Niet tegenover u, maar naast u!

0
3591

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Op een moment dat de emoties van het afscheid de boventoon voeren, moet u naast allerlei algemene zaken ook de uitvaart regelen. Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg ondersteunt u daarin graag, zodat de uitvaart volledig naar uw wens of die van de overledene verloopt.

Als Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg de uitvaart voor u verzorgt dan is Bert van Proosdij of Cheryl de Bruin van begin tot eind uw vaste aanspreekpunt. “De gehele periode tussen overlijden en uitvaart en ook daarna houden wij persoonlijk contact met u”, legt Bert uit. “Wij zijn dag en nacht bereikbaar, luisteren naar uw wensen en ideeën, denken met u mee over de mogelijkheden en zorgen dat deze correct worden uitgevoerd. Als uitvaartverzorger krijg je namelijk de verantwoordelijkheid voor een mens die geliefd is, van wie men houdt.”

Samen met u

Het nadenken over en vormgeven van de uitvaartplechtigheid doen Bert en Cheryl altijd in nauwe samenwerking met de nabestaanden. “Wij zitten als het ware naast u, en dus niet tegenover u”, aldus Bert. “Wij bespreken met u wat uw wensen zijn ten aanzien van de opbaring en de uitvaartplechtigheid. In ons werk streven wij ernaar dat de uitvaart een persoonlijke, bij u passende gebeurtenis wordt. Daarom adviseren wij u zo goed mogelijk over de vele keuzes die u kunt maken, zonder u op onnodige kosten te jagen. Ook nemen wij samen met u de dag voor de uitvaart alles nog eens tot in detail door, zodat de uitvaart vlekkeloos verloopt.”

Familiekamer

De dagen tussen een overlijden en de uitvaart zijn volgens Bert voor de nabestaanden vaak een hectische tijd. “Juist in deze dagen is het belangrijk dat zij het fysieke afscheid van hun geliefde in alle rust kunnen voorbereiden. In ons nieuwe uitvaartcentrum De Schakel in Delft hebben wij twee speciale familiekamers ingericht waar u vrije toegang heeft om afscheid te nemen.” Tussen opbaren in een uitvaartcentrum en de overledene thuis houden, zit een groot verschil. “Veel mensen vinden een thuisopbaring namelijk eng en een inbreuk op hun privacy”, aldus Cheryl. Natuurlijk staat het u vrij om de kamer een persoonlijk karakter te geven door bijvoorbeeld foto’s neer te zetten of om er andere persoonlijke spullen te plaatsen. Het is daarmee uw eigen ruimte voor rouw en bezinning, maar ook om als familie en vrienden elkaar te ontmoeten en te steunen in een moeilijke periode met de wetenschap dat de mensen en faciliteiten van Yarden & van Proosdij tot uw beschikking staan.

Een goede herinnering

Of u nu een groot of slechts een klein budget heeft, u kunt altijd bij Yarden & van Proosdij terecht. Zonder aan de kwaliteit en service te tornen, kunt u altijd rekenen op een van a tot z verzorgde uitvaart, volledig op maat. “Bij ons vindt u geen standaardpakketten voor een uitvaart”, legt Bert uit. “Ieder mens is immers uniek en verdient een uitvaart op maat. Elke uitvaart heeft bovendien zijn eigen verhaal. Samen met u zetten wij ons vol passie in om van de plechtigheid een gebeurtenis te maken waar u later nog steeds met een goed gevoel aan terugdenkt”, vertelt Cheryl. “Want dat is waar het uiteindelijk in ons vak om draait: dat u aan de uitvaart een mooie herinnering overhoudt.” Een goed en persoonlijk afscheid biedt volgens Bert namelijk troost en helpt u bij de verliesverwerking. “En daar dragen wij graag toe bij.” Volgens Cheryl kan Yarden & van Proosdij vanuit de persoonlijke betrokkenheid en kennis van de regio u bovendien uitgebreid informeren over de begraafplaatsen en crematoria.

Keurmerk

Yarden & van Proosdij is in het bezit van het Keurmerk Uitvaart. Dit keurmerk wordt toegekend door de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en staat garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie. Factoren die bij Bert en Cheryl hoog in het vaandel staan. Dus of u nu kiest voor een opbaring thuis of in het sfeervolle doch ingetogen uitvaartcentrum, of voorkeur heeft voor een sobere of juist uitbundige crematie of begrafenis, Bert en Cheryl zorgen ervoor dat alles wordt uitgevoerd zoals u dat wilt.

Yarden & Van Proosdij Uitvaartzorg
Muyskenlaan 1, Delft
T. 06 3077 6650
www.yarden-vanproosdij.nl

Fotografie: Marc de Jong