Leven in Flow

0
3307

We willen alles tegelijk…. Het kan altijd beter… We moeten veel én snel … Als je niet oppast, stroomt je dagelijks leven vol met belangrijke dingen, het één nog belangrijker dan het ander. Je probeert er op te letten, maar onbewust haasten de dagen toch aan je voorbij. Alleen JIJ kan zorgen voor flow in je leven! Zodat je weer de positieve energie voelt die je krijgt uit de dingen die je voor jezelf, of voor iemand doet. Flow die zorgt dat je aandacht hebt voor jezelf, in het NU leeft, beter luistert en meer verbondenheid ervaart. Dat je bewuster en op je gevoel keuzes maakt en dingen sneller én zelfs beter gedaan krijgt.

Het is volgens Robbert Overeem van Heart at Work in Amersfoort niet alleen een kwestie van positief kijken of regelmatig ontspannen. “Het belangrijkste is dat je leert om de onbehagelijke gevoelens of onrust in je lijf gelijk te stoppen op het moment dat ze starten. Het is niet zo dat alleen heftige momenten je een machteloos, onrustig of onprettig gevoel geven, ook een reeks van kleine momenten zorgt voor energieverspilling. Als dat langere tijd duurt dan zet die spanning zich als het ware vast in je lijf en begin je de dag al met een achterstand.”

EMOTIES

Het lastige van deze spanningen is dat ze vaak automatisch door emoties worden gestart diep in ons lichaamssysteem, in je autonome zenuwstelsel. “Waarschijnlijk ken je dat gevoel wel van de plotselinge adrenalinegolf die je krijgt als je onverwacht in een gevaarlijke of onverwachte onbehagelijke situatie zit. Met alleen denken dat dingen niet zo onbehagelijk of oncontroleerbaar zijn als jij ze voelt, krijg je toch niet helemaal grip op de onrust. Waar zit je FLOW knop?

BALANS HERVINDEN

Het Institute of Heartmath USA heeft een methode ontdekt waarbij de enige natuurlijke toegang naar je autonome stelsel wordt gebruikt om je balans te hervinden: namelijk je hart. “Door je hartritme op een specifieke manier te versnellen en vertragen, geef je je lichaam het seintje dat er niet hoeft te worden overgeschakeld naar ‘overleven’ of ‘vechten’ en voel je de kalmte en rust gelijk weer terugkomen”, legt Robbert uit. “Je bereikt hartcoherentie. Zo gebruik je de natuurlijke innerlijke power waarmee je binnen enkele seconden, je balans, kalmte en overzicht kan vasthouden zodrá je onbalans voelt ontstaan! Het positieve effect ervan op je welzijn is enorm.”

HEARTMATH TRAINING

Robbert leert deelnemers aan zijn trainingen in slechts twee maanden tijd hoe je kan leren in je eigen flow te leven. “Je leert je stress(momenten) te herkennen, aan te pakken en om te buigen met Heartmath. Doordat ik deze training combineer met de beginselen van verbindend communiceren, word je je ook bewuster van jouw (wezenlijke) behoeftes. Ik leer je hoe je deze kan vervullen en om strategieën hiervoor te maken.” Wil je meer weten over de Hearthmath training of wil je je aanmelden voor een training, neem dan telefonisch contact op met Robbert of bezoek de website.

WAT IS HARTCOHERENTIE?

De krachtige verbeteringen die bereikt worden door toepassing van de HeartMath technieken zijn gebaseerd op meer dan 19 jaar diepgaand onderzoek. De centrale vraag in dit onderzoek was aanvankelijk wat de sleutel is tot hogere prestaties onder stress. Het onderzoek wees uit dat die ligt bij het hart en dat de variabiliteit van het hartritme (HRV) een belangrijke indicator daarbij is. In de loop van het onderzoek bleek de HRV niet alleen van essentieel belang voor het functioneren, ook in gezondheidsopzicht bleek het cruciaal.

Heart at Work
Hobbemastraat 23, Amersfoort
T. 06-53554040
www.heartatwork.info