Match the car… Range Rover SDV6 Hybride

0
3296

In elke editie laat Rex Magazines in samenwerking met Nederlandse auto-importeurs een ondernemer, maatschappelijk betrokkene of politicus uit de stad en haar regio kennismaken met een populaire auto. Deze keer nam Sandra Admiraal plaats achter het stuur.

BOVEN CHIQUE, ONDER GOED

“Als je vanaf de bestuurdersstoel zo hoog boven het overige verkeer uittorent, lijkt het dankzij de royale raampartijen alsof ik in een doorzonauto rijd.” Deze grappige en tegelijk creatief vergelijking rolt met een ongeremde spontaniteit over de lippen van Sandra Admiraal die de gelegenheid krijgt om de nodige kennismakingskilometers te maken in een Range Rover SDV6 Hybride. In Hoevelaken runt Sandra haar eigen winkel: PuurSan Ondermode. Een shop die in het dorp en ver daarbuiten een grote bekendheid geniet dankzij haar verrassende collectie ondermode, badkleding en nachtkleding voor de veeleisende en eigentijdse man en vrouw. Ze popelt om de immense Engelse herensalon te beproeven die deze Amersfoortse ondernemer omschrijft als de cup-H van het hedendaagse autopark. Geen wonder. Zij verplaatst zich namelijk dagelijks met een uiterst compacte auto van Zuid-Europese makelij. “Een cup-B met een gebruiksaanwijzing en die minstens een keer in de maand bol staat van verrassingen”, lacht Sandra die tegelijk rondom het immense dashboard naar de knop voor het handige start/stopsysteem zoekt die de ophokplicht opheft van de 340 paardenkrachten tellende oliestoker met een inhoud van 2.993 mm2.

FRISSE KLEUREN

Wanneer de bedieningspook van de automaat in de gewenste stand is geplaatst, kan de kennismakingsrit aanvangen. Het eerste wat Sandra opvalt is het comfort dat met frisse, lichte kleuren in combinatie met onder meer aluminium is samengesteld. “Dat is belangrijk. Het is net als lingerie. Als de lingerie niet goed zit, zit je bovenkleding ook niet lekker. Zo simpel is het. De meeste vrouwen weten precies wat ze willen, dus gaan ze op zoek naar een serie, merk of model dat niet alleen goed past qua vorm, maar dat ook qua design en uitstraling staat voor het soort vrouw dat ze willen zijn: Verleidelijk, sexy, sober, sportief of een beetje van alles wat. Net als deze auto.”

Terwijl Sandra zichtbaar rijplezier beleeft, laat ze zich graag nader informeren over deze hybride. Immers, de onderneemster had altijd gedacht dat een auto met een dergelijke aandrijving een behoorlijke afstand op elektriciteit kon rijden. Bij deze Range Rover SDV6 Hybride is dat anders. Waar de concurrentie zonder uitzondering inzet op benzinemotoren gaan ze bij Land Rover voor deze mastodont uit van een diesel. Na het hybridiseren van een aandrijflijn met benzinemotor kom je qua CO2-uitstoot ongeveer terecht op het niveau van een diesel zonder elektro-hulp. Het hybridiseren van deze diesel boekt dus betere resultaten. Bovendien ondersteunt een 47 pk sterke elektromotor de 3,0-liter V6 dieselmotor zodat het systeemvermogen 340 pk bedraagt. Het koppel is liefst 700 Nm.

JOBHOPPEN

De kennismakingsrit voert ons via de A1 richting het Gooi, een van de biotopen van dit roemruchte merk. Een merk ook die bij de zakelijke rijder onverminderd aanslaat. Ook bij Sandra die de naald van de kilometerteller af en toe over een grens trekt die menig hermandad in verlegenheid kan brengen. Terwijl het Gooi alweer achter ons ligt blikt ze nog kort terug op haar carrière. “Ik heb aardig wat aan jobhoppen gedaan om te kunnen vaststellen dat een vast dienstverband bij een werkgever niet bepaald mijn kopje thee was. Verkopen, en dan vooral het adviseren, is helemaal mijn ding. Met PuurSan Ondermode valt alles op zijn plek. Net als deze auto. Ik kan het na deze testkilometers alleen maar bevestigen. Ieder mens is uniek en daarbij horen producten die persoonlijk en individueel zijn. Deze Range Rover heeft dat evenals mijn producten die ik verkoop in mijn winkel in Hoevelaken. Ik zie het als een uitdaging om dat artikel te vinden dat volledig aan de wensen voldoet zodat de klant met een prettig, tevreden gevoel en een glimlach op het gezicht de winkel verlaat. Daar doe ik het voor!’

CONCLUSIE

We zijn weer terug in Hoevelaken. Via de start/stopknop is de ophokplicht weer een feit van de 340 paardenkrachten die onder de immense motorkap zonder moeite aan de leidsels van Sandra hun werk hebben gedaan. De onderneemster stapt vervolgens uit. De conclusie rolt over haar tong. “Rijden met de Range Rover is een sensatie”, aldus Sandra. “Het comfort is op en top. Een en al verwennerij. Heerlijke fauteuils zorgen voor een uiterst prettige zitpositie en de afwerking en het materiaalgebruik is werkelijk van topniveau. ‘Hij zit om je heen als een oude spijkerbroek’, zeggen ze wel eens over een auto waarin je graag rijdt. En dat geldt uiteraard ook voor mijn producten. Boven chique, onder goed.”