Oefentherapie voor jong en oud

0
4034

Oefentherapie is een erkende paramedische behandelmethode gericht op het opheffen, verminderen en voorkomen van klachten. Vanuit haar praktijk in Nesselande behandelt Linda Wagenvoort volwassenen, pubers en kinderen in bewuster bewegen. Haar echte passie ligt echter bij de kinderoefentherapie. Spelenderwijs leren kinderen onder haar deskundige aandacht goed en gezond te bewegen. Een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek onder patiënten en ouders beoordelen haar deskundigheid en het resultaat van de behandeling met een 9.

Linda Wagenvoort behandelt volwassenen met klachten (bijvoorbeeld rugklachten, nek-/schouderklachten, spanningsklachten) die een relatie hebben met de houding en/of het bewegen. “Met behulp van een gericht leerproces maak ik iemand ervan bewust hoe zijn/haar manier van bewegen en de houding in relatie staan tot de klacht”, legt Linda uit. “Naast het oefenen om klachten te verminderen, werk ik ook aan het toepassen van de verbeterde houding thuis of op het werk. Hierna kunnen de meeste klachten voorkomen worden.” De behandeling wordt volgens Linda altijd afgestemd op de hulpvraag en iemands persoonlijke situatie.

Kinderoefentherapie

Daarnaast behandelt Linda in haar Praktijk in de Brede School in Nesselande kinderen en pubers die geen goede houding ontwikkelen. “Als gespecialiseerd kinderoefentherapeut geef ik deskundige aandacht aan het bewegen van uw kind wanneer er een achterstand is in de motorische ontwikkeling. Spelenderwijs leer ik uw kind goed en gezond te bewegen. Heel belangrijk vind ik het dat uw kind vertrouwen krijgt in zijn eigen kunnen.” Bewegen is volgens Linda erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. “Het is ook een favoriete bezigheid van kinderen. Tijdens de basisschoolperiode leren ze veel nieuwe vaardigheden zoals fietsen, zwemmen en schrijven. Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf, maar soms vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren. Hoe hard ze hun best ook doen, het wil maar niet lukken. In dat geval kan ik als kinderoefentherapeut hulp bieden.”

Ontwikkelingsmogelijkheden

Het doel van de behandeling is altijd het vergroten van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind. “Belangrijk voor mij is niet alleen het motorisch deel, maar ook alles daarom heen. U kunt daarbij denken aan het sociaal-emotionele aspect, ‘hoe gaat het met uw kind op school of thuis’, ‘waar liggen de knelpunten’. Hierdoor zijn kinderen die bijvoorbeeld ook ADHD of ASS hebben of hoogbegaafd zijn, bij mij uitstekend op hun plek.” Jonge kinderen kunnen volgens Linda gelukkig vaak al goed aangeven in welke vaardigheden ze beter willen worden. “Meestal sluit dit goed aan bij de hulpvraag van de ouders of van de leerkracht. Door taakgericht te oefenen en aan te sluiten bij de belevingswereld van uw kind beleeft deze veel plezier tijdens het oefenen en bewegen. De nadruk ligt altijd op dat wat goed gaat, hiermee daag ik een kind uit om steeds een stapje verder te gaan.” Een behandeling is voor Linda geslaagd wanneer het kind er vertrouwen in heeft de geleerde vaardigheden te gebruiken. Wilt u weten of Linda uw kind kan helpen de motoriek te verbeteren, neem dan met Linda contact op.

Wanneer Een kinderoefentherapeut?

  • Fietsen, zwemmen, steppen of klimmen lukt niet ondanks herhaaldelijk oefenen;
  • De gymles wordt moeilijk gevonden of het kind wil eigenlijk niet mee doen;
  • Uw kind beweegt niet graag;
  • Uw kleuter wil niet tekenen, kleuren en/of knutselen en wil er ook op school eigenlijk niet aan beginnen;
  • Leesbaar schrijven lukt niet terwijl het kind dat wel zou willen;
  • Uw kind voelt zich onzeker tijdens bewegen of bij het aanleren van nieuwe vaardigheden

Oefentherapie Nesselande
Robert van ’t Hoffstraat 14, Rotterdam
T. 06-48127240
www.oefentherapie-nesselande.nl