Langer zelfstandig wonen

0
3951

Bent u op zoek naar een comfortabele huurwoning? Dan bent u bij SOR aan het juiste adres. SOR is al 28 jaar gespecialiseerd in comfortabel wonen voor 50-plussers. Met 56 verschillende woongebouwen in Rotterdam en omstreken, biedt SOR voor ieder wat wils. Of u nu graag in alle rust tussen het groen woont of liever in de gezelligheid van de stad, betaalbaar of exclusief, met of zonder zorg, alles is mogelijk.

KLANTWENSEN STAAN CENTRAAL

“De scheiding van wonen en zorg heeft behoorlijk wat teweeg gebracht en heeft direct gevolgen voor onze bewoners. Daarom vinden wij het heel belangrijk om deze veranderingen goed te vertalen in mogelijkheden voor onze bewoners”, aldus Maarten Knigge, manager verhuur bij SOR. “Hoewel onze woningen standaard allemaal al geschikt zijn om met een zorgindicatie lang thuis te kunnen wonen, gaat comfortabel wonen wat ons betreft verder dan alleen een huis met bredere deurposten, grotere douche, etc. Daarom vinden wij het belangrijk om van onze bewoners te horen hoe we hen het beste ook op andere gebieden kunnen ondersteunen.”

WONEN IN HET FACET

Eén van de woongebouwen van SOR is het Facet in Krimpen aan den IJssel. Dit gebouw heeft 149 comfortabele appartementen met een lichte, ruime woonkamer. Alle types beschikken over een royaal balkon en een inpandige berging. De woningen voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Er is een huismeester in deeltijd aanwezig en er is een actieve bewonerscommissie die diverse activiteiten organiseert. Op de begane grond is er een gemeenschappelijke fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen.

SAMENWERKEN MET ZORGPARTNERS

Direct naast het Facet ligt verpleeghuis Tiendhove en dorpsplein Het Facet met een grand café waar allerlei activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Aan het dorpsplein heeft Het Havenziekenhuis een buitenpolikliniek en is er een samenwerking met fysiotherapeuten. Naast deze dienstverleners zijn het vooral de bewoners die voor betrokkenheid zorgen en klaarstaan wanneer het nodig is. Een boodschap meenemen voor de buurvrouw omdat ze niet zo makkelijk meer loopt, meegaan naar de arts, controleren of de bovenbuurman de goede medicijnen inneemt. Allemaal voorbeelden wat betrokkenheid bij elkaar kan betekenen.

BEWONERS AAN HET WOORD

Graag laten we u kennismaken met mevrouw Meindert-Vliegenthart en mevrouw Hoogendoorn-Braanker. Zij wonen beiden naar volle tevredenheid in het woongebouw. “Als je hier ouder wordt, dan heb je alles bij de hand”, aldus mevrouw Meindert-Vliegenthart. In de film ‘Bewoners aan het woord’ vertellen zij over hun woonervaringen in het Facet. Daarnaast krijgt u een goede indruk van het gebouw en de omliggende voorzieningen. Deze testimonial vindt u op de website www.wonenbijsor.nl/facet.

MEER WETEN OVER WONEN IN HET FACET?

Heeft u interesse in een luxe en comfortabele woning in Krimpen aan den IJssel? “Neem dan contact op met de verhuurmakelaar en bel 010-4445555, e-mail naar huren@sor.nl of kom langs in de woonwinkel aan de Botersloot 175 in Rotterdam. Daarnaast is elke dinsdag de modelwoning aan Rondweg 205 geopend tussen 14.00-15.00 uur. Via Verdoold Makelaars kunt u ook een afspraak maken voor een vrijblijvende woningbezichtiging.

OVER SOR

“Als woningcorporatie hebben we een bewuste keuze gemaakt”, vertelt Maarten Knigge. “Wij richten ons op levensgenieters vanaf 50 jaar in de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard. Met deze focus kunnen we ons concentreren op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die antwoord bieden op toekomstige woonwensen van deze groeiende doelgroep. We beheren 56 gebouwen die plaats bieden aan circa 7.500 huurwoningen, verzorgingsplaatsen, winkels en bedrijfsruimten. Onze woningen zijn ruim en comfortabel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In samenwerking met professionele partijen organiseren wij aanvullende woon- en zorgdiensten.”

Wilt u meer weten over SOR? Kijk op op de website www.sor.nl voor meer informatie.