Activiteitengerichte kinderopvang

0
3961

Zus en Zo is gespecialiseerd in activiteitengerichte kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in Rotterdam (Hillegersberg, Nesselande) en Lansingerland. Zus en Zo biedt opvang waar kinderen graag naar toe gaan. De kinderen worden opgevangen in een omgeving waar zij zich prettig voelen. Kinderen leren voor zichzelf opkomen en zelfstandig en sociaal vaardig te zijn. Bij Zus en Zo is aandacht voor persoonlijke interesses en hobby’s.

Kinderdagverblijf Flora

Aan de Cesar Domelastraat 15-17 vindt u het kleinschalige kinderdagverblijf Flora. Flora is onlangs geopend. Er is eerst flink verbouwd om de jongste kinderen optimale huisvesting te bieden. Uiteraard biedt Flora hier opvang met een hoog kwaliteitsniveau en veel extra’s. Er is een wisselend activiteitenprogramma met leuke knutsel-, muziek-, en beweegactiviteiten voor de allerkleinsten. Er is een 3+-groep en er zijn ‘specials’. Iedere 6 weken start er een nieuwe special zoals de workshop gebarentaal, dansen en swingen voor peuters en bootcamp 4 kiddies. Binnenkort start het programma Early Bird, spelenderwijs Engels voor de allerkleinsten. Als de kinderen bijna 4 jaar zijn kunnen ze op bezoek bij de naastgelegen BSO Fiësta. Voor kinderen van Flora is er een warme overdracht, een wenprogramma en wordt plaatsing Bij BSO Fiësta of BSO Move-It gegarandeerd.

Extra zorg

Naast wat u van een kinderdagverblijf mag verwachten, biedt Zus en Zo ook opvang aan kinderen die (tijdelijk) net een beetje extra zorg, aandacht en stimulering nodig hebben. Deze zorg wordt geboden door verpleegkundigen van Kombino. Samen bepaalt u de zorg. De extra zorg kan bijvoorbeeld bestaan uit het toedienen van medicatie, het geven van sondevoeding of fysiotherapie. Zus en Zo creëert een liefdevolle en stimulerende omgeving waar kinderen ook ondanks een (tijdelijke) ziekte of aandoening gewoon kind kunnen zijn. Onze professionele en veilige kinderopvang betekent een hele zorg minder in de thuissituatie.

BSO Zus en Zo

Geïnspireerd door brede scholen in Scandinavië zoekt Zus en Zo naar samenwerking met onderwijs, cultuur-, welzijn-, en sport organisaties. School verzorgt het onderwijs en BSO Zus en Zo vrije tijd. In Nesselande zijn twee BSO-locaties van Zus en Zo gevestigd: BSO Move-It en BSO Fiësta.

BSO Move-It (kindcluster II)

BSO Move-It biedt buitenschoolse opvang met de nadruk op sport en dans. Deze BSO is gevestigd in het clubgebouw van de Ommoordse Mixed Hockeyclub (OMHC) en in de binnenruimte van het Tangram in kindcluster 2 van de Brede school Nesselande. Move-It maakt voor haar sportactiviteiten gebruik van de kleine gymzalen, de sportzalen en de sportvelden. Voor kinderen die zich graag uitleven, heeft BSO Zus en Zo de sport-BSO’s ontwikkeld. Na schooltijd en in schoolvakanties maken de kinderen kennis met verschillende sporten zoals: hockey, judo, badminton en voetbal, met verschillende dansen zoals: ballet, streetdance, hip hop en capoeira en met allerlei spelactiviteiten. Bij de jongste kinderen ligt het accent op fantasiespelen, bij de oudste meer op de ‘echte’ sporten en spelregels. En dat alles onder begeleiding van enthousiaste, sportieve pedagogische medewerkers en gekwalificeerde sportleiders.

BSO Fiësta (Kindcluster I)

BSO Fiësta is gevestigd naast kinderdagverblijf Flora, aan de Cesar Domelastraat 11-13. Deze BSO vangt kinderen op van kindcluster I. Ook deze vestiging is onlangs geopend. Fiësta beschikt onder andere over een theaterhoek, een leerkeuken en een grote tuin en speelplein. De kinderen van Fiësta maken voor de sportactiviteiten gebruik van de faciliteiten bij BSO Move-It. Om de kinderen naar Move-It te vervoeren wordt gebruikt gemaakt van de elektrische stint.

BSO-specials in schoolweken

Naast een afwisselend activiteitenprogramma bieden BSO Move-It en BSO Fiësta ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de BSO ‘specials’ Jaarlijks organiseert Zus en Zo twee winterspecials: Skiën en snowboarden bij Snowworld en schaatsles in het Silverdome in Zoetermeer. De lessen worden gegeven door ervaren ski-en schaats leraren. In het voorjaar kunnen de kinderen deelnemen aan Kung Fu (zelfverdedigingstechniek en conditietraining). De Kung Fu-lessen worden verzorgd bij de Kung Fu-Academy. De zomerspecial Bootcamp 4 Kidz is al jarenlang een succes. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor stoere jongens en meiden, die niet opgeven en durven doorzetten! De kinderen gaan lekker sportief met vriendjes/vriendinnetjes op pad. In het Bergse Bos werken ze als echte krachtpatsers aan hun conditie en uithoudingsvermogen. De bootcamp-serie wordt afgesloten met een survival-middag bij Out door Valley in Bergschenhoek. Nieuw bij Zus en Zo zijn de tennislessen bij Tenniscentre Lake 7 in Zevenhuizen. De lessen worden verzorgd door de tennisschool. Er wordt bij het lesprogramma rekening gehouden met leeftijd en niveau. Tijdens de lessen staat vooral spelplezier in combinatie met ontwikkeling van de techniek en motoriek centraal. De zomer wordt sportief afgesloten met het spetterende Zwemtastic!

Zwemlessen bij BSO Move-It en Fiësta

Voor de jongste kinderen die nog geen zwemdiploma hebben bestaat de mogelijkheid om zwemlessen te volgen tijdens de buitenschoolse opvang. Al 10 jaar werkt Zus en Zo samen met David Lloyd Sport en Healths Club. Ruim 600 kinderen haalden op deze manier hun A, B, C-diploma of een zwemvaardigheidsdiploma. De zwemlessen worden voor de kinderen van BSO Move-It en Fiësta aangeboden bij David Lloyd in Capelle aan den IJssel.

Veilig vervoer

BSO Zus en Zo vervoert de BSO-kinderen naar de specials en de zwemlessen met (taxi)bussen of eigen vervoer. Voor korte ritten beschikt Zus en Zo over verschillende blauwe stints. De stint is een elektrische bolderkar waarmee groepen kinderen tussen de 4 en 12 jaar op een veilige, comfortabele manier worden vervoerd. De Stint kan zowel met dichte kap als ‘open’ worden gereden en zorgt voor veel rijplezier bij leiding en kinderen. Als extra service worden de kinderen die voorschoolse opvang hebben bij BSO Move-It ’s ochtends opgehaald met de stint vanaf het parkeerterrein bij KCII, zodat ouders geen tijd verliezen. Voor papa of mama die mee naar binnen gaan, staat er een koffie-to-go (of thee) klaar.

Big Time

Kinderen weten veelal precies wat ze willen, zeker wanneer ze 8 jaar of ouder zijn. BSO Zus en Zo biedt de kinderen vanaf groep 5 daarom een uitdagend Big Time programma, dat past bij hun ontwikkeling. Samen met leeftijdgenoten kunnen de kinderen allerlei leuke dingen doen. Uitdagende workshops, avonturen beleven of lekker chillen met vrienden. Het programma biedt de mogelijkheid om huiswerk te maken en workshops te volgen in 4 stromingen: “Kunst en Expressie”, “Time-4U”, “ICT, Natuur en Experimenten” en “Sport, Dans en Outdoor”.

Zus en Zo zomerkamp

Voor de tweede keer gaan zo’n 60 kinderen van Zus en Zo op een driedaags zomerkamp in de zomervakantie. Het zomerkamp staat in het teken van sport, spel en gezelligheid. Het kamphuis staat in een bosrijke omgeving. Er zijn een zwembad, recreatiemeer met strandje, dierenweide, sportveld, mini-golf en nog veel meer faciliteiten om een geweldig zomerkamp te organiseren. De leiding maakt er een groot feest van met verrassingsacts op de bonte avond, spannende spellen en speurtochten en nog veel meer.

Vakantieopvang

Tijdens studiedagen van de scholen, bijzondere sluitingsdagen en tijdens de schoolvakanties biedt Zus en Zo dagopvang van 07.30-18.30 uur. Tijdens de vakanties worden thematische activiteiten, workshops, optredens en uitstapjes georganiseerd. Zo ging er afgelopen kerstvakantie een groep van 400 kinderen onder begeleiding naar Disney on Ice. Ademloos genoten de kinderen van de sprookjesachtige schaatsshow van Disney’s Frozen. In de voorjaarsvakantie gingen de uitstapjes naar Duinrel en Sealife en in de meivakantie werd de Linnaeushof en Duinoord bezocht.

Openingstijden en informatie

Zus en Zo is het gehele jaar geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (m.u.v. officiële zon- en feestdagen). BSO Fiesta is ook op woensdag open voor alle BSO-kinderen in Nesselande. De BSO-openingstijden sluiten aan bij de schooltijden. Er zijn bij Zus en Zo geen sluitings- en of studiedagen. Er is een mogelijkheid voor voorschoolse opvang vanaf 7.15 uur, inclusief gezond ontbijt, stint-pendelservice voor BSO Move-It en koffie-to-go. KDV Flora is 52 weken per jaar geopend 07.30 tot 18.30 uur. Wilt u eens komen kijken? Bel gerust voor een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding.

Voor meer informatie:
info@kzz.nl of (010) 522 17 88
www.kzz.nl