Nieuwe fles is knipoog naar rijk verleden

0
3279

Een nieuwe fles, maar dan wel één die teruggrijpt naar het verleden. Southern Comfort heeft een nieuwe look die herinnert aan hoe het allemaal begon. De mixlikeur werd in de negentiende eeuw in New Orleans bedacht door barman Martin Wilkes Heron. Velen probeerden zijn recept te evenaren, maar zoals het etiket op de fles vermeldt: ‘none genuine but mine’. Oftewel: er is er maar één de echte en het receptuur is tot op de dag van vandaag geheim. Southern Comfort vormt samen met 7UP een uitermate drinkbaar duo, dat de komende tijd op de nodige kerstfeestjes en nieuwjaarspartijen te vinden zal zijn. Voor mensen die het zichzelf graag makkelijk maken is er de Southern Comfort & Up mix, in een blikje met een nieuw ontwerp.

Een bredere hals met een nieuw logo dat verwijst naar de uniekheid van de drank (one, naar categorie of one). Een nieuw etiket met daarop in trotse letters de naam. Aan het verleden herinneren de karakteristieke ribbels op de ‘schouders’ van de fles en de handtekening van bedenker MW Heron, die ook op de allereerste fles Southern Comfort ooit prijkte. De nieuwe fles van Southern Comfort verweeft heden met verleden, maar heeft vooral een moderne en warme uitstraling.

COMFORT IN EEN FLES

De ongeraffineerde whiskey die in de negentiende eeuw geschonken werd, was niet bepaald voor watjes. In het bruisende New Orleans bedacht barman MW Heron dat hij de whiskey een stuk drinkbaarder kon maken door hem te vermengen met fruit en kruiden. Het resultaat was een zoete, smaakvolle mixlikeur die al snel aansloeg bij de klanten van Heron. Kapers op de kust probeerden zijn brouwsel te kopiëren, maar het is tot op de dag van vandaag niemand gelukt om het geheime recept te kraken. Met zijn eigenzinnige recept week MH Heron af van de meute, die hun ongeraffineerde whiskey hooguit serveerden met een klontje ijs. Tot op de dag is hij daarmee de inspiratie voor alles waar Southern Comfort voor staat: do whatever’s comfortabele. Doe waar jij gelukkig van wordt, ongeacht wat andere mensen ervan denken. Durf jezelf te zijn en wees daar trots op. Dat is Southern Comfort ook.

DE PERFECT SERVE

Southern Comfort is een graag geziene gast op feestjes, bij voorkeur vergezeld van 7UP. Samen vormen ze een verfrissende mix met een spannende bite. Southern Comfort & Up kun je makkelijk zelf maken, maar is ook verkrijgbaar in een kant-en-klaar blikje. Hoe je de perfect serve, Southern Comfort & Up, zelf maakt? Vul een longdrink glas met ijs. Schenk er 35 ml Southern Comfort op en vul aan met 7UP. Roer met een stirrer en garneer met een schijfje limoen.

WIST U DAT?

  • In 1954 werd een boekje met Southern Comfort mix-recepten bijgevoegd in Amerikaanse tijdschriften, de eerste reclamecampagne van het merk.
  • Southern Comfort het favoriete drankje was van muzieklegende Janis Joplin.
  • Er van MW Heron geen enkele foto of schilderij beschikbaar is en niemand dus weet hoe de oprichter van het merk eruitzag.