Alles weten over contactlenzen? Bij Optique René vertellen ze het u graag!

0
4077

Bij Optique René in de Dorpsstraat in Zoetermeer hebben ze naast monturen en glazen jarenlange ervaring als het gaat om contactlenzen. Ze passen de lenzen met zorg aan en maken gebruik van de modernste digitale meettechnieken en apparatuur. Ook worden de meest oogvriendelijke materialen gebruikt.

Oogcontrole

Voorafgaand aan de lensaanpassing zal een oogcontrole plaatsvinden. De vorm van het oog zal worden bepaald door een digitale scan te maken die het hele hoornvlies compleet in kaart kan brengen. Zo wordt de kromming, hoogte en topdiepte nauwkeurig bepaald. Uiteraard wordt ook de sterkte-afwijking bepaald. Afhankelijk van de soort lenzen wordt geadviseerd, uw ogen periodiek te laten controleren.

Welke lenzen passen bij u?

Als alle specifieke kenmerken van uw ogen in kaart zijn gebracht krijgt u bij Optique René een persoonlijk advies welke lenzen voor u het best zijn en bij u passen.

Verschillende soorten lenzen

De zachte maandlenzen worden tegenwoordig gemaakt van silicone. De voordelen hiervan zijn dat ze tot wel 5 x hogere zuurstofdoorlaatbaarheid hebben waardoor de ogen er witter uitzien. Ook door het stabiele watergehalte zal de lens minder snel uitdrogen en daarom zult u geen last hebben van droge ogen. Bovendien is deze lenzensoort makkelijk hanteerbaar. De zachte daglenzen hebben dezelfde eigenschappen als de zachte maandlenzen maar als voordeel dat u ze na een dag dragen gewoon weggooit. U hoeft dus niet in de weer met contactlensvloeistof. U haalt gewoon elke morgen de lenzen uit de steriele verpakking en zet ze op de ogen. Deze lenzen zijn ideaal voor mensen die allergisch zijn voor contactlensvloeistof of mensen die van gemak houden. Optique René heeft ook zachte lenzen op maat. Denk hierbij aan lenzen die zijn afgestemd op cilinderafwijking, extra hoge sterkte of een leesdeel in de lens.

Vormstabiele jaarlenzen werden voorheen ‘harde lenzen’ genoemd. Maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig wordt gebruikt gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor een beter draagcomfort wordt gecreëerd. Deze lens wordt ook op maat gemaakt. Bij gebruik van deze lenzen zal het hoornvlies minder worden belast. Ook hebt u minder kans op infecties aan de ogen. Nieuw op het gebied van contactlenzen zijn de nachtlenzen. Hoe werken ze? Als u een sterkte-afwijking aan het oog heeft tussen de -1.00 en -3.50 en overdag geen bril of contactlenzen wilt dragen dan zijn deze lenzen een goede optie. De lenzen zijn zodanig ontworpen dat de bolling van de lenzen het oog moduleert waardoor overdag geen bril of contactlenzen nodig zijn. De nachtlenzen moeten 1 keer per jaar worden vervangen.

Dus bent u toe aan contactlenzen en wilt u een goed advies? Stap dan binnen bij Optique René aan de Dorpsstraat 93 in Zoetermeer!

Optique René
Dorpsstraat 93, Zoetermeer
T 079-3164575
www.optiquerene.nl