Lekker thuiskomen het hele jaar door

0
4039

Een comfortabel binnenklimaat in uw huis is erg belangrijk. Klimaat is een belangrijke parameter voor uw gevoel van welbehagen. Ieder mens is anders en heeft daarom andere klimaatbehoeften. Met de klimaatsystemen van AircoClima voelt iedereen zich thuis. Koeling in de zomerperiode en verwarming tijdens de koude dagen. U kunt 365 dagen per jaar genieten van uw airconditioner.

Bij een airconditioner denkt men volgens Raymond Bourguignon van AircoClima al snel aan het koelen van de woning tijdens de warme zomerdagen. “Tegenwoordig zijn airconditioners leverbaar in een uitvoering die niet alleen kunnen koelen maar ook kunnen verwarmen. In een handomdraai koelt u op warme zomerdagen en in het tussenseizoen zorgt u voor een aangename temperatuur zonder uw CV of stadsverwarming aan te spreken.

Hoog rendement

Volgens Raymond hebben veel mensen ten onrechte het idee dat een airco een elektriciteit slurper is. “Dit klopt niet, maar als je het vergelijkt met de elektriciteitsrekening voordat je een airco had, ja dan kost dat natuurlijk elektriciteit. Maar als je het wat nauwkeuriger bekijkt, dan blijkt een airco eigenlijk heel erg zuinig om te springen met energie”, aldus Raymond. Ter vergelijking, een gemiddelde CV-installatie heeft een rendement van tussen de 75% en 85% en stadsverwarming waar bijna heel Nesselande op is aangesloten heeft door het transport veel energieverlies en is erg prijzig. Een airconditioner daarentegen heeft een zeer hoog rendement (S.C.O.P.) tot maar liefst 600% (afhankelijk van merk en type). Dat wil zeggen: uit iedere Watt elektriciteit maakt een gemiddelde airconditioner 5,56 Watt warmte, een rendement van 556%.

Consument wil binnenklimaat verbeteren

Minder energieverbruik en een betere ventilatie worden door de Nederlandse woonconsument het vaakst genoemd om het binnenklimaat en comfort van de eigen woning te verbeteren. De Nederlandse woonconsument ziet veel verbeterpunten voor het binnenklimaat van de eigen woning. Slechts een derde (32%) van de woningeigenaren is van mening dat er niets te verbeteren valt, tegenover ongeveer een vijfde (22%) van de huurders. Zowel woningeigenaren als huurders noemen het vaakst het energieverbruik (25%) en de ventilatie (20%) als zaken die beter kunnen op het gebied van het wooncomfort. Het lang duren voordat de kamers opwarmen (14%) en de regelbaarheid van de verwarming (13%) worden ook regelmatig genoemd.

Over AircoClima

ArcoClima is opgericht in 2004 en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het leveren, installeren en onderhouden van airconditioning-, luchtbehandeling- en warmtepompapparatuur voor bedrijven en particulieren. Daarbij staan service en persoonlijk advies centraal. “In onze showroom in Rotterdam Nesselande kunt u verschillende merken en typen bekijken en u uitgebreid laten adviseren over de mogelijkheden.” Maak voor een bezoek altijd even telefonisch een afspraak tijdens kantooruren op 010-4426952. Het is ook mogelijk om ‘s-avonds of in het weekend een afspraak te maken.

AircoClima
Otto van Tussenbroekstraat 113, Rotterdam
T. 010-4426952
www.aircoclima.nl

Fotografie: Joke Schut