Sportlijf Personal Training: ‘uw persoonlijke coach’

0
4146

In deze moderne maatschappij komt u steeds minder aan uzelf toe. De stress neemt toe terwijl we ons lichaam steeds minder aanspreken. Gezond eten, een gezonde levensstijl en sporten houdt u echter fit. En fit, echt fit zijn, zijn betekent geen kwaaltjes, goed in uw vel zitten en bergen energie hebben. Fit zijn betekent investeren in u zelf. Dit is waar een personal trainer van Sportlijf Personal Training het verschil maakt.

Dé Personal Trainer heeft volgens Jeffrey Lange van Sportlijf Personal Training uit Capelle aan den IJssel lange tijd een ‘glamourous’ imago gehad als zijnde voor ‘the happy few’. De Personal Trainer is er echter voor iedereen, dus ook voor u. “Je zou Personal Training kunnen zien als een investering in jezelf. Om welke reden dan ook”, legt Jeffrey uit. “De beweegredenen of doelstellingen lopen vaak enorm uiteen. Sommige mensen zitten in een revalidatietraject en hebben intensieve ondersteuning nodig. Anderen willen juist afvallen en schamen zich om naar de sportschool te gaan. Weer anderen, vooral ondernemers, willen hun kostbare tijd efficiënt besteden. In alle gevallen is het echter een investering in uzelf.”

Driedimensionaal

Een échte Personal Trainer werkt volgens Noël Cabral niet met apparaten. “We trainen functioneel met gewichten en het eigen lichaam. Zittend, staand of liggend”, vertelt Noël. “Bovendien is elke training een 1-op-1 sessie waarbij ik of één van mijn collega’s je mentaal en fysiek uitdaagt, maar ook je steun en toeverlaat is.” Dat is volgens Danny Ederzeel ook direct het grootste verschil met een fitnessinstructeur op een sportschool die meestal een standaard trainingsschema opstelt en met u meeloopt van apparaat naar apparaat. “Een apparaat traint echter in vlakken”, legt Danny uit. “Maar waarom zou je niet meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen? Daarom zorgen wij bij Sportlijf ervoor dat je driedimensionaal traint waarbij kracht, stabiliteit en balans centraal staan in combinatie met uithoudingsvermogen.” Bij een trainingsessie met een Personal Trainer van Sportlijf hoeft u dan ook niet te rekenen op alleen cardio. Het is volgens Danny namelijk een mythe dat u van cardio alleen afvalt. “Een combinatie van interval- en krachttraining zoals wij die hier geven is veel effectiever. Veel vrouwen zijn echter ten onrechte bang dat ze te veel spiermassa opbouwen en er als vrouwelijke Popeye’s gaan uitzien. Naarmate we ouder worden, neemt echter onze spiermassa af en ons vetpercentage toe. Het is dus van groot belang om meer spiermassa op te bouwen. Meer spiermassa betekent een hogere verbranding en dus uiteindelijk een slanker lichaam.”

Programma op maat

“Tijdens een intake in onze studio streven we ernaar jouw doelen in kaart te brengen”, vertelt Berry Buis. “Dat kan afvallen zijn, conditieverbetering, of bewuster worden van beweging en / of voeding. Maar ook het ontwikkelen van spieren, het voorkomen van blessures of het revalideren van een blessure of ongeval. Daarnaast maken we een lichaamsanalyse. Op basis van jouw doelen en de uitkomsten van de lichaamsanalyse stellen wij aansluitend een bewegingsplan op maat samen. Dit is dus helemaal afgestemd op jouw wensen en jouw doelstelling.” Daarbij zorgen de Personal Trainers van Sportlijf er uiteraard voor dat de doelen uitdagend maar ook reëel en haalbaar zijn. Bovendien kan het bewegingsplan altijd worden bijgesteld en aangepast worden. Personal Training is volgens Noël echter niet alleen een plan maken en samen trainen, maar bestaat ook uit begeleiding en coaching wanneer je niet traint. “Wij kijken naar het hele plaatje. Tijdens elke trainingssessie van 60 minuten met jouw eigen trainer krijg je intensieve begeleiding en na de training een evaluatie en advies over voeding om je lichaam te laten herstellen. Tijdens dit gesprek krijg je van ons wat te drinken, koffie, thee, fruitsap of een eiwitshake.” Groot voordeel is bovendien dat u – al naar gelang uw doelstellingen – zelf kunt bepalen welke personal trainer het beste bij uw past. Personal training kan individueel worden gegeven, maar ook aan duo’s of kleine groepen. Volgens Jeffrey kunnen vrienden en vriendinnen zo een nieuwe dimensie aan hun relatie toevoegen.

SPORTLIJFPLAN

Voor wie snel resultaat wil zien, heeft Sportlijf het zogenaamde Sportlijfplan in het leven geroepen. Volgens Berry biedt dit programma gegarandeerd resultaat. Gedurende acht weken volgt u namelijk maar liefst drie personal trainingen per week. Eén-op-één met uw persoonlijke trainer en geheel op maat gemaakt voor uw persoonlijke doel. Vanaf de start van het Sportlijfplan wordt bovendien gewerkt met een individueel voedingsschema met daarbij behorende begeleiding. Wees gerust, u hoeft zich niet uit te hongeren, maar wel gewoon goed en gevarieerd eten. Training, voeding en herstel, alles komt aan bod en na acht weken is uw levensstijl compleet veranderd.

Ontstaan Sportlijf

Sportlijf is begin 2014 ontstaan toen vier ervaren Personal Trainers besloten hun krachten en verschillende expertise te bundelen in een nieuwe studio. Daarbij stonden volgens Berry drie pijlers centraal. “Kwaliteit, professionaliteit en niet te vergeten plezier. Door het uitgebalanceerde persoonlijke trainingsprogramma behaal je elke training het maximale rendement en boek je sneller resultaat. Hierdoor verandert volhouden al snel in plezier hebben.”

Investeer in uzelf

Wilt u uzelf ook tot grote, maar vooral gezonde hoogtes brengen? Gemotiveerd worden, (nog) fitter worden, gewicht verliezen, een lichamelijke klacht verhelpen of gewoon lekker bewegen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van de Personal Trainers van Sportlijf.

Meer informatie
Hoofdweg 318, Capelle aan den IJssel
T 06-51779263
www.sportlijf-pt.nl

Fotografie: Joke Schut