Op weg naar een optimaal functionerend zenuwstelsel

0
3726

Meer dan 80% van de bevolking krijgt tijdens het leven te maken met rug- en of nekklachten. Vaak worden deze klachten ‘behandeld’ met symptoombestrijdende medicijnen als paracetamol en ontstekingsremmers waarbij aan de onderliggende oorzaak voorbij wordt gegaan. Een gang naar de chiropractor is vaak de laatste optie als andere behandelingen geen blijvend resultaat hebben geboekt.Beter zijn

Door verschillende situaties kan er een wervel verschuiven die vervolgens een zenuw beknelt. Denk bijvoorbeeld aan een val, ruw spel bij kinderen, een fiets- of auto-ongeluk, een verkeerde werkhouding of aan onderuit gezakt op de bank hangen, langdurig bedliggen of langdurige stressvolle situaties! “Laatst hadden we hier een jongen van 10 jaar, die elke maand zeker twee dagen op bed lag met migraine. Bij de intake doen we altijd neurologische, orthopedische en chiropractische onderzoeken en daarbij ontdekten we dat de oorzaak van de migraine in zijn schouder lag. Al sinds zijn geboorte zat daar een zenuw bekneld. Na onze behandelingen zijn z’n schoolprestaties én zijn zelfvertrouwen enorm voor uit gegaan. Wat wil je, hij hoefde niet meer thuis te blijven en had zonder de pijn veel meer energie om zich goed te ontwikkelen!” De chiropractor zoekt dit soort blokkades in het lichaam op en probeert deze te verwijderen door middel van zachte – meestal pijnloze – duw- en trekbeweginkjes. Hierdoor neemt de bewegelijkheid vaak snel toe en verminderen de pijnklachten.

Een praktijk voor de hele familie

Van Koert Chiropractic Wellness is een hypermoderne, maar bovenal een echte familie praktijk. “Ouders komen samen met hun kinderen voor hun check-ups en behandelingen en dat vinden we superleuk”, vertelt Gertjan. Het speelgoed, de baby-verschoningsplek en de grote ontvangstruimte waar kinderen ongestoord kunnen spelen, zetten zijn woorden kracht bij. En de kleinste cliëntjes? Die mogen op de paardjesbehandeltafel! Huilbaby’s die na het behandeling weer vrolijk kunnen zijn, mensen die krom de praktijk binnen strompelen en na de behandeling weer rechtop lopen: Gertjan van Koert ziet het dagelijks in de praktijk. “Het geeft ons echt voldoening om mensen van hun pijn af te helpen”, aldus Gertjan. “Zonder medicijnen of operatie. Dat is de kracht van chiropractie!”

Van Koert Chiropractic Wellness
Berlijnstraat 15, Zoetermeer
T. 079-3311445
www.vkcw.nl