Klaar voor de aantrekkende huizenmarkt

0
3814

Holland Huis Makelaars is sinds 1980 actief op de Zoetermeerse woningmarkt. De ervaren makelaars zijn gespecialiseerd in het onderhandelen bij zowel aan- als verkoop van woningen en dat tegen scherpe tarieven. Per 1 augustus 2015 is bovendien Marco van Reeuwijk na 18 jaar weer terug in het team, nu als makelaar-taxateur en als directeur.

Hoe was het eerste gevoel?

“Het gaf een vertrouwd gevoel weer in het kantoor met de groene huisstijl mijn plek te vinden. Ik heb ruim twintig jaar geleden bij Holland Huis Makelaars mijn opleiding gedaan en daarna veel ervaring opgedaan. Daardoor is de start in deze nieuwe functie soepel verlopen. Holland Huis Makelaars is herkenbaar in de wijk Seghwaert en Zoetermeer. En dat merk ik ook in contacten met klanten van vroeger. Dus ook in dat opzicht heb ik het gevoel weer thuis te zijn. Ik denk hier in de toekomst een duidelijke rol te kunnen vervullen. Internet heeft met name door Funda een belangrijke plaats ingenomen, maar toch zijn het de persoonlijke contacten die ertoe doen. En dat maakt dit werk zo leuk. Of het nu gaat om het in de verkoop nemen van een woning of de bezichtiging.”

Als je naar de markt kijkt, kom je op een bijzonder moment, toch?

“Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de bodem in de markt bereikt is. Mensen zijn de recessie meer dan zat. Het vertrouwen begint terug te komen. Na lang wachten en aarzelen merk je dat zij sneller knopen durven doorhakken.”

Heb je tips voor kopers?

“Allereerst, profiteer van het huidige ruime aanbod aan woningen. Kies de woning waar u graag in zou willen wonen en ga die bekijken. Het moet ook goed voelen. Profiteer van de huidige vraagprijzen, die uiteindelijk toch weer een stijgende lijn zullen vertonen. We zien nu al dat het verschil tussen vraagprijzen en transactieprijzen kleiner wordt. En tenslotte ook belangrijk, profiteer van de lage hypotheekrente. Zeker als u nu nog huurt, laat eens een berekening maken. Onze collega’s van de Holland Huis Hypotheekwinkel maken graag zo’n berekening. En zelfs een volledig advies over financiële planning die tenslotte bij de aankoop van een woning aan de orde is. U gaat tenslotte een verplichting voor langere tijd aan.”

En voor verkopers?

“De eerste indruk van een woning is altijd het belangrijkste, dus zorg dat het er goed bij staat. Wij kunnen daarbij helpen en hebben speciale tips van een styliste. Ook de professionele fotograaf die voor ons de fotoserie maakt helpt de woning zo eerlijk en goed mogelijk in beeld te brengen. Beter een goed beeld dan een te mooie indruk waar men op afknapt als men in de woning is. Verder moet u zich als verkoper niet te rijk rekenen. Het feit dat markt aantrekt wil nog niet zeggen dat de prijzen hier omhoog schieten. De daling is wel gestopt. Maar op dit moment zijn nu alleen op de beste locaties van de vier grote steden forse stijgingen zichtbaar. Als u plannen heeft om uw woning te verkopen geven wij gratis een verkoopadvies. Het advies kan ook zijn om (nog) niet te verkopen omdat de markt de door u gewenste verkoopprijs nog niet draagt. Vooral wanneer er nog een grote hypotheekschuld op de woning rust kan geduld het beste advies zijn.”

Collega en kandidaatmakelaar Petra Huisman

Ik ben blij dat Marco weer bij ons werkt. De markt trekt aan en ik merk dat ons kantoor nu zelfs al mensen heeft moeten teleurstellen die een woning wilden kopen, die snel verkocht bleek te zijn. Ons advies aan kopers is: Bereid je keuze van de woning goed voor en stippel een prijsstrategie uit. Weet in ieder geval wat de financieringsmogelijkheden zijn, zodat je snel kunt schakelen als dat moet. En overweeg een aankoopmakelaar in te schakelen, die bij al deze zaken kan helpen, maar ook bij het beoordelen van de woning en de vraagprijs. Een aankoopmakelaar kan snel handelen wanneer dit nodig is, maar is ook behoeder voor overhaast handelen.

Makelaarskantoor Holland Huis
Parkdreef 348, Zoetermeer
T. 079-3420261
www.holland-huis.nl