Passie voor ambachtelijk bereide chocolade

0
3874

Tegenover de Jumbo in winkelcentrum De Koperwiek is Chocolaterie Puur Creatie gevestigd. Hier kunt u chocolatier Coenraad Robbertsen ‘live’ aan het werk zien. Ervaar de sensatie van smaken en texturen met de juiste balans. Gemaakt van eerlijke ingrediënten en alles naar eigen recepten.

Chocolaterie Puur Creatie staat volgens Coenraad Robbertsen voor creëren. “Met onze naam willen we onze passie voor chocolade weergeven, maar ook het gebruik van de allerbeste grondstoffen en onze ambachtelijke wijze van creëren. Wij willen graag de wensen van de klant verwezenlijken en creëren daarbij een passend product. Dat kan een foto op chocolade zijn. Of een logo op een bonbon, maar ook een persoonlijke creatie”, legt Coenraad uit. De naam Puur Creatie staat dan ook voor de ambachtelijke werkwijze en niet alleen voor ‘pure’ chocolade.

Eigen concept

Vanaf het prille begin stond volgens Coenraad het concept vast: het verkopen en maken van chocolade in dezelfde ruimte. Er is bewust gebruik gemaakt van pure materialen, zoals glas, hout en roestvrij staal en de bonbons en andere chocoladeproducten worden letterlijk ‘tentoongesteld’ in mooie vitrines. Ook de verpakkingen hebben een pure uitstraling. De bonbons en chocoladekunstwerkjes moeten er volgens Coenraad namelijk perfect uitzien en uitnodigen om erin te happen. En dat doen ze. Van ‘aardbeibom’ tot pure perfectie in de alom gewaardeerde advocaatbonbon. “Daarnaast verwerken wij ook de allerbeste Lübecker marsepein in diverse producten.”

Smaaksensatie

Volgens Coenraad zijn er maar weinig smaakervaringen zie zo sensueel zijn als het proeven van chocolade van de allerbeste kwaliteit. “Ik heb daarom bewust gekozen voor Callebaut chocolade. En dat proef je.” Coenraad werkt met drie soorten chocolade (puur, wit en melk) en verwerkt deze in bonbons volgens eigen recepten. Aan de chocolade is geen vet toegevoegd waardoor elke soort dus een specifiek smeltpunt heeft. “Als chocolatier moet je dus alert blijven om de chocolade op de juiste temperatuur te houden.”

Chocolade in het dna

Het beroep van chocolatier is een ambacht dat slechts door weinigen in Nederland wordt beoefend. “Je wordt als chocolatier zeker niet rijk, maar je hebt wel een rijk leven voor wat betreft vrijheid en beleving. Er is niets leukers dan anderen te tonen wat je doet”, zegt Coenraad. Begin tachtiger jaren begint hij in de pâtisserie en banketbakkerij van zijn ouders met de productie en bonbons en chocolade. De passie voor chocolade nam in de loop der jaren steeds meer toe. In 1990 opent de familie Robbertsen zelfs haar eerste chocolaterie in Oud-Beijerland. Inmiddels heeft Coenraad echter al voor een andere richting gekozen in de zorgsector. Maar nadat hij daar op een keerpunt komt, kan hij in 2013 zijn passie voor chocolade toch weer oppakken. “En bonbons maken is net als fietsen. Dat verleer je nooit”, zegt Coenraad met een brede glimlach.

Workshops

Bent u een liefhebber van chocolade en bonbons? Wat is er dan nog leuker dan naast het proeven van chocolade een kijkje in de keuken te nemen? “In ons atelier laten wij u graag nader kennis maken met het vervaardigen van bonbons en chocolade. Wij bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan onze workshops. U kunt samen met uw vrienden of collega’s in ontspannen sfeer zelf bonbons maken en deze aan het einde van de workshop mee naar huis nemen. In deze workshop leren we u hoe u chocolade moet verwerken. U maakt uw eigen bonbonnière of holfiguur. Natuurlijk gaat u ook uw eigen bonbons maken en garneert deze ook. En aan het einde gaat u met uw eigen creaties naar huis.”

Maatwerk in opdracht

Chocolaterie Puur Creatie maakt desgewenst voor iedere gelegenheid chocoladekunst in opdracht. Voor elke gelegenheid kan in overleg een origineel geschenk worden bedacht en gemaakt. Denk hierbij aan uw moeder die een gerespecteerde leeftijd bereikt, een bruiloft, een jubileum van een bedrijf, een 25-jarig huwelijk, een verjaardag, moederdag, een behaald diploma of rijbewijs. Maar ook voor al uw zakelijke aangelegenheden kunt u met de chocoladekunstwerken van Puur Creeatie smakelijk aankleden. Voor elke gebeurtenis is een origineel cadeau te bedenken. De mogelijkheden zijn legio.

Chocolaterie Puur Creatie
Koperwiek 18, Capelle aan den IJssel
T. 010-4427840
www.chocolateriepuurcreatie.nl

Fotografie: Joke Schut