Culinair tafelen in natuurgebied Hitland

0
4177

Van een uitgebreid broodjesbuffet tot een verrassingsmenu: Hit Eten & Drinken wil graag iedereen culinair verwennen. “Alles is mogelijk. Van een zakelijke lunch tot een winterbarbecue, van een smaakvol diner tot een huwelijksfeest, of zelfs verse friet op de baan voor partijen. Kortom, culinair tafelen voor golfer, passant en zakenman.

Restaurant Hit Eten & Drinken is uniek gelegen op recreatieschap Hitland (Nieuwerkerk aan den IJssel). Het restaurant ademt een sfeer uit van een moderne en gezellige huiskamer, voorzien van een openhaard met zitje, wijnbar en gezellige bar die centraal in het restaurant staat. Hit voert een uitgebreide, moderne menukaart met voor een ieder wat wils. Volgens Almar Nederveen, die vijf jaar geleden het restaurant op Golfbaan Hitland overnam, verandert de menukaart iedere drie maanden. “U kunt bij ons dus altijd terecht voor gerechten die passen bij het jaargetijde.”

Ervaren chefkok

De culinaire brigade kookt per definitie kakelvers. Daarvan profiteren volgens Almar niet alleen de golfers, maar ook de groeiende groep passanten alsmede bedrijven die de weg naar Hit Eten & Drinken steeds vaker weten te vinden. “Veel mensen zien de golfbaan nog steeds als een drempel om hier ‘s avonds te dineren. Ze verwachten dat omdat het donker is de golfbaan en de bijbehorende accommodaties wel gesloten zouden zijn. Niets is minder waar. Bovendien kun je hier in tegenstelling tot veel restaurants in de regio ook gewoon gratis parkeren voor de deur.” Tijdens de wintermaanden is de keuken van Hit Eten & Drinken geopend van 12:00 tot 19:30 uur.

Uitgebreide kaart

Bij Hit Eten & Drinken worden er lunchspecialiteiten geserveerd met huisgemaakte pastrami, een Surinaams broodje met babi ketjap, de geroemde ‘HIT-clubsandwich’ met gerookte kalkoen, geitenkaas, bacon en ei en de zeer populaire buitenmaatse croque monsieur die ook wel te boek staat als kingsize-tosti. Volgens Almar vallen ook de salades, waaronder een Caesar met gerookte kip en ansjovis en een salade met geitenkaas, in de smaak van de lunchgasten. De kaart voor de grote(re) trek omvat daarnaast onder meer een uit de kluiten gewassen Birdie Burger (200 gram), in eigen keuken gemarineerde spareribs, een slavink van zalm en huisgemaakte satés die worden begeleid door atjar en frietjes. Hun creativiteit laten de koks tevens zegevieren in wekelijks wisselende gerechten als het broodje en de soep van de week, in de koekjes van eigenhandig gekneed deeg en diverse surprisemenu’s. Voor grote(re) groepen kunnen diverse buffetten worden samengesteld, eventueel in combinatie met een golf- of zakenarrangement. “Naast het buffet vol heerlijke broodjes met divers beleg, van vleeswaren en kaas tot eiergerechten, of een Indonesisch buffet kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een barbecue waarvan zelfs een winterversie in het leven is geroepen”, zegt Almar met gepaste trots.

Officiële trouwlocatie

Ook voor grote feesten en partijen draait de witte en zwarte brigade zijn hand niet om. “Trouwen op locatie, een bruiloft en diner in winterse (sneeuw)sferen tot een receptie of après skiparty op het terras desgewenst inclusief ijsbar voor een hartverwarmend glaasje Schnaps of Jägermeister”, somt Almar de diverse mogelijkheden op. “Alles is in principe mogelijk.” Bijkomend voordeel is dat Hit Eten & Drinken bovendien een officiële trouwlocatie in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel is. “U kunt hier dus zowel de huwelijksvoltrekking als de receptie en een eventueel afsluitend diner op één locatie houden. Logistiek gezien is dat vaak een verademing voor de gasten en het bruiloftspaar.” Daarnaast is Hit Eten & Drinken aangesloten bij ‘Wedding Ladies’, een concept waar u voor uw bruiloft alles van a tot z kunt (laten) regelen.

Vergaderen

Op de eerste verdieping van ons sfeervolle restaurant treft u twee moderne vergaderzalen aan die u kunt inzetten voor trainingen, workshops of vergaderingen. Volgens Almar is het uitzicht op de golfbaan vanuit de zalen werkelijk schitterend. Bijkomend voordeel is bovendien dat u tevens de lunch of een eventueel diner op één en dezelfde locatie kunt combineren, waardoor u extra tijd heeft voor het zakelijke aspect.

Irish Pub

Almar is zijn roots bij het gezellige eetcafé De Bruin in Krimpen aan den IJssel niet vergeten. Een bruine kroeg tegenover de receptie in het clubhuis is beschikbaar voor groepjes van 35 tot vijftig personen die in de beslotenheid van een eigen ruimte willen vergaderen of iets te vieren hebben.

Hole 8 SMS

Speciaal voor de golfer met trek heeft Hit Eten & Drinken een unieke service in het leven geroepen. Deze service houdt in dat als een golfer aan het begin van hole 8 een bestelling door sms’t de keuken zorgt dat deze bestelling tussen hole 9 en hole 10 klaarstaat. SMS kaas, ham of filet en het aantal + uw naam naar: 06-43276299 Bijvoorbeeld: ham 3 Janssen

Hit Eten & Drinken
Blaardorpseweg 1, Nieuwerkerk a/d IJssel
T. 0180-321526
www.hitetenendrinken.nl

Fotografie: Hermen Buurman