Reken voorgoed af met overgewicht bij OrthoVivo

0
4290

Overgewicht heeft u bij een teveel aan lichaamsvet. Overgewicht ontstaat door verkeerd eten. U nuttigt meer energie dan er door uw lichaam verbruikt wordt. Ernstig overgewicht kan levensbedreigend zijn. U kunt natuurlijk diëten, maar slechts een enkeling houdt dit vol. Velen vervallen weer in hun oude eetpatroon en zien hun gewicht weer stijgen tot boven het oude niveau. Wie er nu echt een keer iets aan wil doen is bij OrthoVivo aan het juiste adres.

Mensen met overgewicht en obesitas leven minder lang in goede gezondheid. Dit komt omdat een bepaald hormoon, insuline, steeds teveel in het lichaam circuleert waardoor klachten ontstaan. Overgewicht verhoogt volgens Sabine Slob, eigenaar van de praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde OrthoVivo de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker en aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Dementie en Alzheimer kunnen ook het gevolg van overgewicht zijn. “Ook jongeren met overgewicht reageren minder goed op dat hormoon insuline. Zij worden daar dan resistent tegen en ontwikkelen in toenemende mate diabetes. Diabetes is een ernstige ziekte, vanwege mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten en oog-, nier- en zenuwaandoeningen op relatief jonge leeftijd”, benadrukt Sabine.

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculair betekent letterlijk de ‘juiste moleculen’ ofwel de juiste voedingsstoffen. Maar wat juist is voor iemand, is heel persoonlijk. Het hangt af van onder andere erfelijke factoren, het stofwisselingstype, geslacht, leeftijd, leefomstandigheden, klachten, gebruik van medicijnen, stress en vroegere eetgewoonten. Kortom bij OrthoVivo krijgt u geen standaard hoeveelheden en adviezen, maar individueel maatwerk, indien nodig aangevuld met de juiste voedingssupplementen. Zo kan de gezondheid in stand gehouden, hersteld of zelfs aanzienlijk verbeterd worden. Sabine helpt patiënten met overgewicht door middel van de zeer succesvolle methode Metabolic Balance®. Samen met de patiënt analyseert Sabine de klachten. Aan de hand daarvan én uitgebreid bloedonderzoek wordt vervolgens een persoonlijk voedingsplan opgesteld. Dit programma is volgens Sabine dan ook uitermate geschikt voor de afbouw van diabetes medicatie.

Reken af met overgewicht

Metabolic Balance® is een stofwisselingsprogramma om de gezondheid te bevorderen, gewichtsproblemen op te lossen en de vitaliteit te vergroten. Het is een individueel voedingsplan dat gebaseerd is op 34 bloedwaardes. Ontwikkeld door een Duitse arts biedt het een totaal aanpak ter verbetering van de stofwisseling en gewichtsregulatie. Er worden geen calorieën geteld, u krijgt die voedingsmiddelen die bij u passen, u valt gezond en zonder honger af. Door het volgen van enkelen simpele basisprincipes behoudt u probleemloos uw gewicht (geen jo-jo effect). Het programma kan ook worden gevolgd als u wilt aankomen of alleen uw stofwisseling wilt optimaliseren. Een totale verbetering van uw vitaliteit en gezondheid zijn het gevolg. “Met het Metabolic Balance® programma leren patiënten datgene te eten wat bij zijn of haar genen past. Dit zorgt op natuurlijke wijze voor een gezond gewicht en de juiste hormoonbalans”, aldus Sabine. Tijdens de consulten legt Sabine op een deskundige wijze uit hoe voeding werkt en wat voeding met u doet. U verwerft daarbij inzicht in de achterliggende werkingsmechanismen. “Deze kennis zal levenslang van pas komen en maakt het ‘anders leren eten’ veel makkelijker en zal het resultaatbehoud van het programma veel groter maken.”

Contact

Geïnteresseerden kunnen kiezen voor een individueel introductieconsult of een groeps-introductie. Beiden zijn gratis. Twee keer per maand is er op woensdagavond een groepsintroductiebijeenkomst voor maximaal vijf personen. OrthoVivo is aangesloten bij de MBOG, waardoor de kosten van het Metabolic Balance® programma in veel gevallen door de verzekeraar worden vergoed. Neem voor meer informatie of een afspraak contact op met Sabine.

OrthoVivo
Dunantsingel 168 A, Gouda
T 06-16007103
www.orthovivo.nl