Rengerswetering: Hier krijgt het leven handen en voeten

0
3378

Net als in het voorjaar de bloemen en bomen groeien, is ook in Rengerswetering volop sprake van bloei. Woningen, wegen, watergangen, speelplaatsen, groenvoorzieningen. De aarde wordt hier gecultiveerd tot een geweldige plaats om te wonen. Hier werkt De Bunte Vastgoed samen met een groep enthousiaste partners aan de toekomst van Bunschoten-Spakenburg. Geen systeembouw, maar een grote diversiteit aan woningen die karakter en kwaliteit uitstralen.

Ruimte, vrijheid en vooral veel gezelligheid. Dat is Bunschoten-Spakenburg in vogelvlucht. Want waar kun je beter de ruimte en de vriijheid ervaren dan in een gebied dat gekenmerkt wordt door een waterrijke omgeving. Aan de monding van de Eem, direct aan het Eemmeer met zijn open waterverbindingen naar Amsterdam, de Vecht en het IJsselmeer ligt het bruisende Bunschoten-Spakenburg, geliefd bij watersporters en rustzoekers. De gezellige dorpskern ademt sfeer en historie met karakteristieke geveltjes, nauwe straatjes, een botterwerf en niet te vergeten de sfeervolle havens gevuld met plezierboten en authentieke botters. In dit mooie dorpje met stadsrechten wordt de komende jaren het mooie plan Rengerswetering ontwikkeld.

EIGENHEID EN KLEINSCHALIGHEID

Het pareltje aan de voormalige Zuiderzee onderscheidt zich volgens Maurits van de Geest van De Bunte Vastgoed door eigenheid en kleinschaligheid. Ook in de nieuwbouw in Rengerswetering is dat terug te vinden. In het nieuwe woongebied tussen de Smeerweg en Nijkerkerweg komen uiteindelijk 1.600 woningen met de daarbij behorende voorzieningen. “Er is gekozen voor het aanleggen van eilanden in combinatie met gevarieerde woningbouw. Dus geen seriematige wijken waar je in verdwaalt, maar aansluiting op de bestaande bebouwing in combinatie met een uitstekend wegennet. Huizen die ook architectonisch passen bij het indrukwekkende verleden van de gemeente Bunschoten.” Het was volgens Maurits dan ook een uitdaging om een balans te vinden tussen betaalbare woningen en mooie leefbare woningen. “Maar daar zijn we met verve in geslaagd, want de verkopen doen het opvallend goed.”

OPTIMAAL WOONGENOT

Hier in Rengerswetering krijgt het leven handen en voeten. Hier worden herinneringen geboren. Hier ontstaan vriendschappen. Hier spelen kinderen. Hier kunnen mensen rustig slapen. Hier wordt beschutting gevonden. Hier wordt het leven geleefd. Volgens architect Edo Geesink komt het woongenot in Rengerswetering optimaal tot uitdrukking doordat er sprake is van een stedenbouwkundig en architectonisch hoogwaardig duurzaam uitgewerkt plan met veel kwaliteit: groen, water en nabijheid centrum in de directe omgeving. Het wonen zelf is hoogwaardig uitgewerkt tot in detail. “Eigentijdse eisen als lucht, licht, ruimte en comfort, alsmede alle gevraagde eigentijdse prestatie-eisen zijn in de woningen vertaald.” Het is dan ook prettig wonen in Rengerswetering. Zij die er al wonen, kunnen dat volmondig beamen. De eerste bewoners hebben zich inmiddels gesetteld en willen beslist niet meer weg. Neem alleen maar de lokale geschiedenis, de cultuur en de dorpse gemoedelijkheid en dat in hartje Nederland, op korte afstand van de A1 en dicht bij een stad als Amersfoort.

RENGERSWETERING

Maurits prijst Rengerswetering als een grote plus voor zowel starters als doorstromers. Het plan is waterrijk en er is veel groen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en veel speelvoorzieningen. Wat ook te denken van de landelijke ligging en de aansluiting op de Laakzone. En waar vind je tuinen met een diepte van tien tot twintig meter? Er wordt ingezet op kwaliteit. Voorbeelden zijn volgens hardhouten kozijnen, keramische dakpannen en mooie betimmeringen. “Maar ook de schil is goed aangepakt, want naderhand kun je een spouw of kap niet meer zo eenvoudig isoleren.” Elke woning is bovendien herkenbaar door de grote diversiteit in gevels en woningtypen. Een nummer is bij wijze van spreken niet nodig voor de bewoners. Het haventje met brug vergroot daarnaast het leefgenot en geeft extra uitstraling aan de wijk.

FASE 3 IN DE VERKOOP

De bouw van fase 2 op het tweede eiland is inmiddels in volle gang en de verkoop van fase 3 is op 26 maart 2015 van start gegaan. Wil jij graag landelijk wonen, maar toch alle voorzieningen op korte afstand hebben? Waardeer je groen, water en voldoende parkeerruimte? Dan is een ruime woning of appartement in Rengerswetering ongetwijfeld iets voor jou.

Meer informatie over Rengerswetering vindt u op www.woneninrengerswetering.nl

Fotografie: Nico Brons