin op het zuidwesten. De twee tweekappers aan de Krijnenlaan hebben uitzicht op de rivier de Meentstroom die dwars door de wijk loopt. Vanaf hier vaart u via de Blaricumse Sluis zo het Gooimeer op. De zes eengezinswoningen worden gebouwd aan de statige Floris V dreef. Alle woningen hebben een tuin die gunstig ligt ten opzichte van de zon.” Deze nauwkeurige selectie maakt wonen in de Tuin van Blaricum zo aantrekkelijk. “Ook in de tweede fase hebben we de mooiste plekjes gereserveerd”, aldus van Wees. De driekappers komen aan het Laantje van Borsen. Een rustige plek dicht bij de rivier en diepe achtertuinen. De tweekappers liggen meer verspreid door het gebied. Zo hebben we tweekappers aan het Paardekastanje plein waarbij je aan de voorzijde zicht hebt op het plein en achter geniet van een grote en rustige tuin met oriëntatie op het zuidwesten. De tweekappers aan de Treurbeukplein en Floris V Dreef hebben zicht op het plein en zeer grote tuinen op het zuiden. Ook de tweekappers aan de van der Veenlaan hebben een diepe achtertuin op het zuidwesten. De tweekappers aan de Floris V Dreef en Ravenlaan kennen ruime tuinen met een gunstige zonligging.

EIGENTIJDSE ARCHITECTUUR

Verschillende locaties, verschillende type woningen met een eigen karakter. Woningen met een moderne architectuur en eigentijdse kenmerken. Wit keimwerk, antracietkleurige bakstenen en een kenmerkend dak dat doorloopt tot aan de zijgevel geven de woningen een eigenzinnig karakter. En alhoewel het exterieur van de woningen al vast staat, blijft er nog genoeg voor de toekomstige bewoners over om zélf in te vullen. Hoe het interieur van de woning eruit komt te zien bepalen zij namelijk samen met een professionele interieurarchitect, die kosteloos adviseert naar aanleiding van de doorgegeven woonwensen.

RUIMTE VOOR INDIVIDUELE WENSEN

Aan ruimte en luxe geen gebrek. Dat geldt voor zowel de eengezinswoningen, de tweekappers en de driekappers. Alle woningen van de Tuin van Blaricum worden uitgerust met Mosa tegelwerk en Villeroy & Boch sanitair, vloerverwarming en openslaande deuren naar een ruime tuin. De eengezinswoningen beschikken over 3 ruime slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolder die op verschillende manieren kan worden ingedeeld. Ook de drie- en tweekappers beschikken over een riante zolder én nog een extra slaapkamer op de 1e verdieping. Vier in totaal dus. De twee onder een kap woningen in fase 2 zijn bijna allemaal standaard voorzien van een uitbouw waardoor een extra grote living ontstaat op de begane grond waarbij een ruime woonkeuken zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van de woning kan worden gesitueerd. In een groene wijk en omgeving horen groene woningen. En dat betekent niet alleen een voortuin met hagen en bomen. In de Tuin van Blaricum is gekozen voor hoogwaardige isolatie en een standaard uitrusting met zonnepanelen. Ook worden de woningen voorzien van een warmtepomp.

MAATWONEN

Om het woongenot helemaal compleet te maken, worden de woningen opgeleverd met de Maatwoonpakketten van Heilijgers. Zo zit u er ook in de Tuin van Blaricum warmpjes bij! Met de verschillende Maatwoonpakketten kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een afbouwpakket, een duurzaamheidspakket of een badkamerpakket. Zo wordt uw woning helemaal compleet opgeleverd.

VIER GROTE STEDEN BINNEN HANDBEREIK

De woningen zelf, maar zeker ook de omgeving maken dat de Tuin van Blaricum nu al een geslaagd project is. Het dorp barst van de hippe boetiekjes, ambachtelijke winkels, kunstgalerieën, terrasjes en evenementen. Met name zomers is het oude en levendige dorpscentrum een heerlijke plek om te vertoeven. Een ijsje van de door Blaricummers zo gewaardeerde IJssalon de Hoop mag op zo’n dag natuurlijk niet ontbreken. Wat voor velen ook als een belangrijk voordeel wordt gezien, is de bereikbaarheid: Blaricum ligt precies tussen de A1 en A27 in, waardoor zowel Almere, Utrecht, Amersfoort én Amsterdam in een half uurtje te bereiken zijn. Het maakt Blaricum tot een oase van rust in het hart van de drukke Randstad.

INTERESSE?

Heeft u interesse in de Tuin van Blaricum? Bekijk dan de website www.tuin-blaricum.nl of neem contact op met de makelaar.