Wonnink: De zonweringsspecialist van Amersfoort

0
3430
Wonnink

Wonnink Zonwering is al meer dan 45 jaar dé specialist op het gebied van binnen- en buitenzonwering. Het bedrijf biedt niet alleen maatwerk voor alle typen zonwering, maar ook voor rolluiken, terrasoverkappingen en raamdecoratie. Bovendien leveren de specialisten van Wonnink verschillende besturingssystemen. Van zon- en windsensoren tot alarmsystemen, maar ook het volledig bedienen van uw huis via uw smartphone of tablet met het Home Motion systeem.

Misschien overweegt u de aanschaf van markiezen vanwege de sfeervolle uitstraling, of screens vanwege het praktische gemak? Wellicht denkt u aan buitenjaloezie voor een moderne look of aan een knikarmscherm of uitvalscherm gewoon omdat dat handig is? Zonwering doet volgens Ries de Jong, directeur van Wonnink Zonwering uit Amersfoort echter veel meer dan alleen de zon buiten houden. “Dat u met zonwering uw huis gemakkelijker koel houdt in de zomer, ligt voor de hand. En dat buiten zonwering er prachtig uit kan zien, is ook geen verrassing. Maar wist u dat zonwering in de winter kan zorgen voor lagere stookkosten en een betere isolatie ’s nachts? Lagere kosten voor koeling in de zomer en lagere stookkosten in de winter, dat ziet u terug op uw energierekening.” Zonwering houdt ook hinderlijk zonlicht buiten en voorkomt storende lichtinval op uw tv of computerscherm. Zonwering zorgt bovendien voor bescherming van uw meubels tegen aantasting door zonlicht. “Sterker nog”, vertelt Ries. “Met goede buitenzonwering kunt u schadelijke UV-straling weren. Welke zonwering u ook kiest, met buitenzonwering kiest u voor bescherming, comfort en besparing. De tijd dat er alleen naar kleur werd gekeken is dus voorbij.”

RAAMDECORATIE

Bij raamdecoratie gaat het primair om het buiten houden van zon en inkijk. In de winter helpt het bovendien de kou buiten en de warmte binnen te houden. Elke woning, elke ligging, alle lichtinval, elke persoonlijke voorkeur is echter weer anders. Misschien zoekt u zonwering die het licht alleen iets filtert, of misschien bent u op zoek naar zonwering die verduistert. Wellicht zoekt u iets klassieks, of misschien moet het wel strak en modern zijn. Of zoekt u misschien een vochtwerend rolgordijn voor in de badkamer? Zoveel mensen, zoveel wensen. “Wij leveren voor ieder interieur, voor iedere voorkeur en voor iedere toepassing een scala aan oplossingen. Onze producten zijn decoratief en functioneel en ze worden op maat gemaakt van hoogwaardige materialen.”

HORREN

Heeft u ook zo’n hekel aan muggen en andere insecten in huis? Heeft u ook al heel wat nachtrust verloren door gezoem om uw oren? Met de aanschaf van horren bent u van die problemen af. Er zijn horren leverbaar voor deuren, voor dakramen, voor draaikiepramen. Die insecten komen er echt niet meer in. Maar horren doen volgens Ries meer dan alleen de insecten buiten houden. “Steeds meer mensen hebben last van hooikoorts. Lastig als u de pollen uit uw huis wilt houden maar toch wilt en moet ventileren. Met een speciaal pollendoek in uw hor is dat probleem opgelost. U slaapt heerlijk in uw frisse slaapkamer zonder irritatie door insecten of pollen.” Met horren kunt u het leefcomfort in uw huis aanzienlijk verbeteren. De horren zijn bovendien eenvoudig te plaatsen en in het najaar verwijdert u ze moeiteloos om ze op te slaan tot het muggen- en pollenseizoen weer begint.

TERRASOVERKAPPINGEN

Een terrasoverkapping of veranda is een verlengstuk van uw huis. U vergroot er uw woonruimte mee. Bovendien verlengt u het buitenseizoen met een terrasoverkapping. Al vroeg in het voorjaar zit u er lekker warm en tot ver in het najaar geniet u er warm en droog van het najaarszonnetje. “Om u te beschermen tegen de zon, kunt u tussen of boven de constructie een zonwerend doek uitrollen. De aluminium constructie is in verschillende kleuren en stijlen leverbaar en wordt op maat gemaakt voor uw situatie. Het doek is daarnaast beschikbaar in verschillende kleuren en dessins.”

LUXAFLEX INSPIRATION DEALER

Wonnink is officieel Luxaflex Inspiration dealer. Deze samenwerking zorgt er volgens Ries voor dat zij op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. “En dat onze adviseurs en monteurs over de vereiste kennis beschikken. En natuurlijk hebben we de meest actuele producten in onze showroom in Amersfoort.”

HOME MOTION

Met Home Motion, ofwel huisautomatisering, bedient u heel eenvoudig uw binnen- en buitenzonwering, dakramen, garagedeuren, raamdecoratie en gordijnen, rolluiken, screens, terrasschermen, tuinpoorten en verlichting. “Dat kan met een afstandsbediening, maar ook met uw smartphone of tablet”, legt Ries uit. “Stelt u een zogeheten scenario in, dan verandert u de omstandigheden in uw huis met een druk op de knop. Met het scenario ‘naar bed’ bijvoorbeeld kunt u alle verlichting uitschakelen, alle ramen en deuren sluiten en de rolluiken naar beneden doen. Gemak dient de mens!”

OVER WONNINK

Wonnink Zonwering BV is opgericht in 1969, in 1997 werd het overgenomen door Ries en Yvonne de Jong. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid van 6 personeelsleden in 1969 naar 18 monteurs en 15 binnendienstmedewerkers in 2015. Sinds 2001 is het van origine Hooglandse bedrijf gevestigd in Amersfoort. Het bedrijf bedient zowel de particuliere als de zakelijke markt. Bij de zakelijke markt gaat het vooral om kantoren, zorginstellingen, scholen, tankstations, gevangenissen, banken, verenigingen van eigenaren, enzovoort. Wonnink Zonwering is Sterlid van Romazo en partner van de VMRG.

Wonnink Zonwering

Siliciumweg 34, Amersfoort
T. 033-4802244
www.wonnink.nl

Fotografie: Nico Brons