PUUR Sportief: Intensief en doelgericht trainen

0
4154

Puur Sportief in Capelle aan den IJssel is een professionele healthclub die zich richt op een gezond en fit bestaan middels trainingen en voedingsadvies. Met een speciaal op maat geschreven programma worden klanten – 1-op-1 of in een kleine groep – door een personal coach intensief begeleid om gezondheidsdoelstellingen te behalen en te behouden. Vanaf november kunt u bovendien terecht voor de ultieme full body workout met Miha Bodytec.

Bij Puur Sportief voelen sporters zich bij binnenkomst al snel op hun gemak door de intieme, energieke sfeer. De healthclub heeft een witte, strakke inrichting met drie aparte zalen, ingericht met onder meer professionele kracht- en cardioapparatuur. Volgens personal trainer en voedingsdeskundige Anoek Boonstoppel staat PUUR Sportief garant voor een op maat gemaakt advies per persoon. “Iedere deelnemer wordt voorafgaand aan zijn persoonlijke programma uitgenodigd voor een uitgebreid intakegesprek en trainingsassessment met één van de zeven personal coaches. Hierbij komen diverse onderwerpen zoals eventuele (sport)blessures aan de orde en doen we een nulmeting – waarbij onder meer de belastbaarheid wordt getest – die we als basis gebruiken gedurende het gehele traject”, legt Anoek uit. “Naar aanleiding hiervan stellen wij samen met de deelnemer een programma op waarbij we uiteraard rekening houden met de doelstelling en fysieke en mentale belastbaarheid van deze persoon. Bij PUUR Sportief pakken we je totale leefstijl aan. Een aanpak waarbij je niet alleen resultaat behaalt, maar ook weet te behouden.” Dit kan gepaard gaan met begeleiding op voedingsgebied.

Breed aanbod

PUUR Sportief biedt medical fitness, personal training en small group trainingen zoals circuittrainingen op moderne toestellen (TechnoGym), kracht- en uithoudingstraining, yoga en runninglessen. Gezien de ligging van de fitnessclub kunnen regelmatig activiteiten in de buitenlucht worden uitgevoerd. PUUR Sportief werkt samen met professionele trainers die zich actief bezighouden met het up-to-date houden van hun kennis. “Zo worden de bokslessen bijvoorbeeld gegeven door veelvoudig bokskampioen Marichelle de Jong.” Voor leden van de club zijn koffie, thee en een flesje water gratis, evenals een handdoek die wordt uitgeleend. Na afloop van een training staat er voor hen ook een gezonde shake klaar bij de bar, zodat de dag met frisse energie kan worden vervolgd. “En om te voorkomen dat we naar iets ongezonds grijpen”, zegt Anoek met een glimlach.

Personal Training

De personal trainingen worden zo opgebouwd dat gewerkt wordt met een breed scala aan oefeningen en trainingsmethoden. Een combinatie van optimale begeleiding en ondersteuning met uw eindresultaat voor ogen. Dit is een zeer motiverende manier van één op één trainen met blijvend resultaat. “De Personal Training kan worden ingezet voor diverse doelstellingen, van afslanken tot het verbeteren van de lichaamshouding en van verbeteren van spier- en hartconditie tot aan het bevorderen van de motorische vaardigheden.”

Small Group Training

Voor wie liever in een groep traint heeft PUUR Sportief de zogenaamde Small Group Training. Bij deze vorm van personal training traint u met maximaal acht personen tegelijk. “Op deze manier geniet je wel van de voordelen van het trainen met een personal trainer, maar betaal je minder voor deze intensieve manier van trainen.” Door deze nieuwe manier van trainen in kleine groepen is de persoonlijke aandacht en begeleiding optimaal. “We hebben zelfs gemerkt, dat persoonlijke gezondheidsdoelstellingen nu nog beter zijn te realiseren en dat geeft extra motivatie.” PUUR Sportief biedt diverse Small Group trainingen aan met elk een andere focus die kan variëren van een kracht- en/of uithoudingsvermogen tot een training voor de body and mind. “Wel geldt voor alle trainingen een juiste lichaamshouding waardoor flexibiliteit, stabiliteit en coördinatie veel aandacht krijgen.”

De ultieme full body workout

Nieuw bij PUUR sportief is Miha Bodytec dat middels het EMS (Elektro Spier Stimulatie) werkt. Dit is een trainingsmethode die is overgewaaid vanuit de topsport en ook wordt toegepast bij revalidatie en fysiotherapie. U krijgt een speciaal trainingsvest aan waarin electrodes zijn verwerkt voor hoge en lage rug, brede rugspieren, buik en borst. Een heupband stimuleert uw bilspieren terwijl andere elektrodes de arm- en beenspieren stimuleren. Hierdoor wordt in korte tijd spierweefsel opgebouwd, het metabolisme gestimuleerd en uw huid verstevigd met onder andere gewichtsverlies en cellulitis-vermindering als resultaat. Deze workout is ook uitermate geschikt voor mensen met (chronische) rugklachten. Trainen met Miha Bodytec activeert en versterkt namelijk ook de dieperliggende spier(groepen). Hierdoor wordt de stabiliteit van uw wervelkolom verbeterd en de onderrug ontlast. Eventuele dysbalans wordt opgeheven en de core musculatuur wordt geoptimaliseerd. “Miha Bodytec biedt zeer snel resultaat in combinatie met eenvoudige functionele oefeningen. Hierdoor volstaat slechts 20 minuten training onder persoonlijke en professionele begeleiding voor de ultieme fullbody workout.” Met minimale gewrichtsbelasting is deze workout bovendien geschikt voor jong en oud.

Meer informatie

Wilt u meer weten over PUUR sportief, of wilt u zich aanmelden voor een kennismakingsessie met Miha Bodytec, bel dan 010-2308262 of bezoek de website www.puursportief.nl.