Geniet het hele jaar van uw tuin

0
3600

Wie kent het niet? Op nazomerse dagen waarop af en toe een regenbuitje valt, blijft u maar naar binnen en buiten verhuizen. De grens tussen de tuin en woning vervaagt echter steeds meer. Graag willen we de sfeer van de tuin naar de woonkamer brengen en de woonkamer naar de tuin. De nieuwste trend op dit gebied is de tuinkamer, een ongeïsoleerde serre die vrijstaand in de tuin staat of wordt aangebouwd aan de woning.

Een goede terrasoverkapping biedt u de mogelijkheid om nog meer te genieten van uw tuin. De veranda is daarbij ‘hot’ en een functioneel en flexibel verlengstuk van uw woning. Volgens Mirko Kuit van Frelu Buitengewoon uit Bunschoten-Spakenburg zit u altijd droog, hoeft u geen zonnescherm meer op te halen, zijn uw tuinmeubels en eventueel aan de binnenzijde aangebrachte zonwering tegen weer en wind beschermd en heeft u er 12 maanden per jaar plezier van. “Zelfs in december op een mooie zonnige dag. Desgewenst kan men kiezen voor alleen een overkapping (eventueel uitschuifbaar) of voor een totale aankleding met glazen (schuif)wanden, verwarming en verlichting.”

WAT IS EEN TUINKAMER?

Een tuinkamer gaat volgens Mirko nog een stapje verder dan een veranda. “Een tuinkamer is een ongeïsoleerde serre die vrijstaand in de tuin staat of wordt aangebouwd aan de woning”, legt Mirko uit. “In tegenstelling tot een serre of orangerie is de tuinkamer echter ongeïsoleerd en wordt deze niet gezien als woonruimte, waardoor voor een aanbouw tot 30 m2 een bouwvergunning in principe niet nodig is.” De tuinkamer wordt volgens Mirko vaak voorzien van ongeïsoleerd glas en ongeïsoleerde profielen en is een heerlijke ruimte om in het voorjaar, de zomer en het najaar te genieten van uw tuin. Bovendien is het ook mogelijk om uw tuinkamer modulair op te bouwen. “Dit betekent dat u bijvoorbeeld dit jaar een veranda aanschaft en deze volgend jaar voorziet van glazen zijkanten en deuren. Op die manier kunt u de investering spreiden en toch dit jaar al optimaal genieten van uw tuin. Nog specialer wordt het volgens Mirko als u de tuinkamer combineert met een buitenkeuken. “Het buitenleven wordt op deze manier bijna grenzeloos en zelfs een regenbuitje is geen enkel probleem. De tuinkamer is in te richten naar iedere smaak, wens of budget. Lounge tuinmeubilair en waterbestendige zitzakken maken van uw tuinkamer een volwaardige woonkamer.” De tuinkamer is volgens Mirko dan ook uitermate geschikt voor mensen die optimaal van hun vaak beperkte vrije tijd willen genieten, zonder enige concessies.

SPECIALIST IN OVERKAPPINGEN

Voor veel mensen is de tuin een plek om te ontspannen en nieuwe inspiratie op te doen. Natuurlijk moeten de weersomstandigheden zich hier wel voor lenen. Frelu Buitengewoon biedt daarom verschillende oplossingen om op elk gewenst moment van uw tuin gebruik te maken. Frelu Buitengewoon is volgens Mirko dan ook de specialist bij uitstek op het gebied van veranda’s, tuinkamers en buitenverblijven (geen blokhutten). “Wij hebben ons bewust gespecialiseerd in overkappingen en leveren het niet ‘erbij’ zoals veel zonweringsbedrijven doen”, benadrukt Mirko. Daarnaast leveren wij desgewenst als serviceproduct zonwering, houten buitenkeukens en houten buitenverblijven uit eigen productie (De Houtzaak) en gasbarbecues van het merk Napoleon.

DUITSE TOPMERKEN

Frelu Buitengewoon is dealer van de Duitse kwaliteitsmerken Verasol en Weinor. “Zo kunnen we voor elk budget een passende oplossing leveren. Er is een breed aanbod in standaardmaten, maar ook voor maatwerk. Bovendien besteedt Frelu Buitengewoon extra tijd en aandacht aan details. “We proberen om het geheel goed te laten aansluitend op de omgeving qua uitstraling en materialen. En eigenlijk onderscheiden wij ons daarin. Want iedereen kan immers een veranda of tuinkamer plaatsen”, vertelt Mirko. “Bij ons is maatwerk de standaard en omdat we het zelf doen en niet in een fabriek, werkt het ook niet productieverstorend. Hierdoor is maatwerk ook nog eens betaalbaar. Bovendien hoeven klanten bij ons geen aanbetaling te doen.” Het team van Frelu Buitengewoon doet alle inmetingen en plaatsingen zelf om zo een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. “We gaan pas weg als de klant tevreden en blij is. En alles wordt stekkerklaar opgeleverd zodat u direct kunt genieten van uw nieuwe aanwinst.”

OVERDEKT GENIETEN

Een dak boven je hoofd tegen zon én regen. Toch wel handig voor de Nederlandse buitenkamer. Buitenkamers krijgen steeds vaker een fraai gestileerd ‘dak’ in de vorm van pergola of prieel. In zo’n raamwerk kan voor de luwte een uitschuifbaar kassendoek systeem worden gehangen. Ook windschermen zijn niet overbodig op balkon, daktuin of terras. Met een terrasverwarming erbij – buitenhaard, gasheater of halogeenstraler – kun je dan vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst genieten van het buitenleven. Ook de klassieke veranda komt weer in beeld. Diverse tuinhuismodellen zijn uitgebreid met zo’n prachtige plek op de grens tussen binnen en buiten. De terugkeer van het tuinhuis is trouwens een megatrend op zich. Nu eens niet misbruikt als schuurtje, maar echt ingericht als tuinpaviljoen van allure. De ideale plek voor een moment van privacy: om te hobbyen, te studeren, als atelier, kantoor ‘bij’ huis of voor de buitenkeuken annex eetplek. Tuinhuisjes nemen relatief weinig plek in en bieden zelfs in kleine tuinen die welkome extra buitenkamer.

GARAGE OF CARPORT?

De auto is voor heel wat gezinnen één van de meest waardevolle bezittingen, die om deze reden een eigen plaatsje verdient. Een garage of een carport geeft de auto een veilige plek. Bovendien betekent zo’n autobergplaats extra comfort. Wie heeft er immers geen hekel aan om in de vrieskou de ramen van de auto te moeten krabben? Of welke zonderling beleeft er plezier aan om in de stromende regen boodschappen te moeten uitladen? Wie een bestaande woning koopt, heeft meestal niet de keuze. Maar wie een nieuwbouw uit de grond stampt, kan wel kiezen. Bij de meeste bouwers gaat de voorkeur traditioneel uit naar de garage. Toch zit de carport de laatste jaren stevig in de lift, vooral dankzij het goedkopere prijskaartje. Grootste voordeel van een carport is de constante luchtcirculatie. Daardoor kan een natte auto sneller drogen en verkleint de kans op roestvorming. Met een carport heeft de auto ook weinig last van nachtvorst. De luchtcirculatie voorkomt namelijk condensatievocht op de ramen van de wagen.

MEER INFORMATIE

Wilt u ook niet langer afhankelijk zijn van het weer om te genieten van uw tuin? Of wilt u een unieke buitenkeuken? Breng dan een bezoek aan de showroom van Frelu Buitengewoon of ga voor meer informatie naar www.frelu.nl.

Frelu Buitengewoon
Zuidwenk 41, Bunschoten-Spakenburg
T. 033-2990979
www.frelu.nl

Fotografie: Nico Brons