Full-service mondzorg onder één dak!

0
3526

Een stralende lach en een gezond gebit. Dat wil iedereen. Het team van Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst helpt u daar graag aan. In dit multifunctionele mondzorgcentrum vindt u nagenoeg alle tandheelkundige specialismen onder één dak. Met grote zorg, vakkundigheid en gebruik makend van moderne technieken bieden de specialisten u de tandheelkundige kwalitatieve zorg die u verdient. Welkom bij Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst.

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst (TCA Vathorst) heeft volgens praktijkmanager Jenet Molenaar meer in huis dan alleen een tandarts. “Wij dienen graag het gemak van onze cliënten met meerdere specialismen op tandheelkundig én esthetisch gebied in één en hetzelfde centrum. Geen doorverwijzingen naar een andere locatie of andere specialist. Voor jong en oud en ook nog eens met zeer ruime openingstijden. Wij zijn door de week geopend tot 21.00 uur en ook op zaterdag bent u van harte welkom” Bovendien kunt u in de regel binnen enkele dagen terecht.

FULL-SERVICE MONDZORG

Buiten een aantal tandartsen, mondhygiënistes en preventieassistenten heeft TCA Vathorst een orthodontist, een implantoloog en een esthetisch arts in huis. Daarnaast beschikt het mondzorgcentrum over een eigen tandtechnisch laboratorium. En eigenaar Remco Scheringa wil de dienstverlening van ‘ons’ centrum de komende jaren nog verder uitbreiden met gerelateerde specialismen als logopedie (spraakproblemen) en fysiotherapie (pijnlijke kaakgewrichten). Een eerste stap is de verhuizing in april 2016 naar een nieuw onderkomen in het winkelcentrum Vathorst. Ook op de nieuwe locatie zullen goede tandheelkundige zorg en laagdrempeligheid centraal staan”, benadrukt Remco. Achter ons komen net twee jongens binnen om een bekertje chocolademelk te tappen. “Dat bedoel ik dus met laagdrempelig en midden in de samenleving”, glimlacht Remco. Als sponsor van plaatselijke hockey- en voetbalclub laat het mondzorgcentrum nog meer sociale betrokkenheid zien.

ORTHODONTIE

Dat er alleen kinderen bij de orthodontist komen is een gedachte die achterhaald is. “Ook volwassenen kunnen voor een beugel bij de orthodontist terecht. Tanden en kiezen zijn namelijk op iedere leeftijd met behulp van een beugel te verplaatsen”, vertelt Monique Henneberke. Waarom iemand een beugel nodig heeft, hangt af van een aantal factoren. “Het is belangrijk dat tanden en kiezen recht staan en dat je goed kunt kauwen. Afwijkingen aan een gebit kunnen namelijk het gevolg zijn van een onregelmatige of verkeerde stand en groei.” Spraakproblemen, gebitsslijtage, pijnlijke kaakgewrichten en een groter risico op tandbederf zijn volgens Monique slechts enkele voorbeelden van problemen bij een onregelmatig gebit. Correcties met beugels zijn dan vaak nodig om later deze problemen te voorkomen.

IMPLANTOLOGIE

TCA Vathorst heeft naast een orthodontist ook een implantoloog in huis. Een stralende lach is namelijk niet voor iedereen vanzelfspekend. Er zijn situaties waardoor mensen hun tanden of kiezen missen of moeten missen. Geraline Kers is erkend NVOI tandarts-implantoloog. “Niet meer durven lachen, moeilijk kunnen eten en zelfs praten kan met het gemis van één tand al heel lastig zijn.” Gelukkig kunnen implantaten die lach weer terugbrengen. Deze ‘kunstwortels’ worden tijdens een nagenoeg pijnloze behandeling in de kaak geplaatst. Daar bovenop komen met een kliksysteem nieuwe tanden en kiezen. “Het geeft veel voldoening als mensen door een behandeling met implantaten hun zelfvertrouwen terug krijgen. Tanden en kiezen moeten missen is immers al erg genoeg.”

ZORG CENTRAAL

“Onze visie is duidelijk”, vertelt Jenet. “Het gaat ons om een optimale kwaliteit met een persoonlijke benadering, want een mooi en gezond gebit moet een heel leven meegaan.” Wat dit mondzorgcentrum zo bijzonder maakt naast de vele specialismen, is de extra aandacht die wordt besteed aan esthetische oplossingen. Een stralende witte lach wil toch iedereen? “Wij werken met de nieuwste technieken en de meest geavanceerde apparatuur. Zo is onze praktijk volledig metaalvrij (geen amalgaam) en kijkt ons team, in overleg met uw wensen, met een scherp esthetisch oog naar het meest fraaie resultaat.”

MONDZORG VAN DE TOEKOMST

Een relatief nieuwe, maar zeer aan te raden, behandelmethode is volgens tandtechnieker Mark Flier de Cerec-methode. “Cerec is een restauratiemethode van tanden of kiezen waarbij met computertechniek de benodigde restauraties worden vervaardigd. Via een computergestuurde behandelmethode is het voor onze tandartsen mogelijk om in één en dezelfde behandelafspraak een kroon, inlay, onlay of facing te maken én te plaatsen. Het gehele proces neemt namelijk nog maar één uur in beslag. Voorheen was het nodig om hiervoor te ‘happen’ en werd alles opgestuurd naar een tandtechnisch laboratorium. Dat is niet meer nodig.” Het tijdperk van de ‘one visit dentistry’ is hiermee begonnen.

AANGEZICHTSBEHANDELINGEN

Als moderne beoefenaars van hun vak zien de medewerkers van TCA Vathorst de mens als een geheel en houdt de zorg niet op bij het gebit alleen. “Wij bieden ook een ruim assortiment aangezichtsbehandelingen middels Fillers en Botox aan. Deze handelingen worden door esthetisch arts Herman Geurst uitgevoerd.” Herman heeft uitgebreide ervaring als dokter opgedaan in interne geneeskunde, cardiologie en heelkunde en heeft onder meer gewerkt als chirurg in het brandwondencentrum Beverwijk. In 2009 is hij tevens afgestudeerd als tandarts met als specialisme uitgebreide gebitsrehabilitaties. Door zijn achtergrond als arts, waarin de mens als geheel centraal staat, zag hij mogelijkheden om naast een stralend en regelmatig gebit ook met aangezichtsbehandelingen een nog fraaier resultaat te verkrijgen. Zo worden lachlijnen na een tandheelkundige behandeling verhoogd of verlaagd en bestaat de mogelijkheid om ontsierende plooien, fronsen en lippen zorgvuldig en verantwoord te corrigeren.

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst
Markenhaven 42, Amersfoort
T. 033-4790263
www.tcamersfoortvathorst.nl