Professionele oogzorg kan laagdrempelig zijn en snel binnen handbereik

0
4063

Misschien is het u al eens opgevallen dat de oogmeting van vroeger veranderd is. Een gedegen oogmeting is één ding, maar een goede bril kan uw oogklachten niet altijd verhelpen. Sinds 2008 doen we bij Grit Optiek niet meer alleen de ‘standaard’ oogmeting maar is er steeds meer vraag naar optometrie. Optometrie heeft alles te maken met een vroegtijdige signalering en adequate doorverwijzing bij oogklachten.

Vind u naar aanleiding van uw klachten een bezoek aan een oogarts een grote stap dan kunt u er voor kiezen de ogen door ons te laten onderzoeken. De optometristen van Grit Optiek kunnen met behulp van de modernste technieken bepalen wat er met uw ogen aan de hand is. Zij zullen u, in samenspraak met een oogarts en uw huisarts, informeren over de situatie en eventueel best beschikbare oplossing. De optometrist heeft meer medische kennis dan de traditionele opticien. Oogziekten, medicijngebruik, algemene gezondheidsklachten zijn zaken welke uw zicht kunnen belemmeren. De optometrist is speciaal opgeleid om de gezondheidstoestand van uw ogen en alles wat daarmee samenhangt te onderzoeken. Droge ogen, chronische ooglidrandontstekingen en dubbelbeelden zijn voorbeelden van behandelingen welke bij ons gewoon zonder overleg met de dokter plaats kunnen vinden.

In tegenstelling tot andere optiekzaken meten wij kinderen al vanaf 2 jaar. Alle kinderen tussen de 2 en de 8 jaar en in sommige gevallen tot 12 jaar, horen voor een goed oogonderzoek bij de orthoptist thuis. Verminderde resultaten bij het consultatiebureau of schoolarts, twijfels over scheelzien, de oogbewegingen of het zicht zijn serieuze aanwijzingen om onze sympathieke orthoptiste om raad te vragen. Dit kan vaak al binnen twee weken.

Contactlenzen op medische indicatie

De optometristen van Grit Optiek zijn gespecialiseerd in het aanpassen van lenzen voor medische indicaties. Door onze deelname aan het Optometristen Collectief Rijnmond werken we nauw samen met de oogartsen in het Oogziekenhuis en de ziekenhuizen in de regio. Deze samenwerking en de grote mate van deskundigheid van onze optometristen staan borg voor een goede aanpassing, uitgebreide nazorg en de mogelijkheid rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar te declareren.

Een aantal voorbeelden wanneer het dragen van contactlenzen medisch noodzakelijk is.

 • Bijzondere sterkteafwijkingen van het oog
  • Sterkte afwijkingen boven +10 of –10
  • Cilinderafwijkingen van 4 of hoger
  • Verschil tussen het rechter- en linkeroog van 4 of hoger
 • Hoornvliesonregelmatigheden
  • Na een hoornvliestransplantatie
  • Bij keratoconus

Meer informatie
www.gritoptieknieuwerkerk.nl
optometrie@gritoptieknieuwerkerk.nl