Betrokken bij dier en baasje

0
4077

Dierenkliniek Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel staat altijd klaar om de beste zorg aan uw gezelschapsdier te bieden. Een persoonlijke benadering, professionele ervaren artsen en assistentes en kwalitatieve zorg op maat staan daarbij centraal.

Na ruim 20 jaar actief te zijn geweest in haar eigen dierenkliniek in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft Monique van der Meer medio vorig jaar het stokje overgegeven aan dierenarts Jan Koster. Met de overname van de praktijk is tevens het werkterrein van de dierenkliniek verbreed. De doelstelling is echter nog altijd dat mens en dier centraal staan en dat de dieren goed verzorgd en behandeld worden. Wel heeft Jan een aantal veranderingen doorgevoerd om de service en dienstverlening verder te verbeteren. Zo zijn de openingstijden verruimd, is de tijd die voor een afspraak of consult wordt ingepland verlengd en is een nieuw softwaresysteem geïnstalleerd om alles in goede banen te kunnen leiden.

Gemengde praktijk

Jan heeft diergeneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Utrecht en heeft zeer veel verschillende werkzaamheden uitgevoerd als dierenarts. Van jongsaf aan wilde Jan al dierenarts worden. Met een opa die in de veehandel zat en politiehonden opleidde en ook andere familieleden die met dieren werkten, is dat met de paplepel ingegoten. “Ik heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan in loondienst en als zelfstandige, maar ik wilde altijd al een eigen praktijk”, legt Jan uit. “Ik ben in mijn zoektocht echter wel nauwkeurig te werk gegaan. Ik zocht namelijk naar een betrouwbare kliniek in deze regio die tevens ruimte bood om naast gezelschapsdieren ook andere dieren als paarden en schapen te kunnen behandelen. Ik ben namelijk een echte paardenliefhebber.”

Onderscheidend vermogen

Volgens Jan onderscheidt Dierenkliniek Zuidplas zich door het aanbieden van een totaalpakket in combinatie met duidelijke communicatie richting de cliënten. “Wij nemen de tijd om uw huisdier op zijn gemak te stellen.” Naast reguliere diergeneeskunde, kunt u bovendien terecht voor dierfysiotherapie, acupunctuur, homeopathie en speciaal (dieet)voer. “Wij willen de eigenaren op het moment dat zij binnenstappen eigenlijk reeds ontzorgen en tonen dat hun huisdier in goede handen is.” Dat betekent ook dat Jan het toejuicht dat zijn klanten een verzekering voor hun huisdier afsluiten. “Daar ben ik uit oogpunt van het welzijn van de huisdieren erg blij mee, maar het is belangrijk om te kijken welke polis goed is voor uw specifieke huisdier. Ik verkoop overigens geen verzekeringen en ik vertel mensen ook niet welke ze moeten nemen”, benadrukt Jan.

Full-service dienstverlening

U kunt in de kliniek niet alleen terecht voor honden, katten, konijnen en knaagdieren, maar voor fretten, siervogels en nu dus ook schapen en paarden. Om uw huisdier optimaal te kunnen behandelen beschikt het team van Jan over geavanceerde apparatuur. “Zo hebben we eigen röntgen- en echografieapparatuur en een laboratorium waar we onder meer bloed, urine en ontlasting kunnen analyseren.” Volgens Jan is het met name bij bloedonderzoek belangrijk om direct de analyse uit te voeren. Het is namelijk een momentopname en door het bloed naar een extern lab te sturen zijn de waarden niet meer 100% betrouwbaar. “Bovendien kunnen we hierdoor ook eenvoudig een vaccicheck uitvoeren om te meten of uw dier nog voldoende bescherming heeft tegen ziektes waartegen gevaccineerd dient te worden.” Jan en zijn team werken dan ook altijd met vaccinaties op maat en niet met een complete cocktail. “Ieder vaccin heeft een namelijk eigen specifieke beschermingsperiode die kan variëren van één maand tot drie jaar.” Daarnaast beschikt de kliniek over een intensive care afdeling waar u uw huisdier met een gerust hart kunt achterlaten. “Ik woon achter de praktijk en kan hierdoor continu de dieren in de intensive care in de gaten houden.”

Dierenkliniek Zuidplas
Verbindingsweg 1, Nieuwerkerk a/d IJssel
T. 0180-320363
www.dierenkliniekzuidplas.nl

Fotografie: Joke Schut