Steigerhouten meubelen voor binnen en buiten

0
4112

Ongelofelijk populair en trendy, (meubels van steigerhout. Een robuuste, authentieke uitstraling die bij ieder interieur en bij elk karakter past. En natuurlijk zijn deze meubels van steigerhout bij Steiho ook nog eens uniek en héél betaalbaar.

Steigerhouten meubelen zijn volgens Patrick Degenkamp van Steiho razend populair in Nederland. “De robuuste uitstraling en de massieve dikte van steigerhout, maken deze houtsoort erg geliefd”, aldus Patrick. “Steigerhouten meubelen worden al jaren gebruikt voor in de tuin, maar inmiddels worden ze ook voor gebruik binnenshuis steeds populairder. Steigerhout is namelijk met van alles te combineren.” Veel mensen denken volgens Patrick bij steigerhout aan tafels en stoelen, maar er is veel meer mogelijk.

Outdoor & indoorliving

“Tegenwoordig brengen we steeds meer tijd door in de tuin, op het balkon of op het terras. Het is een soort tweede woonkamer geworden”, vertelt Patrick. “En wat is er dan heerlijker dan lekker in een steigerhouten loungebank te genieten van het mooie weer, een boek te lezen, visite te ontvangen of om na een drukke dag lekker te gaan relaxen.” Steiho maakt dit mogelijk. Wilt u in huis ook meubelen met een natuurlijke uitstraling, dan zijn steigerhouten meubelen zeer geschikt. Door de natuurlijke uitstraling passen de meubels bij elke stijl. Zo kan het er stoer, modern of juist landelijk uitzien. Steiho maakt steigerhouten indoor meubelen zoals eettafels, salontafels, tv-meubels, buffetkasten, dressoirs, vensterbanken, keukens, bureaus en bedden. “Heeft u zelf een idee of eigen ontwerp laat het ons weten bij ons is bijna niets onmogelijk!”

Standaard maatwerk

Elk meubelstuk dat door Steiho wordt gemaakt is uniek. “Ik heb wel een standaardbank of -tafel, maar het merendeel van de meubels is maatwerk”, benadrukt Patrick. “Iedereen heeft namelijk unieke wensen en behoeften en elke tuin en ieder huis is anders. En wat te denken van het hout. Elke plank is anders en moet op een specifieke manier worden bewerkt.” Patrick heeft zich een techniek eigen gemaakt waar veel mensen van zijn gecharmeerd. Zo zijn schroeven bijvoorbeeld niet zichtbaar omdat hij werkt met verbindingslatjes. Ook heeft hij een methode om de jaarringen in een steigerplank op een bepaalde manier vast te zetten tegen het werken.” Want je moet niet vergeten dat hout leeft en altijd zal blijven werken. Houd je hier geen rekening mee, dan krijg je scheuren en kieren in de planken en dat wil je niet.” Daarnaast denkt Patrick vaak buiten de lijntjes. “Een steigerhouten stoel of bank zit vaak oncomfortabel omdat de rugleuning geen optimale steun biedt. Zelf omzeil ik dit door een halve plank extra in te zetten. Dit zorgt voor een optimale rugsteun en bovendien wordt de leuning ook niet te hoog.” Het zijn volgens Patrick de kleine details die een kwaliteitsmeubel onderscheiden van een dertien in een dozijnmeubel.

Unieke uitstraling

Wilt u uw huis of tuin een unieke uitstraling geven? Maak dan de keuze voor steigerhouten meubelen. De robuuste uitstraling geeft op een unieke wijze kleur aan uw interieur of exterieur. Met het juiste onderhoud zorgt u er eveneens voor dat u nog lange tijd kunt genieten van uw aankoop. Kortom, sla uw slag en laat u verrassen door de unieke eigenschappen van steigerhout en het vakmanschap van Steiho.

Steiho
Bredeweg 118 V, Zevenhuizen
T. 0180-633054 | 06-31045068
www.steiho.nl

Fotografie: Hermen Buurman