Permanente make-up: Altijd een mooi en verzorgd uiterlijk

0
4132

Permanent Make-up is dé manier om uw wenkbrauwen, eyeliner of lipcontour altijd perfect op orde te hebben. Nooit meer bijwerken met een potlood. Perfect onder alle omstandigheden, in het zwembad, in de sauna of u nu lacht of huilt van geluk, uw make-up blijft perfect zitten. Permanent mooi gedurende twee tot vijf jaar en vaak zelfs langer.

Volgens Arina Aarts van de Vegte is permanente make-up er voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) verzorgd uit wil zien, weinig tijd heeft of moeite heeft om zich op te maken. “Ook als u allergisch bent voor gewone make-up, geen of weinig wenkbrauwhaartjes heeft of uw gezicht meer wilt laten spreken als je ouder wordt, is permanente make-up vaak de oplossing.” Arina heeft zich gespecialiseerd in de verschillende technieken waarmee het beste resultaat kan worden verkregen. Permanente make-up kan worden toegepast om wenkbrauwen, lippen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren.

Veilig en betrouwbaar

Met een flinterdunne steriele naald wordt een pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Een behandeling is nagenoeg pijnloos. Mocht het toch gevoelig zijn, dan adviseert Arina om gebruik te maken van een verdovingscrème. “Voor Permanente make-up worden pigmenten gebruikt op basis van plantenextracten, plus een desinfectie vloeistof, waardoor het pigment veilig ingebracht kan worden zonder allergische reacties”, legt Arina uit. “Onze pigmenten staan onder periodieke controle van de Voedsel en Waren Autoriteit en zijn allen goedgekeurd en veilig. Na verloop van tijd worden deze door het lichaam bijna geheel afgebroken. Dit in tegenstelling tot een tatoeage die altijd zichtbaar blijft.” De praktijk in het centrum van Baarn voldoet aan alle wettelijke eisen en heeft een vergunning van de GGD. Omdat Arina bovendien alles in eigen beheer heeft, kan zij de kosten laag houden. daardoor kunnen ook mensen met een smallere beurs er gebruik van maken.

Eyeliner

Met fijne naaldjes brengen we het pigment voor de eyeliner in. Dat schrijnt een beetje. Je kunt het vergelijken met een schaafwondje. Wanneer vrouwen daar tegenop zien, dan adviseren we hen om bij hun huisarts een verdovende crème te vragen.

Eyeliner, wenkbrauwen en mond

Bij een eyeliner-behandeling kunt u kiezen voor een zachte of een brede eyeliner, of eentje die tussen de wimperhaartjes wordt aangebracht. Wenkbrauwen kunnen met permanente make-up weer in hun volle glorie worden hersteld. Door gepigmenteerde haartjes tussen de nog aanwezige haartjes aan te brengen, wordt de wenkbrauw mooi vol. “Ook werken we met de mesjes-hairstroketechniek, een nog vrije nieuwe methode”legt Arina uit. “Met een mesje worden heel dunne sneetjes in de huid gemaakt waar we het pigment in laten lopen. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden. Je moet het echt aanraken om te voelen dat het geen echte haartjes zijn.” Met een subtiel lijntje of schaduwtechniek kunnen ook de lippen weer mooi vol ogen. “Ik gebruik zachte tinten die de oorspronkelijke kleur van de mond versterken. Je kunt er kleine foutjes of oneffenheden perfect mee camoufleren.”

Oculusline
Cantonlaan 7, Baarn
T. 035-5421954
www.oculusline.nl

Fotografie: Nico Brons