Verantwoordelijk voor mijn keuzes

0
3938

Hij kijkt om zich heen en laat daarna zijn blik op mij rusten. “Hoe gaat het met je?”, vraag ik belangstellend. “Oh, goed”, zegt hij automatisch. De leidinggevende neemt plaats in de fauteuil rechts van het raam. Ik laat een stilte vallen en kijk naar de man in de stoel. “Hoe gaat het écht met je?”, vraag ik. Hij zwijgt. Die aandacht is hij niet meer gewend.

Stappen zetten

Ik ben Joke Verhoef. Met mijn bedrijf Jomare help ik directeuren, leidinggevenden en personeel oplossingsgericht stappen zetten op het gebied van motivatie, leiderschapskwaliteiten en productiviteits- en prestatieverhoging. Ook bewustwording, communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling zijn populaire onderwerpen. Samen gaan we op zoek naar nieuwe inzichten en keuzes om tot verandering te komen op de werkvloer.

Krentenbollen

Met een zak krentenbollen tref ik haar bij de voordeur. “Je hebt die hopelijk voor jezelf meegenomen, hè?”, reageer ik plagerig. We installeren ons boven met een kop thee en vrijwel direct kijkt ze me verdrietig aan. “Wel typisch weer hè, van die krentenbollen…”, begint ze. Ik luister. “Voor wie koop ik ze eigenlijk?” Ik laat haar die vraag zelf beantwoorden. Een paar weken later verschijnt ze met een ondeugende lach en één aardbeientaartje voor zichzelf.

Naast bedrijfscoaching help ik individuen (volwassenen en kinderen), gezinnen en stellen kijken naar onderwerpen waar ze in de privésfeer tegenaan lopen. Dit gaat bijvoorbeeld om grenzen aangeven, communicatievaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Thema’s met meer impact worden ook behandeld, zoals rouwverwerking en scheiding. Samen lossen we de pijnpunten op.

Twaalf jaar

Bij beide vormen van coaching werk ik vanuit een aantal zeer succesvolle methodieken, zoals Systemisch Werk, Transactionele Analyse, Traumawerk, Lichaamswerk en NLP. Dit doe ik ook bij de workshops en bedrijfstrainingen van Jomare. Echter, mijn eigen levenservaringen en de behoefte om vooral ‘mens’ te zijn tegenover de mens die tegenover me zit, haalt het maximale in allebei naar boven. Niet voor niets doe ik dit werk al meer dan twaalf jaar. De moed die het meest wordt bewonderd, is de moed om dát te doen wat jou het meest gelukkig maakt. Soms is het dan net even handig als iemand met je meekijkt op de weg die je gaat.

Op jomare.nl/zakelijk en www.jomare.nl/particulier vind je meer informatie en referenties. Je bent uiteraard ook altijd van harte welkom te bellen (0180-313038) of een mail te sturen (joke@jomare.nl) voor een vrijblijvende kennismaking.

“Mijn jeugd was geen pretje. Onvoorspelbaar… traumatisch. Ik bleek aan de buitenkant een sterke vrouw, maar voelde me verbrijzeld van binnen. Joke leerde me dat ook moeilijke emoties liefdevolle intenties hebben. Ze maakte de monsters aaibaar… en ik genas.”
Yolanda Pieters (eindredacteur) – particuliere coaching

“Direct valt de prettige, veilige en open manier van communicatie op. In een dergelijke omgeving kom je al snel tot de eerste structurele stappen. Joke stimuleert je om, vanuit jezelf en vanuit een ander perspectief, naar zaken te kijken, waardoor je snel en adequaat ontdekt waar iets minder goed gaat. Met die kennis kun je bouwen”.
Hans Huijsen (hoofd technische dienst) – zakelijke coaching