Zonne-energie steeds populairder

0
3911

Het zijn interessante tijden voor zonne-energie. De vraag naar zonne-energie blijft groeien en zonnepanelen op het dak vormen tegenwoordig een vertrouwd straatbeeld. “Mensen kijken niet gek meer op als de buren zonnepanelen laten plaatsen. Integendeel: vaak willen zij het zelf ook. Vooral bij particulieren is de vraag groot maar toch zien we dat er ook steeds meer grootschalige projecten gerealiseerd worden in Nederland. Ook steeds meer VVE’s van appartementengebouwen en sportverenigingen zijn geïnteresseerd om zonnepanelen aan te schaffen”, zegt Rob van de Hulst van de firma Opgewekt uit Den Haag.

Geweldig rendement

Dat er zo veel vraag naar zonnepanelen is is niet vreemd. Het rendement op een investering in een zonne-energiesyseem is ongeveer tussen de 8 en 13 %. Dit is een geweldig rendement op een relatief lage investering, dat vele malen hoger is dan het rendement op een spaarrekening. Een zonne-energie systeem is gemaakt voor de lange termijn en gaat ongeveer 25-30 jaar mee. “Na 5 tot 7 jaar is het systeem al terugverdiend”, zegt Rob. “Bovendien is het goed voor het milieu en wordt de CO2 uitstoot teruggebracht”, zegt Rob’s collega Mark Pellemans.

Profiteren van BTW teruggaaf

De kosten van een systeem zijn de afgelopen jaren flink gedaald en het is nu zeker een goed moment om in te stappen. Particulieren kunnen voorlopig nog steeds profiteren van de BTW teruggaaf. Hierbij kan de gehele BTW op de investering worden teruggevraagd Voor bedrijven zijn er fiscale voordelen te behalen.

A-merk

“Er is veel concurrentie in de zonnepanelenbranche waardoor de prijzen erg laag zijn. Het blijft wel zaak om met betrouwbare bedrijven in zee te gaan die met goede kwaliteit panelen en omvormers werken en met betrouwbare leveranciers die niet bij de geringste verandering in de markt omvallen. Daarom hebben wij gekozen voor A-merk panelen die geproduceerd worden door fabrikanten die vaak gediversifieerd zijn of op de beurs genoteerd staan. Hierdoor kunnen wij ook lange garanties geven”, zegt Mark Pellemans.

Werkwijze

Rob en Mark zijn het bedrijf Opgewekt 2,5 jaar geleden begonnen. Het bedrijf is gevestigd aan de Westvlietweg 66P in Den Haag/Voorburg. “Wij zijn nog steeds even enthousiast als 2,5 jaar geleden en we hebben inmiddels veel tevreden klanten die onze werkwijze erg waarderen. Wij komen altijd eerst bij de klant thuis om de situatie ter plekke te bekijken en te beoordelen welk systeem het beste past bij de ligging van het dak. Wij werken met vaste prijzen en zullen nooit meerwerk in rekening brengen. Het kabeltraject zal uitvoerig worden besproken met de klant en de kabel zal op de meest nette manier worden getrokken. De gehele betaling vindt pas achteraf plaats nadat de installatie is afgerond en de klant helemaal tevreden is. Wij installeren het systeem altijd uiterlijk binnen vier weken nadat de opdracht is verstrekt”, zegt Rob.
Indien u geïnteresseerd bent in een zonne-energie systeem en meer informatie wil ontvangen of wil weten hoeveel een zonne-energiesysteem kost ga dan naar www.opgewekt-energie.net of bel of mail Rob of Mark op 070-2210050 of info@opgewekt-energie.net. Langs komen op de Westvlietweg 66P in Den Haag kan natuurlijk ook.

Opgewekt
Westvlietweg 66p, Den Haag
T. 070-2210050
www.opgewekt-energie.net