Geen terras of tuin zonder zonwering

0
4060

Een stijlvol zonnescherm biedt tegenwoordig meer dan alleen schaduw op terras en in de woning. Loek Bruggeling van het Goudse bedrijf Hameni plaatst steeds vaker zonneschermen die voor meer sfeer en uitstraling zorgen. De zonwering zorgt voor een optimaal wooncomfort voor binnen en buiten!

Hameni heeft al vele zonneschermen gemonteerd bij verschillende woningen met ieder een eigen tuin. Daardoor weten zij als geen ander wat de trends zijn bij de inrichting van tuin en terras.
“Mensen zijn steeds meer bezig om het terras als een verlengstuk van hun huis te gebruiken. Het buitenleven is hierin belangrijk geworden.” Dit vertaalt zich volgens Loek in een grote buitenkeuken en luxe tuinmeubilair “Het terrasscherm op maat maakt dan het plaatje compleet. Dit zien we terug in vernieuwde doekstijlen, LED-verlichting en heaters onder het zonnescherm.” Ook zijn de antraciet gemoffelde zonneschermen de laatste tijd erg populair. De nieuwe lijn terraszonwering van Lumengard speelt hier bijvoorbeeld goed op in. “Dit is een zeer luxe en mooi afgewerkte zonwering. Topkwaliteit moffelwerk, netjes afgewerkt en sluit mooi af. Dit is echt iets voor mensen die het plaatje compleet willen maken.”

Betere kwaliteit

Hameni is begonnen als fabrikant van jaloezieën en markiezen. Vandaag de dag richt Hameni zich vooral op zonwering van de betere kwaliteitsmerken. Die kwaliteit zit volgens Hameni in diverse aspecten. Het verschil met mindere kwaliteit zonwering is terug te vinden in het kraken en piepen van de armen, doorhangen en snelle verkleuring van het doek en geen mooie aansluiting van het systeem. “Wij bieden alleen zonwering met dikwandig aluminium, uitstekend moffelwerk en een sterke motor van het merk Somfy”, legt Hameni uit. Ons doek is behandeld tegen verrotting, schimmel en verontreiniging. Daarnaast wordt voor de montage altijd gebruik gemaakt van roestvrij materiaal. Deze schermen kunnen ook voorzien worden van LED-verlichting en heaters die de lange avonden nog aangenamer maken. Deze zonwering is ook voorzien van het CE-keurmerk. De montage moet veilig en vakkundig gebeuren. Daarom monteert Hameni altijd met eigen personeel.

Een impressie

De verschillende stijlen en kwaliteiten zijn in de showroom van Hameni te bekijken. Zo kunt u een goed beeld krijgen van alle mogelijkheden. “Toch gaan wij nog steeds kijken op de locatie waar het zonnescherm uiteindelijk moet komen te hangen. In de showroom kun je je primair oriënteren op type, kleuren en bedieningssysteem. Veel mensen stappen binnen met de kennis die ze op internet vinden. Pas ter plekke kun je beoordelen of dit technisch mogelijk is. We gaan bij de klant de maten opnemen en kijken naar de mogelijkheden.”

Totaalplaatje

Met het zonnescherm komen de buitenkeuken, de loungeset en de zorgvuldig uitgekozen sierbestrating volgens Hameni helemaal tot hun recht. “Het is dus belangrijk dat we ons vooral oriënteren op de al aanwezige elementen. Zo maakt het terrasscherm het geheel compleet. We merken wel dat het terrasscherm vaak als laatste wordt uitgekozen. Het zou beter zijn als mensen eerder nadenken hoe het scherm bij het geheel past. Soms krijgt het decoratieve karakter de overhand boven functionaliteit.“ De trend van zonwering, licht en kleurig, is veranderd. Vandaag de dag is het totaalplaatje belangrijk. “Doek en garnituur worden afgestemd op het buitenleven. Momenteel is dat antraciet en zwart voor het frame en doeken in licht en donkere grijze varianten, van brede strepen of geheel effen kleuren. Verlichting en warmtebronnen maken het helemaal compleet.” Deze beleving kunt u bij Hameni in de showroom ervaren.

Hameni Zonwering
Hoge Gouwe 47, Gouda
T. 0182-518036
www.hameni.nl