Uniek gezondheids- en welzijnscentrum voor vrouwen

0
3430

Een multifunctioneel centrum waar reguliere, alternatieve / complementaire zorg en wellness elkaar ontmoeten. Een centrum gericht op vrouwen van elke leeftijd. Waar een multidisciplinair team van gecertificeerde specialisten en therapeuten samen werkt en jij centraal staat. Maar bovenal een plek waar jij als vrouw welkom bent en je thuis voelt.

Het Care for Women gezondheids- en welzijnscentrum, een uniek initiatief van Catherine van Heest, huisvest bijna twintig gecertificeerde specialisten en therapeuten op het gebied van ‘Women’s Health’, Voeding & Lifestyle, Psychologie & Welzijn, Reguliere & Alternatieve / Complementaire Zorg en last but not least Wellness. Het unieke centrum opende in februari 2012 haar deuren en sindsdien hebben vrouwen uit Amersfoort en omstreken de weg naar dit multidisciplinaire centrum gevonden. De drempel is bewust laag gehouden, zodat vrouwen van elke leeftijd zonder verwijzing kunnen binnenlopen. Bovendien worden de meeste behandelingen door de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekeringen vergoed.

ALLES ONDER ÉÉN DAK

Catherine koos bewust voor een unieke multidisciplinaire aanpak gericht op gezondheid en welzijn van vrouwen. “In dit centrum vind je reguliere en complementaire/alternatieve zorg onder één dak”, zegt Ineke Rijnhout, verantwoordelijk voor de Day Spa binnen Care for Women. “Onze therapeuten en specialisten hebben naast hun eigen vakgebied scholing gehad op het gebied van vrouwelijke gezondheid. Door onze intensieve samenwerking kunnen wij vrouwen optimale zorg verlenen.” Daarnaast vinden vrouwen hier ook een oase van rust in de SUNDÃRI Day Spa.

WOMEN’S HEALTH

Vrouwen kunnen hier bij speciaal opgeleide vrouwelijke specialisten terecht voor specifieke vragen over het vrouw-zijn en vrouwgerelateerde aandoeningen. “Je kunt daarbij denken aan hormoongerelateerde vragen, PMS, menstruatie of overgangsklachten. Maar ook is onze fysiotherapeut gespecialiseerd in bekkeninstabiliteit, kun je terecht bij de Care for Women specialist voor vragen omtrent zwangerschap of geeft de MamaCare counselor nazorg en ondersteuning bij borstkanker.”

VOEDING & LIFESTYLE

Een andere pijler van het gezondheids- en welzijnscentrum is Voeding & Lifestyle. Voeding is een medicijn voor ons lichaam. Toch kampen veel vrouwen met vragen rondom voeding, gewicht en vitaliteit. Voeding is de basis van een gezond en lang leven. “Ons team van onder andere een orthomoleculair therapeut, diëtist, psycholoog, homeopaat en ayurvedisch voedingsexpert kunnen al jouw vragen rondom gezonde voeding beantwoorden en samen met jou werken aan een gezonde voedings- en lifestyle. Verder kunnen dames voor een figuurcorrectie bij onze afslankstudio terecht.”

PSYCHOLOGIE EN WELZIJN

De specialisten en therapeuten besteden veel aandacht aan het welzijn van de vrouw. Iedere levensfase brengt bepaalde vragen met zich mee en soms kun je als vrouw behoefte hebben aan psychologische ondersteuning. Geluk en gezondheid willen we allemaal, net als goede sociale contacten, een liefdevolle relatie, een inhoudelijk bestaan, noem maar op. Maar ja, willen we soms niet te veel? “Onze levensdoel coach en psycholoog kunnen je helpen in het bepalen van doelen en het stellen van grenzen. Onze psycholoog helpt je ook bij diverse psychische aandoeningen, zoals depressie, burn-out en andere ernstige klachten die jouw functioneren beperken. Door hun oplossingsgerichte aanpak neem jij het roer van je leven weer in eigen hand en vind je de ideale balans tussen werk en privé.”

REGULIERE EN ALTERNATIEVE ZORG

Bij Care for Women gaan hoogkwalitatieve reguliere en alternatieve / complementaire zorg hand in hand. Soms kom je via het reguliere zorgcircuit niet verder met je zorgvraag, ben je gericht op zoek naar een alternatieve aanpak of wil je een aanvullende of ondersteunende behandeling naast je reguliere traject. “Dan zijn er binnen ons team tal van mogelijkheden. Zo kun je terecht bij een natuurgeneeskundige, bieden wij iriscopie (waarmee een goede natuurgeneeskundige diagnose kan worden gesteld voor klachten waar men in het reguliere circuit geen antwoord op vond), homeopathie, acupunctuur, Ayurveda, voetreflextherapie en reiki.”

WELLNESS

Ook wanneer je geen specifieke zorgvraag hebt, maar gewoon een moment van rust en bezinning wilt inplannen, dan kun je in het centrum terecht voor een manicure, een pedicure, aan het werk voor een mooi figuur bij Gracili afslankstudio of de schoonheidsspecialiste. Bovendien is in het Care for Women centrum sinds december 2014 SUNDÃRI Day Spa gevestigd waar massage- en gezichtsbehandelingen worden gegeven, geïnspireerd op Ayurveda alsmede cosmetische acupunctuur. “Juist deze combinatie tussen health en wellness maakt ons centrum zo uniek.”

INTENSIEVE SAMENWERKING

Alle specialisten en therapeuten binnen het Care for Women centrum zijn gecertificeerd in vrouwelijke gezondheid. “We doen veel aan interne kennisoverdracht, intervisie en onderling overleg en continue scholing. Wij hebben hier maar één doel en dat is jou helpen met de vraag waar jij mee zit. Er wordt gezocht naar een oplossing die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Care for Women is immers opgericht dóór en vóór vrouwen.”

WARME UITNODIGENDE SFEER

Het Care for Women Centrum in Amersfoort is sfeervol ingericht. De fin-de-siècle Villa Middeloo heeft een moderne, gastvrije hoteluitstraling. In de spreekkamers, waaronder een idyllisch torenkamertje, nodigen lage zitjes uit om informeel met de specialisten en therapeuten te spreken. Catherine wilde nadrukkelijk geen steriele, medische omgeving. “Vrouwen willen immers als gast behandeld worden in een prettige ambiance. Deze vrouwelijke, warme sfeer in combinatie met de persoonlijke aandacht stelt onze gasten op hun gemak. Hierdoor voelen vrouwen zich veilig en begrepen. ‘Het Care for Women centrum geeft mij het gevoel mens te zijn, omdat zij mijn vraag begrijpt en mij belangrijk vindt’. Daar doen we het allemaal voor.”

ZE;F ERVAREN?

Kom gerust langs en ervaar zelf onze persoonlijke en hoogkwalitatieve zorg. Het centrum is uitstekend bereikbaar: op loopafstand van station Amersfoort en ruime parkeergelegenheid voor de deur. Het Care for Women centrum organiseert regelmatig events en workshops. Op 30 mei vindt bijvoorbeeld een uniek lifestyle event plaats in en om het monumentale pand in Amersfoort.

Care for Women, Gezondheids- en welzijnscentrum
Koningin Wilhelminalaan 1, Amersfoort
www.careforwomencentrum.nl

Fotografie: Nico Brons