Uw regionale leverancier voor raambekleding en stoffen

0
3884

Van Schie interieurstoffen in Pijnacker heeft een breed assortiment aan raamdecoratie en stoffen in haar collectie. Deze collectie bestaat uit vele stalen, die 2 à 3 keer per jaar wordt aangevuld met seizoenstrends en innovaties. Rob en Irma van Schie zijn van huis uit marktkooplui, maar namen vijf jaar geleden de beslissing om naast de marktkraam ook een fysieke eigen winkel te openen. “Hiermee wilden we onze bestaande klanten tegemoet komen. De klant is bij ons nog altijd koning en niet iedereen kan immers naar de markt komen”, aldus Rob.

Marktkraam en showroom

Rob trotseert drie dagen per week weer en wind om op de markt te staan, daarnaast runnen Rob en Irma samen de showroom in Pijnacker die twee dagen per week open is. “We hebben bewust gekozen om slechts twee dagen open te zijn, want we willen alles in eigen beheer houden en we kunnen nu eenmaal niet op twee plekken tegelijk zijn”, legt Irma uit. Volgens Rob zijn de markt en de showroom een ideale combinatie en vullen ze elkaar perfect aan. “Op woensdag staan we in Vlaardingen, op vrijdag in Zoetermeer en op zaterdag in Leiden”, zegt Rob die al meer dan 25 jaar in het vak zit en het familiebedrijf van zijn ouders overnam. En binnenkort komt daar internet dus nog bij. “We zijn onze site aan het uitbreiden met een webshop”, vertelt Irma trots. “Je moet toch met de tijd mee en de webshop zal een welkome aanvulling zijn. Bovendien past het uitstekend binnen onze visie dat je niet star moet zijn, maar juist flexibel.” Inmiddels is Irma druk bezig met het digitaliseren van de collectie. “Dat is een hele klus, want je wilt de producten toch optimaal in beeld krijgen. En daarnaast moet de omschrijving ook goed zijn.”

Breed assortiment

Van Schie Interieurstoffen heeft volgens Irma alles in huis op het gebied van raamdecoratie. “Niet alleen voor gordijnen, rolgordijnen, lamellen, in betweens, vitrage en horren kunt u bij ons terecht, maar ook nog eens in alle soorten en maten. Bovendien denken wij altijd mee met de klant. Niks is ons te gek!” Hoewel Rob erg thuis is in zijn vak is Irma het creatieve brein van Van Schie Interieurstoffen. Volgens Rob is Irma van huis uit iemand die kleding maakt, maar raamdecoratie op maat maken nog veel spannender en leuker vindt. Behalve met raamdecoratie houdt Irma zich ook bezig met de inrichting van kinderkamers. “Ze komen met een stukje behang binnen en daar verzin ik de rest omheen tot en met de hemeltjes aan toe. Het is gewoon ontzettend leuk om het helemaal zo te maken, zoals de mensen het willen”, aldus Irma. Rob en Irma hebben hun winkel en assortiment zo ingericht, dat er voor ieder budget een oplossing is. “We hebben een heel breed assortiment en het hoeft echt niet duur te zijn”, vertelt Rob. “Overal is ook over te praten. Ook zie je in deze tijd steeds meer mensen die er toch voor kiezen om het maakwerk zelf te doen. Uiteraard kunnen ze dat ook aan ons overlaten.” U koopt volgens Rob bij Van Schie Interieurstoffen geen knollen voor citroenen. “We verkopen eerlijke producten op basis van een eerlijk advies. En wilt u wat stalen meenemen om het thuis nog eens goed te bekijken in de uiteindelijke omgeving met de juiste belichting, dan doen wij daar niet moeilijk over.”

Volop in beweging

Intussen vernieuwt het assortiment van de interieurstoffen zich voortdurend. Zo zijn er volgens Irma gordijnen die uit twee verschillende stoffen bestaan. “En zijn er nu bijzondere ‘gepimpte rolgordijnen’ op de markt. Daarnaast zijn de zogenaamde ‘wave’ gordijnen erg populair. Hier vallen de plooien netjes onder rails en kan een mooie rails extra geaccentueerd worden. Verder hebben we het relatief nieuwe merk Tzum, een stoere lijn van House of Happiness.” Die continue vernieuwing is volgens Rob ook noodzakelijk om mensen naar de winkel te halen. “Je merkt dat mensen ondanks de onzekerheid nog steeds met hun interieur bezig zijn. Alleen denken ze wat langer na voordat ze een beslissing nemen. En met advies op maat en actief meedenken met de klant spelen wij daar goed op in.”

Meer informatie

Bent u op zoek naar nieuwe raamdecoratie of een leuke aankleding van een kinderkamer, ga dan gerust eens langs bij Van Schie Interieurstoffen aan de Noordweg in Pijnacker. Voor openingstijden kunt u terecht op de website www.vanschieinterieurstoffen.nl.