Centrum Balans: Brengt lichaam en geest in balans

0
3982

Wie graag een ontspannende gezichts- of lichaamsbehandeling wil, de huidconditie wil verbeteren of op zoek is naar een betere balans tussen lichaam en geest, kan terecht bij Centrum Balans in Blaricum.

Centrum Balans biedt een aantal unieke behandelingen voor face, body & mind. “In de twee jaar dat we in Blaricum zijn gevestigd hebben we veel positieve reacties ontvangen op de behandelingen en producten”, vertelt Margriet van der Leenden. “Alle face & body behandelingen voeren we uit met top producten zoals Valmont en Carita. Sinds kort zijn deze behandelingen ook mogelijk met het eigen CB cosmetica huislabel. Dit is een prijsvriendelijk alternatief bestaande uit een unieke combinatie van essentiële etherische oliën, koudgeperste oliën en hoog werkzame algenextracten die elkaar in de huid versterken.”

Beauty- en wellnesscenter

Margriet heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in verschillende behandelingen, die ervoor zorgen dat u het mooiste uit uzelf haalt. “Als cliënten voor het eerst bij Centrum Balans komen, beginnen we met een intakegesprek waarin we samen bepalen welke behandeling het meest geschikt is. Veel van mijn cliënten hebben een druk leven en komen bij mij in de salon weer helemaal tot rust. De behandelingen zorgen ervoor dat je er weer tegenaan kan”, legt Margriet uit. “Hoe? Dat is voor iedereen verschillend: de één gunt zichzelf een verwenmoment, de ander is op zoek naar een betere balans en innerlijke rust. Voor iedereen, mannen én vrouwen, is er een passend arrangement.”

Sensi-therapie

De Sensi-therapie gaat uit van een holistische benadering, waarbij de mens in zijn geheel wordt behandeld en niet de aandoening of de kwaal. Het doel van de therapie is volgens Margriet de balans tussen lichaam en geest te herstellen en het zelfgenezend vermogen aan te spreken. “Sensi-therapie is effectief bij vele vormen van onbalans. Deze onbalans kan zich uiten in de vorm van huidaandoeningen, lichamelijke, psychische, en chronische klachten. Met name of hoogsensitieve volwassenen en kinderen hebben baat bij Sensi-therapie. Via de biosensor of de spiertest en met behulp van een meetprotocol onderzoeken wij waar de oorzaken liggen van de klachten en wat de onderliggende problemen zijn.”

Lichtherapie

De aanmaak van collageen en elastine is belangrijk voor een gezonde, stevige huid: elastine zorgt voor veerkracht en collageen voor structuur en stevigheid. “De Omnilux Revive is een 100% natuurlijke methode om de huid jonger te maken door middel van rood licht dat gebruik maakt van de natuurlijke lichaamsprocessen om huidveroudering tegen te gaan en de werking van huidverzorgingsproducten te verlengen. Lichttherapie kan daarnaast heilzaam zijn bij slaapklachten en het bestrijden van een jetlag.”

Verbeteren van de stofwisseling (lymfedrainage)

De compressietherapie voor anti-cellulite en lymfedrainage zorgt voor een optimale stimulatie van de bloedcirculatie en het lymfesysteem, wat essentieel is voor een goede stofwisseling. Centrum Balans beschikt over het DL1200 lymfedrainage systeem, een luchtdrukpak waarin op volkomen ontspannen wijze de bloed- en lymfecirculatie wordt gestimuleerd. Speciale manchetten geven een massage die de natuurlijke bloed- en lymfecirculatie stimuleert. “Het is een passieve therapie waarbij u volkomen ontspannen ligt en een minder goed functionerend lymfestelsel weer in een betere conditie wordt gebracht.”

Vetverwijdering (cryolipolyse)

Een ander specialisme van Centrum Balans is plaatselijke figuurcorrectie door het definitief verwijderen van vetcellen. “Dankzij de combinatie van electroforese en cryo is dit één van de meest effectieve en veilige methodes welke momenteel op de markt is”, aldus Margriet. “Het systeem biedt een non-invasieve vetverwijdering door middel van het onderkoelen van vetcellen, volgens de cryolipolyse techniek. De werking is gebaseerd op het natuurlijke proces van celafbraak door het toepassen van een nauwkeurige afkoeling van de bovenliggende huidlaag. Dit gebeurt zonder het omringende weefsel te beschadigen en is geheel pijnloos.” Het systeem is met name geschikt voor de buik, taille, armen, heupen, benen en knieën. De eerste resultaten zijn een à twee maanden na de behandeling zichtbaar. Het verdwijnen van de cellen kan tot zes maanden duren. Tevens biedt de CoolipoTwin ook de mogelijkheid voor anti-aging gezichtsbehandeling. Centrum Balans beschikt over het keurmerk cyrospecialist. Dit keurmerk toont aan dat Centrum Balans zich heeft gespecialiseerd in cryobehandelingen voor esthetische figuurcorrectie.

Jubileumaanbieding

Centrum Balans is jarig en viert dat met een speciale aanbieding: drie cryobehandelingen voor slechts €375,-. Hiermee wordt u pijnloos verlost van vet in probleemzones. Vraag naar de voorwaarden.

Centrum – Balans
Torenlaan 12, Blaricum
T. 06-51134331
www.centrum-balans.nl

Fotografie: Yvonne Verburg