Dierenkliniek Nesselande: Zorg voor uw huisdier

0
4578

Als trotse en bezorgde huisdierenbezitter gunt u natuurlijk uw huisdier het allerbeste, zeker wanneer het om de gezondheid van uw huisgenootje gaat. Uw keuze voor uw dierenarts is dan ook terecht een kritische. Bij Dierenkliniek Nesselande treft u dan altijd een dierenarts met passie voor zorg en voor huisdieren. Uw ‘gezinslid’ is dus in goede handen.

“Onze kliniek richt zich primair op gezelschapsdieren als honden, katten en knaagdieren”, vertelt dierenarts Vahid Sheikh Bahai. “Maar ook voor vogels en bijzondere dieren kunt u bij ons terecht hoor.” Dierenkliniek Nesselande werkt alleen op afspraak. “Op deze manier kunnen we elk dier optimaal onderzoeken en behandelen en hoeft het baasje niet te lang in de wachtkamer te zitten.” Eventuele spoedgevallen worden uiteraard ook behandeld.

Jarenlange ervaring

Vahid heeft zijn opleiding tot dierenarts zowel aan de Iraanse Universiteit als de Universiteit van Utrecht gevolgd. “Daarna heb ik bij diverse klinieken in de regio gewerkt. Maar ik had altijd al de wens om een eigen praktijk te starten. Na een beetje marktonderzoek heb ik besloten om neer te strijken in Nesselande.” De kliniek is in november 2010 geopend en volgens Vahid bewijst de grote aanloop, dat er echt behoefte was aan een dierenkliniek. Inmiddels telt de kliniek al duizenden tevreden ‘klanten’ en baasjes. “Wat erg belangrijk is, is dat bij ons het huisdier centraal staat.”

Bijzondere cliënten

Dieren zijn volgens Vahid bijzondere cliënten. “Het zijn eigenlijk net baby’s of kleine kinderen die niet kunnen aangeven waar het probleem zit. Je moet als dierenarts dan ook van alle markten thuis zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen. Ik denk dat het beroep van dierenarts daarom misschien wel moeilijker is dan dat van een reguliere mensenarts.” Optimale zorg voor uw huisdier hoeft bovendien niet duur te zijn. Zo zijn de prijzen van sterilisatie en castratie van uw poes of kater de afgelopen jaren flink gedaald. En ook voor het chippen van uw trouwe viervoeter bent u volgens Vahid minder kwijt dan bij een ander. “Niet alles wordt duurder”, benadrukt Vahid.

Full-service dierenkliniek

Dierenkliniek Nesselande is een modern uitgeruste kliniek voor gezelschapsdieren, met digitale röntgenapparatuur, echo-apparaat (buikonderzoek) en de nieuwste bewakings apparatuur voor controle van de narcose bij operaties. Daarnaast is tegenwoordig door digitaal urineonderzoek binnen 30 seconden een uitslag bekend. “Of het nu gaat om een algemeen onderzoek, vaccinaties of operaties (ook sterilisatie hond via laparoscopie en orthopedie), u weet bij ons zeker dat er respectvol met uw huisdier wordt omgegaan.” Ortopedische operaties en laparoscopische sterilisatie worden uitgevoerd in samenwerking met Dr. Klaas Vos.

Laparoscopische Sterilisatie

“Bij de laparoscopische sterilisatie (kijkoperatie) wordt de buikholte opgeblazen met CO2 gas. Dit verhoogt de buikwand boven de interne organen waardoor er een soort koepel ontstaat. In deze koepel van gas is genoeg ruimte om alles goed te kunnen zien en te kunnen werken”, vertelt Vahid. “Daarna maakt de chirurg twee kleine openingen in de buikwand in plaats van een grote snede. Via deze twee openingen worden een camera en werkinstrumenten ingebracht. Met de camera kan de chirurg via de monitor de werkinstrumenten volgen en bedienen. Met een cauterisatie-apparaat brandt hij de grote bloedvaten naar de eierstokken door, waarna ze kunnen worden verwijderd. Er is haast geen bloedverlies bij het lossnijden van de eierstokken.” Deze chirurgische methode heeft volgens Vahid duidelijke voordelen ten opzichte van de niet-laparoscopische ingrepen. “In het algemeen kan gezegd worden dat de ingrepen via laparoscopie sneller verlopen dan de reguliere methodes, minder pijn na afloop van de ingreep geven en daarnaast zorgen voor een sneller herstel.”

Dierenkliniek Nesselande
Laan Van Magisch Realisme 201, Rotterdam
010-2224054
www.dierenklinieknesselande.nl