JewelEar, zorg voor oren

0
4341

Maandag 9 maart opende Eline Ruiter – Bij de Vaate de deur van haar gloednieuwe audiciensruimte aan het Mediplaza direct tegenover het Groene Hartziekenhuis in Gouda. Via het plein om de hoek van de apotheek is de sfeervolle zaak te bereiken. Aan de grote tafel met uitzicht op meerkoeten die aan nestelen zijn, vertelt Eline over hoortoestellen, gehoorbescherming, zwemdopjes en nog veel meer.

Eline, oorspronkelijk opgeleid als logopediste met specialisatie gehoor, is inmiddels 18 jaar werkzaam als gediplomeerd audicien. Na een tijdlang werkzaam te zijn geweest bij een keten in gehoorapparatuur is zij ruim twee jaar geleden een eigen zaak begonnen. “Ik miste meer en meer het contact met de klanten, het gevoel iets te kunnen betekenen voor iemand met een gehoorprobleem. Daarnaast had ik een eigen visie over hoe ik wilde werken en kwaliteit waarborgen. Dat bij elkaar was meer dan voldoende bodem om een eigen zaak te beginnen in Nootdorp. Het bijzondere is dat ik mogelijkheid zag om in Gouda, waar ik jarenlang audicien ben geweest, nu ook mijn eigen zaak te beginnen en onze manier van werken naar Gouda en omgeving kan brengen.”

Kwaliteit van leven

“Iedereen kan hier binnenlopen om een kijkje te nemen en/of een gratis en geheel vrijblijvende hoortest te doen. We hebben een geluidarme cabine waarin we absoluut betrouwbare metingen doen. In de apparatuur zit een simulator, zodat de partner kan horen wat de slechthorende nou precies hoort. Dat kan leiden tot veel meer begrip”, legt Eline uit. “Aan de hand van de meting bespreken we de wensen en mogelijkheden. Een hoorapparaatje kan de kwaliteit van leven namelijk zo veel verbeteren! Op dit moment zijn er 1,4 miljoen slechthorenden in Nederland, waarvan nog maar de helft een toestel heeft. Het duurt ook even voor iemand kan of wil accepteren dat er een gehoorprobleem is. Gemiddeld hebben mensen zo’n zeven jaar nodig om de stap over de drempel van de audicienszaak te zetten.”

Vier p’s

In Gouda werken naast Eline ook Tjarda Hoven, StAr geregistreerd audicien, en Marije Thaddeus, assistent. “Het team van JewelEar werkt vanuit vier woorden: persoonlijk, positief, prettig en professioneel. Het positieve komt al tot uitdrukking in ons logo, dat uiteraard een oor uitbeeldt, maar ook een smiley”, vertelt Eline met een glimlach. “Het prettige hebben we omgezet in de huiskamersfeer in de winkel, waarmee we iedereen een warm welkom willen bieden. De grote tafel waaraan ik de klanten kan adviseren en de hulpmiddelen kan tonen. De professionaliteit is samen met de persoonlijke benadering de belangrijkste pijler. Wij geven altijd advies op maat en bekijken samen met de klant wat de best mogelijke oplossing voor zijn of haar probleem is. We maken gebruik van de beste apparatuur voor de hoortesten en het aanpassen van de hoortoestellen. We bieden een ruime keuze aan hoortoestellen van verschillende merken, waaronder piepkleine hoortoestellen van zo’n 14 millimeter en in verschillende kleuren. Ik zie hoortoestellen als sieraden voor het oor: klein, modieus, comfortabel en soms zelfs waterdicht. Wij bieden niet alleen oplossingen voor mensen met gehoorproblemen of -beschadigingen. U kunt bij ons ook terecht voor gehoorbescherming voor lawaaierige omgeving of motorrijden en voor zwemdoppen, zowel kant-en-klaar als op maat gemaakt.” JewelEar is geregistreerd bij de Stichting Audicienregister.

JewelEar
Ronsseweg 1B, Gouda
T. 0182-743400
www.jewelear.nl