Een huis vol woonideeën

0
3254
Van Wiefferen

Het familiebedrijf Van Wiefferen uit Amersfoort bestaat al sinds 1958. Begonnen als de vloerenspecialist voor Amersfoort en omstreken, heeft het bedrijf door de jaren heen een goede naam en reputatie opgebouwd op het gebied van de complete woninginrichting. Met toonaangevende merken als Parade, Bonaparte, Holland Haag, Forbo, Kendix, De Ploeg en Eijffinger in combinatie met ervaring en vakmanschap, bent u bij Van Wiefferen aan het juiste adres.

BREED ASSORTIMENT

“Je kunt bij ons eigenlijk voor alles op het gebied van woning- en interieurinrichting terecht. De enige uitzondering zijn meubels”, aan het woord is Edith van Wiefferen. Als onderdeel van Binnen hebben we een kerncollectie die door elke winkel wordt gevoerd. Daarnaast heb je als ondernemer natuurlijk ook eigen inbreng. Zo hebben we een breed aanbod op het gebied van vloeren (o.a. tapijt, laminaat, vinyl en parket) en raambekleding (o.a. gordijnen, plissé, vouwgordijnen).” Maar ook voor horren en binnenzonwering kunt u bij Van Wiefferen terecht. Hoewel het bedrijf door de jaren heen de focus heeft verlegd van vloeren naar een totaalpakket op het gebied van interieurinrichting, zijn de ‘roots’ niet vergeten. “We zullen altijd een vloerenspecialist blijven”, benadrukt Edith. Na een jarenlang verblijf aan de Kamp in Amersfoort zit Van Wiefferen inmiddels al weer vier jaar aan de Hogeweg in Amersfoort met een showroom van 800 m2.

BINNEN BIJ VAN WIEFFEREN

Van Wiefferen is lid van BINNEN. “Binnen is een groep met winkels die vakmanschap en service hoog in het vaandel hebben staan en werken met gerenommeerde fabrikanten en leveranciers.” Kwaliteit en service staan daarbij voorop. Twee waarden die volgens Edith uitstekend aansluiten bij de kernwaarden van Van Wiefferen. De combinatie van de twee is dan ook een goede match met veel voordelen voor de klanten.

DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

“Ik ga nog steeds elke dag met plezier naar de zaak”, vertelt Edith vol passie. “Ik heb namelijk echt lol in m’n werk. Het is leuk om mensen goede adviezen te geven. Daarbij schroom ik niet om eens ‘nee’ te verkopen, als je weet dat iemand echt niet gelukkig gaat worden met een bepaalde keuze, maar uiteindelijk ligt de beslissing uiteraard bij de klant.” En dat die aanpak werkt, blijkt wel. Volgens Edith is het belangrijk om de tijd te nemen voor de klanten, ook al is tijd tegenwoordig een schaars goed. Op verzoek stelt een woningstyliste een kleurenplan op en voor grotere projecten worden uitvoerige schetsen van de inrichting gemaakt.

MOODBOARD WORKSHOPS

Het team van Van Wiefferen organiseert overigens regelmatig ‘Moodboard’ workshops waar mensen hun eigen stijl, gevoel en ‘mood’ kunnen knutselen. De eerstvolgende workshops vinden plaats op 24 en 25 september tijdens de Leef 3.nu 50+ beurs in het Leerhotel in Amersfoort. “Bezoekers kunnen hier kosteloos aan meedoen en hun ideeën en inspiratie met behulp van diverse stalen op een zogenaamd ‘moodboard’ tot leven laten komen.” De workshops worden volgens Edith altijd druk bezocht waarna de mensen aan het eind met een glimlach op het gezicht en een prachtig zelfgemaakt moodboard huiswaarts gaan. “Het board kunnen ze dan als leidraad gebruiken voor de sfeer van de in te richten ruimte.”

EURON HOUTEN VLOEREN

Per 1 maart 2015 is EURON houten vloeren ondergebracht bij Van Wiefferen te Amersfoort. Euron is volgens Edith een van oudsher Amersfoorts bedrijf, welke gespecialiseerd is in houten vloeren. “Sinds maart 2015 kan de klant bij ons in de showroom zien en bepalen wat zij mooi vinden. Dan komt er een collega (parketteur) bij de klant thuis om de vloer en mogelijkheden te bekijken en te bespreken en wordt de vloer gelegd door de vertrouwde parketteurs. Aangezien EURON over een eigen fabriek beschikt, zijn bovendien (bijna) alle wensen van de klant uitvoerbaar.”

BETONDESIGN IS HIP

Nieuw in het assortiment van Van Wiefferen is Betondesign, een noviteit op het gebied van vloeren. “Dit product is ontwikkeld door Eurocol, dé lijm- en egalisatieleverancier (Forbo-groep). Het is een kruising tussen een gietvloer en een betonvloer. Het is namelijk een pasta die in minimaal twee lagen over de vloer uitgesmeerd wordt en aansluitend met een laklaag wordt afgewerkt. De vloer heeft hierdoor een ongelijke structuur, afhankelijk van de wens van de klant en de hand van de meester(stoffeerder). Iedere vloer is dus uniek”, aldus Edith. “Dit product is overigens ook prachtig voor verwerking op wanden.”

ONTZORGEN

Wanneer u gaat verhuizen heeft u al meer dan genoeg dingen aan uw hoofd. “Daarom ontzorgen wij u graag een beetje”, vertelt Edith. “Wanneer u ons uw huissleutel geeft, dan zorgen wij ervoor dat al uw aankopen die u bij Van Wiefferen heeft gedaan, bij u gelegd, opgehangen, aangebracht of neergezet worden.” Zonder dat u er omkijken naar heeft en voor u het woonplezier direct bij binnenkomst van uw ‘nieuwe’ thuis kan beginnen. “We bieden dit concept nu al een poosje aan en we zien dat jong en oud hier graag gebruik van maakt. Van een student die voor het eerst op eigen benen gaat staan tot aan oma die gelijkvloers gaat wonen in een zorgflat.”

EIGEN STOFFEERDERS

“Zodra de klant een keuze heeft gemaakt, dan gaan we langs om alles kosteloos nog eens exact op te meten.” Nadat alles is opgemeten worden de materialen besteld en vervolgens door een eigen stoffeerdersteam ingericht. “Ons team is al vele jaren bij ons werkzaam waardoor het voor klanten ook prettig is om de vertrouwde en bekende gezichten weer terug te zien, dat geeft een vertrouwd gevoel. Daarnaast hebben we ook een vast atelier waarmee we samenwerken.” Een huis vol wonen. Dat is volgens Edith de meerwaarde bij Van Wiefferen.

Van Wiefferen
Hogeweg 45, Amersfoort
033-4721605
www.vanwiefferen.com

Fotografie: Nico Brons