Multifunctionele fysiotherapie

0
3681

Heeft u al jaren last van klachten waar uw (huis)arts geen duidelijke oorzaak voor kan vinden zoals steeds terugkerende nek- en rugpijn, aanhoudende hoofdpijn, ademnood en druk op de borst of een rommelige en pijnlijke spijsvertering, dan kan een bezoek aan een fysiotherapeut uitkomst bieden. Veel klachten ontstaan namelijk door een disbalans in uw houding waardoor uw lichaam overbelast raakt en alarmsignalen gaat uitzenden. De fysiotherapeut behandelt uw klachten en leert u bovendien te ‘luisteren’ naar de signalen van uw lichaam om u bewust te maken van wat er zich in uw lichaam afspeelt.

Bij de Fysiotherapiepraktijk Broekwegpassage (BWP) kunt u terecht voor zeer uiteenlopende behandelingen. U kunt daarbij denken aan reguliere fysiotherapie met aandacht voor orthopedische behandelingen, medical taping, dry needling en klachten aan het bewegingsapparaat, maar ook aan (sport)revalidatie, bindweefsel-, voetfreflexmassage en bekkenbodemtherapie. Fysiotherapie kan een oplossing bieden voor een veelvoud aan problemen. Zo kan fysiotherapie vaak ook klachten die voortkomen uit neurologische ziektebeelden of houdingsproblemen verlichten. Sinds kort geeft fysiotherapiepraktijk BWP bovendien Zwangerfitcursussen.

De therapeuten van fysiotherapiepraktijk BWP werken nauw met elkaar samen en stemmen de therapie altijd zorgvuldig af op de exacte aard van de klachten van de patiënt. Iedere patiënt heeft namelijk een unieke hulpvraag en verdient een advies en behandeling op maat. Daarbij wordt niet alleen aan symptoombestrijding (uw klacht wordt behandeld) gedaan, maar er wordt ook gezocht naar de onderliggende oorzaak van de klachten. Aan de hand van een uitgebreide intake, vragenlijsten en een lichamelijk onderzoek wordt bepaald welke behandeling het meest geschikt is. In zo’n behandeling kunnen allerlei vormen aan bod komen: ontspannings- en ademhalingsoefeningen, klassieke en holistische massage, medical taping, coaching en balansoefeningen / oefentherapie.

Kinesis-oefenruimte

Om zorg te dragen voor een optimale balans tussen belasting en belastbaarheid van de patiënt is de praktijk uitgerust met een ruime (rolstoeltoegankelijke) oefenruimte inclusief fitness- en oefenmateriaal. Daarnaast beschikt de praktijk over een uitgebreide kinesis oefenwand. Kinesis is een volledig doordacht trainingsconcept dat gebaseerd is op functioneel bewegen. Door de minimale weerstand en herkenbare bewegingen is Kinesis uitermate geschikt voor onder meer mensen met een lage belastbaarheid, mensen in een rolstoel, ouderen, kinderen en mensen met sportblessures. Bewegingen uit het dagelijks leven zoals opstaan, duwen, trekken, traplopen, optillen, maar ook bewegingen uit de sport zoals golf en tennis kunnen zo nagebootst en getraind worden. Kinesistraining wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten.

Flexchair

De praktijk beschikt sinds vorig jaar over een flexchair. Met deze speciale ‘kruk’ heeft de praktijk een geavanceerde methode om rugklachten gerelateerd aan coördinatie en stabiliteit te behandelen. Door middel van feedback via een beeldscherm kunnen bewegingspatronen van de rug geoefend worden. De flexchair laat u bewust worden van uw eigen lichaamshouding en bewegingen in rug en bekken. Ook sport- en werkprestaties kunnen hiermee verbeterd worden. De behandeling met de flexchair wordt gegeven en begeleid door een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut.

Vergoeding zorgverzekeraars

Er heerst bij consumenten veel onwetendheid over fysiotherapie en de vergoedingen door zorgverzekeraars. Dit werkt drempelverhogend en bovendien neemt de onzichtbare vraag naar fysiotherapie hierdoor toe. Veel mensen denken ten onrechte dat een bezoek aan de fysiotherapeut van invloed is op hun eigen risico. Wanneer u een aanvullende zorgverzekering heeft, dan is hier geen sprake van en krijgt u de kosten tot een jaarlijks maximum vergoed. En komt u boven deze grens, dan biedt fysiotherapiepraktijk BWP abonnementsvormen om een optimale nazorg te kunnen garanderen.

Zwangerfitcursus

Bent u zwanger en vindt u het fijn om in beweging te zijn? Vindt u het leuk om te trainen met andere aanstaande moeders? Wilt u wel bewegen, maar weet u niet waar u goed aan doet in de zwangerschap? Bent u net bevallen en heeft u moeite met de juiste belasting te vinden? Dan is Zwangerfit de cursus voor u, tijdens en na uw zwangerschap. Tijdens deze cursus blijft u fit en leert u ontspannings- en ademhalingsoefeningen die u kunnen helpen tijdens de bevalling. Fysio BWP schenkt veel aandacht aan de bekkenbodem, om eventuele ongemakken tijdens en na de zwangerschap tegen te gaan. De cursus loopt het hele jaar door en u kunt elke week instappen.

Medical taping

De sportliefhebber is er waarschijnlijk al bekend mee: de gekleurde tape die de kuiten, bovenbenen of armen van (top)sporters siert. Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om uw spieren in hun functie te ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding (het verminderen van uitstralende pijn), bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken.

Flexibiliteit

De praktijk is recent compleet verbouwd en heeft zeer ruime openingstijden op doordeweekse dagen (van 06:00 tot 20:00 uur) en een gratis inloopspreekuur op zaterdag (van 10:00 tot 11:00 uur). Tijdens het inloopspreekuur kunt u bij fysiotherapiepraktijk BWP terecht voor een fysiotherapeutische screening van uw klachten. Daarnaast doen de fysiotherapeuten, indien voorgeschreven door een verwijzer, huisbezoeken bij patiënten die na een operatieve ingreep moeten revalideren en niet in staat zijn om zelf naar de praktijk te komen.

Fysiotherapiepraktijk Broekwegpassage
Stan Laurelstrook 57, Zoetermeer
T. 079-3425914
www.fysiozoetermeer.nl

Fotografie: Marc de Jong