Al 222 jaar passie voor duurzame tuinen

0
4025

Of het nu gaat om stadstuinen, klassieke tuinen, moderne tuinen of kindvriendelijke tuinen, Grote tuinen of kleine tuinen. De professionals van Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk ontwerpen altijd unieke en duurzame tuinen. Zij zien uw tuin als een plek met een eigen identiteit. Persoonlijk op maat gemaakt voor uw specifieke situatie. Levende tuinen met stijl waarin hun passie voor tuinen wordt vertaald naar uw toekomstige tuingeluk.

De waarde van een groene leefomgeving wordt eindelijk onderkend. Onderzoek toont volgens Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers aan dat een groene omgeving het contact tussen bewoners in een wijk versterkt en mensen zich veiliger en gezonder voelen. “Je leeft pas echt met een mooie tuin. En met een tuin bedoel ik niet een ‘kaal’ schoolplein met alleen maar bestrating, maar een tuin waar groen in zit”, benadrukt Dionysios. Bovendien stijgt de waarde van uw woning als die in een groene omgeving ligt of als u een duurzame tuin heeft maar liefst met 15% . Zo ziet u dat een investering in groen loont. Zeker op lange termijn.

Duurzaam hovenieren

Aardoom Hoveniers is een familiebedrijf met 222 jaar tuinervaring en is daarmee het oudste hoveniersbedrijf van Nederland. “Een van de voordelen van onze lange historie is dat we goed beseffen dat we rentmeesters zijn”, legt Dionysios uit. “We geven deze aardbol door aan volgende generaties. Duurzaam tuinieren zit dan ook in ons dna. Dit betekent dat we altijd werken met milieubewuste materialen en machines en dat maatschappelijk ondernemen voor ons vanzelfsprekend is.” Daarnaast is Aardoom hoveniers in het bezit van het predicaat ‘Exclusief Geselecteerd door De Tuinen van Appeltern’. Niet minder belangrijk is volgens Dionysios het Veiligheid Certificaat Aannemingsbedrijven (VCA). “Hierdoor bent u bij ons verzekerd van gegarandeerd vakmanschap en kwaliteit.”

Totaalpakket

Met een team van vijftien vakmensen worden niet alleen tuinen ontworpen en aangelegd, maar ook onderhouden. Aardoom Hoveniers biedt u daarbij alle facetten van het hoveniersschap. “Wij bieden particulieren een totaalconcept van ontwerp tot de aanleg en het onderhoud van uw (droom)tuin. Elke nieuwe opdracht, of deze nu groot of klein, zien wij als een uitdaging. Als een kans om uw wensen om te zetten in realiteit. Daarbij ligt de basis in het herstellen van de balans in de bodem. Niet met kilo’s mest, maar met biologisch hoogwaardige compost.” Naast tuinontwerp en tuinaanleg is tuinonderhoud een belangrijk onderdeel van het totaalconcept wat Aardoom Hoveniers biedt. “Het is leuk om een tuin aan te leggen en deze ook te mogen onderhouden. Een tuin groeit immers en heeft onderhoud nodig om in conditie te blijven.” Tuinonderhoud is bij Aardoom Hoveniers in vele varianten mogelijk. “We hebben klanten die ervan genieten om zelf hun tuin te onderhouden. Zij bellen ons alleen om bijvoorbeeld het snoeiwerk wat ze zelf niet zien zitten te verrichten. Daarnaast zijn er ook klanten waar we tijdens het seizoen iedere week langskomen om het gazon te maaien. De mogelijkheden zijn divers, maar altijd vanuit uw wensen en behoeften.”

Tuintest

Om te weten wat er in de markt leeft en te peilen welke verwachtingen er zijn op het gebied van tuinaanleg, tuinontwerp en inrichting van de groene leefomgeving, heeft Aardoom Hoveniers de ‘Nationale Tuintest’ ontwikkeld. Zo kunt u bepalen welk tuintype u bent en krijgt u beter inzicht in de persoonlijke behoeften voor de inrichting van uw tuin of buitenruimte. “Hiermee kunnen we een bijdrage leveren aan de Nederlandse tuin in het algemeen en het vergroten van het Tuingeluk bij de Nederlandse tuinbezitter”, legt Dionysios uit.

Meer informatie

Wilt u elke dag genieten van een duurzame tuin en het echte tuingeluk ervaren, neem dan contact op met de vakmensen van Aardoom Hoveniers.

Aardoom Hoveniers
Hovystraat 1, Ridderkerk
T. 0180-428458
www.aardoomhoveniers.nl

Fotografie: Hermen Buurman