Een tweede thuis van huis

0
3705

Bij Kinderdagverblijf Mamalief in Zoetermeer-Oosterheem staan kleinschaligheid en geborgenheid centraal waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor elk kind. Dat alles onder deskundige en professionele begeleiding tegen een betaalbare prijs.

Mamalief hecht volgens eigenaresse Daniëlle van den Brande veel waarde aan kwaliteit en persoonlijke aandacht. “Wij bieden een veilige en vertrouwde omgeving waarin ieder kind zich op zijn gemak voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. In hun eigen tempo en in een omgeving waar ze voldoende uitdaging hebben. Elk kind is immers uniek. Wel observeren wij elk kind om te zien hoe hij of zij zich ontwikkelt. Elk kind wordt gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling door de persoonlijke begeleiding van onze enthousiaste groepsleidsters. Naast het bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen geven wij hen ook normen en waarden mee.”

Gunstige ligging

Gevestigd in een stijlvol en vooral gezellig pand aan de Willem Dreeslaan in Oosterheem (nabij de Randstadrail) heeft het kinderdagverblijf direct een andere uitstraling dan andere organisaties die vaak de nabijheid van scholen kiezen. “Wij hebben bewust gekozen voor een kleinschalige en huiselijke opzet. Daarbij is het ons doel om uw kindje een tweede thuis van huis aan te bieden. Die visie vindt u niet alleen terug in ons gebouw, maar zeker ook in onze manier van werken.” Bovendien is de toegang tot het gebouw uitgerust met een vingerafdrukscanner zodat onbevoegden niet naar binnen kunnen.

Horizontaal en thema’s

Mamalief werkt met horizontale groepen. Het voordeel van een horizontale groep is volgens Daniëlle dat de kinderen grotendeels in dezelfde leeftijdfase zitten, daardoor is het mogelijk de kinderen op de juiste manier en op het goede moment te stimuleren en uit te dagen in hun ontwikkeling “Baby’s van 0-2 hebben nu eenmaal een ander ritme dan de dreumessen van 2-4 jaar.” Mamalief werkt met een zelfontwikkeld leerlingvolgsysteem waarbij elke 6 tot 8 weken een andere thema centraal staat. Bij de keuze van thema’s en activiteiten legt Mamalief de nadruk op het prikkelen van de zintuigen. “Het gaat er niet om dat de kinderen aan het eind van de dag ‘kunstwerkjes’ afleveren, maar dat ze geïnspireerd raken en plezier beleven aan het creëren van het knutselwerk”, legt Daniëlle uit. “De activiteiten worden gezamenlijk ondernomen, maar elk kind kan er een eigen invulling aan geven. Ieder thema wordt bovendien met zorg uitgewerkt voor de verschillende zintuigen zodat de activiteiten hierop aansluiten.”

Betrokken groepsleidsters

Volgens Daniëlle staat of valt een kinderdagverblijf met de kwaliteit van de groepleidsters en een goede beoordeling door de GGD. “Opvang betekent naast verzorging en voeding ook een deskundige, professionele en pedagogisch geschoolde leiding met liefde voor de kinderen en het werk.”

Vertrouwde omgeving

Kinderdagverblijf Mamalief biedt u professionaliteit, kwaliteit en service. “Wij creëren een omgeving waar we rust, regelmaat en reinheid kunnen waarmaken. Indien uw baby afwijkende voeding of borstvoeding heeft, dan kan dit gewoon worden meegenomen naar ons kinderdagverblijf. Dreumesen en peuters bieden wij vers fruit, een broodmaaltijd, luiers en eigen beddengoed. Al deze materialen zijn bij ons uurtarief inbegrepen”, benadrukt Daniëlle. Het kinderdagverblijf bestaat in augustus al weer drie jaar en kende een vliegende start en moest al snel ouders teleurstellen met een lange wachtlijst. Afgelopen maand is echter ook de bovenverdieping van gebouw in gebruik genomen, waardoor wachtlijsten tot het verleden behoren.

Meer informatie?

U kunt bij Mamalief terecht voor kinderen van 8 weken tot 4 jaar. Daniëlle en haar collega’s nodigen u graag uit om zelf een vrijblijvend kijkje te komen nemen. U kunt hiervoor een afspraak maken. Voor overige informatie kunt u altijd terecht op de website.

Kinderdagverblijf Mamalief
Willem Dreeslaan 15, Zoetermeer
T. 079-3604047 | E. info@kdvmamalief.nl
www.kdvmamalief.nl

Fotografie: Marc de Jong