Zorg en aandacht voor uw houten vloer

0
3793

Parketzorg is uw regionale specialist in het leveren, leggen, onderhouden en renoveren van massief houten vloeren, parket, laminaat en pvc. Als Quick-Step Master Installer voor Laminaat en Parket biedt Parketzorg u bovendien maar liefst twee jaar installatiegarantie op vloeren van Quick-Step.

Gediplomeerd all-round parketteur Gérard Pieket werkt alleen met kwaliteitsproducten en is zeer selectief in zijn keuze voor leveranciers. Voor een offerte komt Gérard bij voorkeur bij u langs om de situatie exact op te nemen en perfect in te kunnen schatten wat voor u de beste oplossing is. De vloer vormt immers letterlijk de basis in uw woning en is bepalend voor de sfeerbeleving in elk interieur. “In samenwerking met een aantal leveranciers kunnen wij u diverse kwaliteitsvloeren tegen een zeer scherpe prijs aanbieden. Van trendy PVC tot klassiek parket en van modern tot rustiek. Wij hebben immers geen winkel en dus geen opslag. Dit ziet u uiteraard terug in onze prijs, zonder dat u concessies doet aan de kwaliteit.” Op deze manier houdt Gérard het totale traject in eigen hand en kan hij samen met zijn partner Yvonne van Akelijen, die zich bezighoudt met de eerstelijns klantcontacten, alle klanten een perfecte service en dienstverlening bieden.

Optimale luchtvochtigheid

De basis van het onderhoud van uw vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid. “Een gezonde relatieve luchtvochtigheid bedraagt 55% tot 65%. Vooral in de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis echter vaak te laag, soms amper 30%, hetgeen te laag is voor uw parketvloer”, legt Gérard uit. “Hout is namelijk ‘levend’ materiaal en parketvloeren worden teruggedroogd tot een vochtpercentage van circa 7-9%. Dit percentage is in evenwicht bij een luchtvochtigheid van circa 55% tot 65%. Bij een verandering in luchtvochtigheid zal het houtvochtpercentage veranderen, wat impliceert dat uw houten vloer kan krimpen of uitzetten.” Gedurende het stookseizoen moet daarom luchtvocht worden toegevoegd om het evenwicht te behouden, waardoor er geen (of minder) krimpnaden zullen ontstaan. Het is verstandig dit middels een luchtbevochtiger te regelen. Voor een goed advies en de aankoop van een luchtbevochtiger die geschikt is voor uw situatie kunt u bij Parketzorg terecht.

Goed onderhoud aan uw houten vloer

Voor een lange levensduur en een goede conditie van uw vloer is goed onderhoud onmisbaar. Voorkomen is daarbij uiteraard beter dan genezen. Bij uw entree helpt bijvoorbeeld een goede schoonloopmat al de eerste beschadigingen door zand, vuil en vocht tot een minimum te beperken. “Daarnaast is het belangrijk, om onnodig snelle slijtage te voorkomen, én om onderhoudsmiddelen te gebruiken welke met zorg zijn afgestemd op de specifieke afwerking van de vloer waarvoor u gekozen heeft. Naast het regelmatig dweilen van uw vloer met speciale zeep adviseren wij om minstens één maal per jaar uw vloer te behandelen met een polish of onderhoudsolie.” Zo kunt u bij voorbeeld kiezen voor de kleine onderhoudsbeurt waarbij uw vloer elk jaar weer opnieuw in de olie of polish wordt gezet. Daarnaast raadt Gérard aan om elke vijf en tien jaar respectievelijk een uitgebreide en een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Volgens Gérard is de grote onderhoudsbeurt tevens een goed moment om wellicht te kiezen voor een nieuwe kleur. Op die manier hoeft u uw vloer niet te vervangen en kunt u weer jaren verder. Gérard komt graag vrijblijvend bij u langs om uw vloer te inspecteren en te adviseren wat voor u de beste schoonloop matten en onderhoudsmiddelen zijn.

Traprenovatie

Wanneer u een huis binnenkomt is de trap, die vanuit de hal naar de eerste verdieping loopt, meestal het eerste dat u ziet. De vorm en de locatie van de trap wordt bepaald door de structuur en het ontwerp van het huis, maar de uitstraling wordt voornamelijk bepaald door de afwerking van de treden en de leuning. Ook voor traprenovatie bent u bij Parketzorg aan het juiste adres en werken wij uitsluitend met vakspecialisten. Wij beginnen met een persoonlijk gesprek om er achter te komen wat uw wensen zijn en hoe wij uw wensen kunnen omzetten naar realiteit. Voor traprenovatie kunt u bij ons terecht voor het bekleden met hout, laminaat en pvc, welke wij perfect kunnen aansluiten op de bestaande vloeren. Ook kunt u, indien gewenst, verlichting (led) laten integreren in de traptreden. Dit geeft een gevoel van ruimte en sfeer.

Parketzorg
Cypruslaan 253, Rotterdam
T. 010-8184037
www.parketzorg.nl